További információk
Kiszerelés |
---|
No products in the cart.
27 990 Ft
A Piper-Heidsieck Chardonnay (15%), Pinot Noir (55%) és Pinot Meunir (30%) szőlőfajtákból készült eredeti francia pezsgő.
Halvány arany színű, tiszta, friss májusi reggelt idéző illatában tavaszi virágok és citrus, körte, alma és meleg pirítós fedezhető fel. Megkóstolva friss és különleges, az ananász zamatát egzotikus fűszerek egészítik ki.
Marilyn Monroe kedvenc pezsgője volt.
Ebben a csomagolásban abszolút siker.
Kiszerelés |
---|
Mull of Oa csak egy keskeny földnyúlvánnyal Islay szigetéhez kapcsolódó kiszögellés (tehát majdnem önálló sziget), amely védelmet nyújt az Atlanti-óceán legvadabb viharai elől: ez a Kildaton nevű partszakasz az Ardbeg otthona.Tiszta időben még Írország is látható innen.
Az An Oa karakterében a szokásos füst, csokoládé, ánizs jegyek mellett hangsúlyosan van jelen egy fajta lekerekedettség, csakúgy mint Oa félszigetének kerekded formájában. Ez a kiadás a lepárló gyengédebb oldalát mutatja meg, de persze a “dög” így is megmarad. Az érés Pedro Ximenez sherry, kiégetett szűz (új) hordók, valamint használt bourbon hordók alkalmazásával történik, amelyeket a végső fázisban összeöntve házasítanak Bill Lumsden mester Gathering Vat nevezetű érlelő kádjában.
2017-ben jelent meg először, 10 év után az első új tagja az Ardbeg alapsornak.
Ízében rengeteg tőzeg, sok füst, némi juharszirup és fekete csokoládé.
Egy ilyen rendkívül füstös, tőzeges whisky szinte üvölt egy BBQ díszdobozért. Megkaptuk.
Használatával néhány egyszerű lépésben megfüstölheted ételedet. Egyszerűen töltsd meg a korongot faforgáccsal, illeszd a grill aljára, várd meg, amíg a grillsütő megtelik füsttel, majd helyezd az ételt a korong fölé, és voilà! Már csak az kell, hogy tányérra tedd, és párosítsd egy kellemesen sima Ardbeg An Oa whiskyvel!
Dom Perignon 0,75 díszdobozban:
Dom Perignon, a champagne-i Houtvillers város bencés apátságának pincemestere, folyton kísérletezett: a jobb minőség érdekében borokat házasított hol tudatosan, hol a véletlennek engedve. Neve mégis egy pincében felejtett borospalack miatt lett halhatatlan! A bor utóerjedt és megtartotta az erjedési szénsavat.
Találmányát tovább tökéletesítette: az új, még nem teljesen kierjedt borokat kora tavasszal palackozta, parafa dugóval lezárta, így a cukor erjedése a palackban fejeződött be és felbontás után az aranyló italban pezsegtek a buborékok.
Először a Champagne-i borkereskedők adták fejüket pezsgőkészítésre és a terület neve összeforrt a pezsgővel.
Aki Dom Perignon champagne-t vásárol, az valóban a legjobb minőséget kapja. Egy ünnepi alkalomkor vagy egy sikeres üzletkötés után ilyen pezsgőt bontani tényleg rendhagyó pillanat. A pezsgő készítői így oda is figyelnek a részletekre, különösen mivel a nedű elkészítése komoly szakértelmet kíván. A Champagne-ban, mintegy 30 ezer hektáron termesztett szőlőt kézzel szüretelik le és válogatják ki a legjobb fürtöket, az összenyomódást elkerülendő pedig kis dobozokba rakják, ügyelve a mustképződés és a spontán erjedés elkerülésére. Az előkészületek után a must hagyományos, mikroorganizmusok által segített erjedés során alakul borrá, cukortartalma pedig alkohollá válik. A munka neheze, vagyis a különféle borokkal történő házasítás ezután kezdődik, az így létrejött cuvée-t pedig a folyamatok végén hosszú évekre egy pince mélyén helyezik el.
A különleges pezsgő itt akár hét-nyolc évet is eltölthet, hogy egy élesztőkúrát követően egy kis cukor hozzáadása után áttöltve kerüljön végleges palackjába. A második erjesztés során nap mint nap megmozgatják a butéliákat, az eredetileg vízszintesen pihenő palackok apránként függőleges helyzetbe kerülnek, fejjel lefelé. Erre azért van szükség, mert így a legkisebb beavatkozás mellett tudják eltávolítani a keletkező üledéket. Ezek után már nincs sok tennivaló, mindössze parafadugóval, drótkengyellel, fóliával és persze címkével kell ellátni az üveget, hogy a nevesebb italüzletek vitrinjébe kerülhessen. Dom Perignon nem készül minden évben, hiszen még Champagne-ban is akadhat rosszabb termés, a nevet pedig a legkisebb mértékben sem akarják lejáratni.
Ha valaki esetleg kétségeket táplálna, hogy tényleg szereti-e igazán a teljesen száraz pezsgőt, akkor kóstolja csak meg a Dom Perignont ! És akkor könnyen lehet, hogy már azon sem csodálkozik, miért kerül egy-egy bizonyos nevű palack annyival többe.
A füstös whiskyjeiről híres Islay szigetén található a Kilchoman lepárló, amelynek évről évre megjelenő palackozásai nagyon népszerűek a whiskyrajongók körében.
A lepárlótól észak-nyugatra levő tengeri öblöcskéről elnevezett – 2016 márciusa óta világszerte elérhető – Sanaig túlnyomórészt sherry-s jegyekkel rendelkezik, mivel nagyobb részt Oloroso sherry hordóban pihent. A Sanaig az Oloroso sherry hordós érlelésnek köszönheti mély színét és jellegzetes karakterét, amely jelentősen eltér a főként bourbon érlelésű Machir Bay-től. Az eltérő hordóérlelésnek köszönhetően a Sanaig és a Machir Bay két különböző aromával és karakterrel jutalmazza a fogyasztót.
Az IWSC 2016 (International Wine & Spirits Competition) díjátadón a Sanaig nyerte el a legjobb skót malátawhiskynek járó elismerést a kormegjelölés nélküli kategóriában.
A Machir Bay a 2015-ös Spirits Business Whisky Masters versenyen a legjobb lett kategóriábában (Islay maltok 12 év alatt), így több olyan nagyágyút is maga mögé utasított, mint a Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg stb.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.