Piper Heidsieck Brut pezsgő 1,5 papír díszdobozban

48 000 Ft

A Piper-Heidsieck Chardonnay (15%), Pinot Noir (55%) és Pinot Meunir (30%) szőlőfajtákból készült eredeti francia pezsgő.

Halvány arany színű, tiszta, friss májusi reggelt idéző illatában tavaszi virágok és citrus, körte, alma és meleg pirítós fedezhető fel. Megkóstolva friss és különleges, az ananász zamatát egzotikus fűszerek egészítik ki.

Marilyn Monroe kedvenc pezsgője volt.

Florens-Louis Heidsieck 1785-ben alapította a házat azzal az ambícióval, hogy „királynőhöz méltó cuvée-t készítsen”. Elsőként Marie-Antoinette udvarát hódította meg, majd távoli kontinenseket. Később a ragyogó, piros-arany címkés champagne vörös szőnyegen vonult be a filmvilágba is, a Piper-Heidsieck az Oscar-gálák exkluzív champagne-a és több mint két évtizede a cannes-i filmfesztivál hivatalos partnere.

A ház több mint 230 éves története alatt csiszolta tudását és kifejező stílusát. Nemcsak az elnyert érmekre, de pincemesterük szakértelmére is büszkék lehetnek, Régis Camus összesen nyolc alkalommal kapta meg az „Év Pezsgőkészítője” elismerést az International Wine Challenge versenyen. Stílusuk egyik alapköve, hogy telt cuvée-ikben főszerepet kap a pinot noir, amelyhez a chardonnay eleganciát, a pinot meunier gyümölcsösséget ad.

Fő céljuk, hogy a házasításkor visszaadják Champagne sokszínűségét, ezért lenyűgöző, modern pincészetükben minden egyes alapbort fajtánként, termőhelyenként és a lehető legkíméletesebben kezelnek. Réserve bor gyűjteményük valódi kincsestár, a házasításokhoz 10-15 %-nyit használnak az előző évjáratok boraiból.

Egység ár: 32000 Ft/liter

További információk

Kiszerelés