További információk
Kiszerelés |
---|
No products in the cart.
1 450 Ft
Chardonnay – Irsai Olivér – Müller Thurgau – Pinot gris száraz cuvée-je
Az illatok harmóniája a zamatok mélységével és kiemelkedő savegyensúllyal párosul. Intenzív, behízelgő gyümölcsösség és rendkívül széles aromaskála jellemzi. Pikáns szószos húsokhoz, a tenger gyümölcseihez és keleti ízekhez is kitűnően illeszkedik
Kiszerelés |
---|
Mészáros Szekszárdi Merlot 0,75:
A Merlot az a fajta a világfajták között, mely új otthonra talált Szekszárdon. Minden évben kiváló minőséggel szüreteljük, lágy, bársonyos borok készülnek belőle, ezért kiváló alapanyaga a házasításoknak, Bikavéreknek. Önállóan is egy remek bor.
Szekszárd várost ölelő dombokról származik az egészséges, érett szőlő, melyet 1,5 kg tőke terhelésű, zöld szürettel válogatott (terméskorlátozott) tőkékről szedünk. A szőlő kíméletes feldolgozással készül, ami azt jelenti, hogy finoman maceráljuk a cefrét, ezáltal nem oldódnak ki az erős tanninok, így bársonyos, jól iható borokat kapunk, amit utána tölgyfahordóban érlelünk.
Sötét vörös színű, markáns, gyümölcsössége semmi kívánni valót nem hagy maga után. Illatában aszalt gyümölcsök, illetve a tölgyfa hordós érlelés miatt, vaníliás illatok fedezhetőek fel. A bor kiemelten érdekes, tartalmas jellegzetesen szekszárdi Merlot.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklete: 18-20C.
Bock Villányi Rosé Cuvée 0,75:
Villány mediterrán dûlõibõl származó Portugieser, Kékfrankos és Cabernet fajták szûz mustjából irányított erjesztéssel készülõ rosé bor (ellentétben a 2011-es tiszta portugieserrel). Illata tiszta és intenzív. Színére közepes színintenzitás, lazacos, rózsaszín árnyalat jellemzõ, illatában, ízében a szamóca jelenik meg, melyet kellemes savasság kísér. Palackozás elõtt szén-dioxiddal dúsítjuk. Kerek, harmonikus rosé bor.
Mihez ajánljuk:
Ajánljuk aperitifként, elõételekhez, salátákhoz, liba, kacsa és bárány ételekhez, friss sajtokhoz és a forró nyári esték hûsítõ italaként.
Mészáros Szekszárdi Cabernet Sauvignon 0,75:
A Cabernet Sauvignon egy világfajta, sok borvidéken megtalálható, 100 éve már a Szekszárdi Borvidéken is honos. Karakteres, sötét színű bora van. A Szekszárdi borvidéken lágy savak és fűszeresség jellemzi. Ezt a szőlőt szüreteljük legutoljára, november elején, közepén, minden évben kiváló minőségben. Szekszárd várost ölelő dombokról származik az egészséges, érett szőlő, melyet 1,5 kg tőketerhelésű, zöld szürettel válogatott (terméskorlátozott) tőkékről szedünk. A szőlő kíméletes feldolgozással készül, ami azt jelenti, hogy finoman maceráljuk a cefrét, ezáltal nem oldódnak ki az erős tanninok, így bársonyos, jól iható borokat kapunk, amit utána tölgyfahordóban érlelünk. Mély sötét színű, testes, nagyon tartalmas, értékes bor, díszítő jegyei, szeder, fekete ribizli, szép tanninnal telt hatás, érezhető. Illatában a cabernet fajtára jellemző illatok és a tölgyfa hordós érlelés közös illat jegyei mutatkoznak. Húsételekhez ajánljuk. Ajánlott fogyasztási hőmérséklete: 18-20 C.
Vinagora 2011: ezüst érem
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.