Oppidium 0,75

2 850 Ft

Szőlő fajta: 100 % terracianai muskotályos (ősi honos szőlőfajta)
A szőlő földrajzi elhelyezkedése: Terracina település és San Biagio Hegy
A föld fajtája: a Terracinát övező dombokra jellemző közepesen kötött, nagyobb értékű talaj
Termesztési rendszer: szőlősorokban, 4.500 és 7.000 közötti növénysűrűséggel hektáronként
Hektáronkénti hozam: maximum 80 mázsa, a hozam borban maximum 75%
A termelés első éve: 1975
A termelés átlagos évi mennyisége: 15.000 palack
Alkohol foka: minimum 12,5°
Évjárat: 2011
Űrtartalom: 750 ml
Elismerések: Ár-érték arány Oscar- „Berebene 2004” Gambero Rosso; Nagy Dícséret- „Vinitaly 2003” Verona (Olaszország); 4 Fürt- „Duemilavini 2004” Az A.I.S. olasz borok útmutatója; Minoségi Oklevél- „Mundus Vini 2003” Neustadt (Németország), Aranyérem -„42” Nemzeti Naggyűlés Pramaggiore-Velence (Olaszorzság); 2 Pohár- „Vini d’ Italia 2004” Gambero Rosso

Érzékszervi vizsgálat: Élénk szalmasárga színű bor, könnyű aranyszínű reflexekkel. Nagyon intenzív és a szőlő fajtára jellemző összetett illata trópusi gyümölcsökre, szárított rózsára és kajszibarackra emlékeztet. Ízlelésre gazdag, telt, savassága kiegyensúlyozott, túlárad benne az a hosszú lecsengésű ízjegy, amely egy jellegzetes keserű mandula ízzel zárul.

Gasztronómiai ajánlás: Ennek a bornak az erőteljes és magát itató illata a mérsékelten feldolgozott halakból készült ételek, vegyes sültek és tengeri előételek kísérésére teszik alkalmassá, de mindenekelőtt egy kitűnő aperitif. Frissen 10-12° C-on ajánlott a fogyasztása.

Szüret: Szeptember harmadik dekádján szüretelik ennek a különleges bornak az alapanyagát, a szőlőt, amely a tengerszint feletti 300-350 méteres magasságban található szőlőültetvényekből származik, ahol a nagy hőingadozás minőségi és egyedi karakterisztikát adományoz a szőlőnek. A fürtöket rigorózus válogatás után kis rekeszekben helyezik el úgy, hogy a lehető legjobban megőrizzék a szemek épségét és, hogy elkerüljék a nem kívánatos erjedési folyamatok beindulását.

Elfogyott

Cikkszám: 20345 Kategóriák: , ,

További információk

Kiszerelés