További információk
Kiszerelés |
---|
No products in the cart.
11 990 Ft
London Dry Gin – a mesés kelet különleges fűszereivel. Az összetevői között megtalálható a borókabogyó, a koriander, a fekete bors és a maláj, titokzatos és sötéten pikáns kubebabors is, melyek egyensúlya biztosítja az Opihr Gin semmi mással össze nem téveszthető ízét. Alkoholtartalom: 42,5%
Kiszerelés |
---|
A Whitley Neill egy díjnyertes angol ginlepárló család, akik 1762 óta készítenek párlatokat és napjainkban a család 8. generációs tagja, John Neill vezeti. Első gyerekkori találkozása a ginnel a palackok gyűjteményének felfedezése volt a nagymamája házánál a lépcső alatt.
“Kíváncsi voltam, és vágyakoztam arra, hogy többet megtudjak erről a titokzatos folyadékról, amelyet a családom 1762 óta készít” – vallja be. “Nagymamám szakértői útmutatása alapján megtanultam, hogy azáltal, hogy a borókabogyó ízét más-más ízekkel és aromákkal házasítjuk, az íz jelentősen megváltozhat. És számomra ez volt a vonzerő. Olyan voltam, mint egy alkimista és attól a pillanattól kezdve arra törekedtem, hogy olyan gin keverékeket hozzak létre, amelyek megőrzik a családom hagyományait, de mégis valami egzotikusabb, enigmatikusabb és rejtélyesebb dolgot hozok létre általuk”.
A Birmingham közelében készülő Whitley Neill egy 100%-ban gabona alapú gin, amelyet eltérő kiadásaiban más és más féle botanikumokkal influálnak, majd együtt párolnak le egy hagyományos rézüstben, amely több mint 100 éves és Constance-nek hívják.
Csak a legtisztább vizet használják, és az alapnövények mindegyikét gondosan választják meg annak biztosítása érdekében, hogy az elkészült italok a legmagasabb minőségűek legyenek. A cég mottója, miszerint a “Whitley Neill Angliában készült és Afrika ihlette” egyértelműen rámutat arra, honnan származhatnak a felhasznált növények. A különlegességek mellett, mint az egres és a baobab gyümölcs, nem maradnak el a gineknél tradicionálisan használt botanikumok sem, mint például a boróka, a koriander, a citrom-, és narancshéj, az angyalgyökér, a kasszia stb.
A piros palackos kiadás skóciai málnát is tartalmaz. Eredeti és jellegzetes a boróka-, koriander- és édesgyökér íze, amely utat enged a skót málna élénk, friss, élénk jellegének. A hihetetlenül sokoldalú ízvilágú gin jól párosítható tonikkal, és tökéletes alkotóeleme a kortárs koktéloknak minden évszakban.
A Whitley Neill egy díjnyertes angol ginlepárló család, akik 1762 óta készítenek párlatokat és napjainkban a család 8. generációs tagja, John Neill vezeti. Első gyerekkori találkozása a ginnel a palackok gyűjteményének felfedezése volt a nagymamája házánál a lépcső alatt.
“Kíváncsi voltam, és vágyakoztam arra, hogy többet megtudjak erről a titokzatos folyadékról, amelyet a családom 1762 óta készít” – vallja be. “Nagymamám szakértői útmutatása alapján megtanultam, hogy azáltal, hogy a borókabogyó ízét más-más ízekkel és aromákkal házasítjuk, az íz jelentősen megváltozhat. És számomra ez volt a vonzerő. Olyan voltam, mint egy alkimista és attól a pillanattól kezdve arra törekedtem, hogy olyan gin keverékeket hozzak létre, amelyek megőrzik a családom hagyományait, de mégis valami egzotikusabb, enigmatikusabb és rejtélyesebb dolgot hozok létre általuk”.
A Birmingham közelében készülő Whitley Neill egy 100%-ban gabona alapú gin, amelyet eltérő kiadásaiban más és más féle botanikumokkal influálnak, majd együtt párolnak le egy hagyományos rézüstben, amely több mint 100 éves és Constance-nek hívják.
Csak a legtisztább vizet használják, és az alapnövények mindegyikét gondosan választják meg annak biztosítása érdekében, hogy az elkészült italok a legmagasabb minőségűek legyenek. A cég mottója, miszerint a “Whitley Neill Angliában készült és Afrika ihlette” egyértelműen rámutat arra, honnan származhatnak a felhasznált növények. A különlegességek mellett, mint az egres és a baobab gyümölcs, nem maradnak el a gineknél tradicionálisan használt botanikumok sem, mint például a boróka, a koriander, a citrom-, és narancshéj, az angyalgyökér, a kasszia stb.
A lila palackos rebarbara és gyömbér ízesítésű kiadás Johnny gyermekkori emlékeit idézi fel. Gyakran látogatta meg nagyszüleit a Daresbury közeli farmjukon, ahol a kert tele volt izgalmas ízű növényekkel, melyeket gin-kísérleteikhez (is) használtak. llyen volt például a rebarbara.
Alexandre Gabriel 2008-ban alkotta meg hordóban érlelt ginjét. Receptjét 3 fűszerrel tökéletesítette: yuzuval, azaz japán citrommal, ürömmel és búzavirággal. Ezután 5 fajta fából (akác, eperfa, cseresznyefa, gesztenye, francia tölgy) készült hordókban 5 hónapig pihentette. Ebből az 5 különböző hordós érlelést kapott párlatból készült egy keverék, melyet egy tojás formájú 2,45 méter magas tölgyfahordóban érleltek tovább. Ez az egyedülálló érlelési mód különleges lágyságot ad a citrusos ginnek. 45,2%-os alkoholtartalmával klasszikus alapanyaga a Gin Martini koktélnak. Mára a Citadelle Reserve gin az érlelt ginek úttörője lett, hiszen ez az első hordós érlelésű gin a modern időkben.
Illatában gyógynövények, szárított fűszerek, kókusz, dohány, narancsvirág, boróka, zöld tea. Íze selymes, bőséges, borsos, leheletnyi szárított dohánnyal. Citromhéj, gyömbér, mandula kényeztető aromájával.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.