További információk
Kiszerelés |
---|
No products in the cart.
3 790 Ft
Elfogyott
Kiszerelés |
---|
A kubai rumokat nem lehet nem kedvelni, hiszen a rumok egyik maghatározó őshazája Kuba. Makulátlanul tiszta, rum, amelyben előtérbe kerülnek a cukornád ízaromái. Zseniális alapja lehet a rumalapú koktéloknak. A Professional kiadásokat bártender legendákkal karöltve fejlesztették ki. Limitált kiadás, mindössze 12000 palack.
Angostura bitter:
Rum alapú gyógynövény-keserű Venezuelából; elsősorban száraz, kevert italok, cocktailok kiegészítőjeként kedvelt.
Az Angostura Venezuelából, Trinidad szigetéről származik, nevét születési helyéről, Angostura városáról kapta. A germán orvos-gyógyszerész Johann Gottlieb Benjamin Siegert 1820-ban hagyta el hazáját és Európát, kalandvágyból. Az ő nevéhez fűződik az Angostura Bitter megalkotása. A titkos recept alapján készített likőrt ma is egyedül itt gyártják a világon.
Dr. Siegert, a venezuelai függetlenségi háborúban harcolt Simon Bolivar hadseregében, mint katonaorvos 1824-ben állította elő először az úgynevezett “Amargo aromático-t “vagyis keserű-aromát, étvágygerjesztőként és hangulatjavítóként katonái számára (4 év kísérletezés után trópusi gyógynövényekből). Mivel Angostura városa fontos kikötő volt az Orinoco folyón, számtalan matróz és utazó is felkereste a doktort, hogy tengeribetegségüket kezelje. A keserű az ő problémájukra is megoldás volt.
Az Angosturát először Angliába exportálták . Az 1862-es londoni kiállítás után 1867-ben Párizsban, majd 1873-ban Bécsben, 1876-ban az Egyesült Államokban, 1879-ben Ausztráliában mutatkozott be sikerrel.
A keserű titkos receptjéről ma is mindösszesen annyit tudunk, hogy rumon alapulva olyan gyógy- és fűszernövényekkel egészül ki, mint a tárnicsgyökér, a szerecsendió, az angelikagyökér, az encián, a galgant, a kardamom, a kínaifakéreg, vagy a szegfűszeg. Az összetevők pontos számát csakúgy, mint az előállítás módját titok övezi. Az Angostura tiszta, áttetsző, erős, karakteres ital, alkoholtartalma magas, 44,7%. Ízét a különleges gyógynövények, illatát a fűszerek, a narancshéj, a szegfűszeg dominálja. Az Angosturat önállóan nagyon ritkán fogyasztják, elsősorban száraz, kevert italok, koktélok kiegészítőjeként kedvelt.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.