Matusalem Gran Reserva 23 éves 40% 0,7 díszdobozban, pohárral, meglepetés ajándékkal

25 990 Ft

23 éves super prémium minõségû arany rum. 1872 óta gyártják . Koktélajánló: Cuban Special ( 3cl Matusalem Gran Reserva, 3cl Cointreau, lime és ananász juice-val,tört jéggel shakerben rázva).

 

A Matusalem, Cuba legendás prémium rum márkája. 1872-ben született. Az 50-es évekig komoly nemzetközi ismertsége, s a hazai fogyasztás 50% volt ezé a rumé. A termékhez kötõdött a „Spirit of Cuba” (Kuba lelke), s a Gran Reserva-hoz „A rumok konyakja” kifejezés. 1956-ban a család számûzetésre kényszerült, a gyárat államosították. Családi viszályok miatt a név feledésbe merült.

 

1997-ben Dr. Claudió Alvarez (az alapító ükunokája) támasztotta fel a márkát. A cégközpont ma Miamiban van. A gyártás és palackozás pedig Santiago, Dominikai Köztársaságban, ahol a talaj, klíma és a cukornád minõsége ötvözve a családi receptúrával garantálja az eredeti minõséget.

 

A termékek az ún. „Solera” eljárással készülnek. Ez egy keverési és érlelési metódus melyet leginkább a sherry, brandy és a bor készítése során alkalmaznak.

 

Tulajdonképpen hordósorokat raknak egymásra, ahol a frissen párolt italok a legfelsõ sorba kerülnek, kész rumot pedig a legalsó sorból csapolják, de maximum a hordó tartalmának 1/3.-ig, melyet a felette lévõ sorból kipótolnak. Így a fiatal tüzes rumok keveredve az idõsebbekkel, különleges ízt és állandó minõséget garantálnak. Az érlelés tölgyfahordókban történik. Ennél a rumnál alkalmazták elõször ezt az eljárást, s ma is csak 6 rumnál használják a világon.

A lepárlás tisztasága és ez az eljárás biztosítja, hogy a rum amil-alkohol tartalma minimálisra csökkenjen, ami a másnaposság és a fejfájás fõ okozója.
A termék ma ismét megtalálható a világ valamennyi magára valamit is adó koktélbárjában, klubjában, éttermében

Elfogyott

Cikkszám: 95617 Kategóriák: , Címkék: ,

További információk

Kiszerelés