Matusalem Gran Reserva 15 éves rum 40% 0,7 díszdobozban

11 990 Ft

15 éves, super prémium minőségű arany rum. 1872 óta gyártják .
Koktélajánló: Cuban Special (3cl Matusalem Gran Reserva, 3cl Cointreau, lime és ananász juice-zal, tört jéggel, shakerben rázva).

 

A Matusalem, Cuba legendás prémium rum márkája. 1872-ben született. Az 50-es évekig komoly nemzetközi ismertsége, s a hazai fogyasztás 50% volt ezé a rumé. A termékhez kötődött a „Spirit of Cuba” (Kuba lelke), s a Gran Reserva-hoz „A rumok konyakja” kifejezés. 1956-ban a család száműzetésre kényszerült, a gyárat államosították. Családi viszályok miatt a név feledésbe merült.

 

1997-ben Dr. Claudió Alvarez (az alapító ükunokája) támasztotta fel a márkát. A cégközpont ma Miamiban van. A gyártás és palackozás pedig Santiago, Dominikai Köztársaságban, ahol a talaj, klíma és a cukornád minősége ötvözve a családi receptúrával garantálja az eredeti minőséget.

 

A termékek az ún. „Solera” eljárással készülnek. Ez egy keverési és érlelési metódus melyet leginkább a sherry, brandy és a bor készítése során alkalmaznak.

 

Tulajdonképpen hordósorokat raknak egymásra, ahol a frissen párolt italok a legfelső sorba kerülnek, kész rumot pedig a legalsó sorból csapolják, de maximum a hordó tartalmának 1/3.-ig, melyet a felette lévő sorból kipótolnak. Így a fiatal tüzes rumok keveredve az idősebbekkel, különleges ízt és állandó minőséget garantálnak. Az érlelés tölgyfahordókban történik. Ennél a rumnál alkalmazták először ezt az eljárást, s ma is csak 6 rumnál használják a világon.

 

A lepárlás tisztasága és ez az eljárás biztosítja, hogy a rum amil-alkohol tartalma minimálisra csökkenjen, ami a másnaposság és a fejfájás fő okozója.
A termék ma ismét megtalálható a világ valamennyi magára valamit is adó koktélbárjában, klubjában, éttermében.

 

 

Egység ár: 17129 Ft/liter
Cikkszám: 59016 Kategória:

További információk

Kiszerelés