Rumliqueur Ti Arrangés de Ced Ananas Victoria 0,7l 32%

9 990 Ft

A “Le rum arrangé” egy francia rumkategória, olyan rumokra, melyeket az érlelés után gyümölccsel áztatnak legalább 1, általában maximum 6 hónapig. Ehhez bármilyen gyümölcs használható, akár egészen friss, akár konzervált állapotban.

Szenvedély, találkozások és mindenekelőtt sok motiváció. Cédric Brément ezekkel a gondolatokkal 2011-ben indította el vállalkozását Martinique szigetén, Nantes közelében, Rums de Ced’ néven. Elsődleges célja, hogy visszaadja azt a gyermekkorában tapasztalt tiszteletet, nemességét az Arrangé rum kategóriának, melyet főleg nagyapjától megtapasztalt és mely emlékek a mai napig motiválják.

A rumok kiválasztásától az érlelésig, a lehető legjobb gyümölcsök beszerzéséig a szenvedély irányítja az egyes folyamatokat, hogy magas minőségű ital születhessen. A frissesség a kulcsszó! A “Les Rhums de Ced” kizárólag a friss szezonális gyümölcsökből dolgozik. E mellett kizárólag AOC tanúsítvánnyal rendelkező agricole rumokat vásárol fel Martinique-ről és Guadeloupe-ról. A megvett rumokat saját raktárában érleli, ahol felvásárolt bourbon, sherry és francia boros (Sauternes, Saint-Emilion) hordók egyaránt találhatók.

A gyümölcsös áztatás közvetlenül az üvegben történik: minden előzetes feldolgozás nélkül, kézi szeleteléssel töltik fel a palackokat a legmagasabb minőségű és garantáltan friss gyümölcsökkel. A Ti Arrangés de Ced’ Ananas Victoria kiadáshoz kizárólag a Réunion területéről (francia szigetvilágból) származó Victoria ananászt használják, mely hírnevét kicsi méretének és intenzív ízvilágának köszönheti. Ízét nádcukor-sziruppal, és madagaszkári bourbon-vaníliával fokozzák.
A műhely 2011 alapítása óta bio tanúsítvánnyal rendelkezik, ez az első 100%-os biogazdálkodás a franciaországi rumok világában.

2013-ban a Ced Rhums műhely a La Loire-i Pays de Lauceru Regionális Kereskedelmi és Kézműves Kamara Minősítő Bizottságának határozatával megkapta a Kézműves Mester címet.

2018 elején Ced ” az év kézművese” lett Nantesben a Presse Océan regionális napilap versenyén.

Elfogyott

Cikkszám: 57041 Kategóriák: , ,