Matusalem Gran Reserva 23 éves 0,7 papír díszdobozban

23 590 Ft

23 éves super prémium minőségû arany rum. 1872 óta gyártják . Koktélajánló: Cuban Special ( 3cl Matusalem Gran Reserva, 3cl Cointreau, lime és ananász juice-val, tört jéggel shakerben rázva).

A Matusalem, Cuba legendás prémium rum márkája. 1872-ben született. Az 50-es évekig komoly nemzetközi ismertsége, s a hazai fogyasztás 50% volt ezé a rumé. A termékhez kötődött a „Spirit of Cuba” (Kuba lelke), s a Gran Reserva-hoz „A rumok konyakja” kifejezés. 1956-ban a család száműzetésre kényszerült, a gyárat államosították. Családi viszályok miatt a név feledésbe merült.

1997-ben Dr. Claudió Alvarez (az alapító ükunokája) támasztotta fel a márkát. A cégközpont ma Miamiban van. A gyártás és palackozás pedig Santiago, Dominikai Köztársaságban, ahol a talaj, klíma és a cukornád minősége ötvözve a családi receptúrával garantálja az eredeti minőséget.

A termékek az ún. „Solera” eljárással készülnek. Ez egy keverési és érlelési metódus melyet leginkább a sherry, brandy és a bor készítése során alkalmaznak.

Tulajdonképpen hordósorokat raknak egymásra, ahol a frissen párolt italok a legfelső sorba kerülnek, kész rumot pedig a legalsó sorból csapolják, de maximum a hordó tartalmának 1/3.-ig, melyet a felette lévő sorból kipótolnak. Így a fiatal tüzes rumok keveredve az idősebbekkel, különleges ízt és állandó minőséget garantálnak. Az érlelés tölgyfahordókban történik. Ennél a rumnál alkalmazták először ezt az eljárást, mára nem csak a térségben, de az egész világon elterjedt és kedvelt metódus.

A lepárlás tisztasága és ez az eljárás biztosítja, hogy a rum amil-alkohol tartalma minimálisra csökkenjen, ami a másnaposság és a fejfájás fő okozója.
A termék ma ismét megtalálható a világ valamennyi magára valamit is adó koktélbárjában, klubjában, éttermében.

A 23 éves Matusalem rum megalkotásánál a fõ cél a 15 éves Gran Reserva sikerének túlszárnyalása volt.

Szín: mély borostyán.

Illat: rendkívül összetett. Először aszalt trópusi gyümölcsök (például mangó) és virágok (magnólia, mandulavirág) keverednek a mézzel és karamellel, hogy azután a fehér tölgy, végül a csokoládé is megjelenjen.

Íz: pirított mandula és mogyoró, aszalt gyümölcsök és vanília kavalkádja.

Lecsengés: hangsúlyos és nagyon hosszú.

Egység ár: 33700 Ft/liter
Cikkszám: 59121 Kategória: Címkék: ,

További információk

Kiszerelés