Premier Barrel Benriach 8 years kerámia palackban 0,7L 46%

33 990 Ft

A BenRiach története jellemző a nagy Speyside-i lepárlókra. Az 1898-ban épült szeszfőzde hullámzó árpamezők között helyezkedik el, amelyek a Grampian hegység lábához vezetnek. A whisky készítéséhez használt árpát a szeszfőzdék körül termesztették, és a vizet a szeszfőző alatt mélyen fekvő kőzeten keresztül vezetik át ma is. A lepárlót körülvevő területektől betakarított árpát a malátázó tetőtér emeletein szétszórják, hogy csírázhassanak.

A BenRiach szeszfőzdéket John Duff alapította 1898-ban, a Longmorn szeszfőzde közelében, amely szintén Duff tulajdonában volt. A lepárlóüzemhez egy saját vasút csatlakozott, egy saját gőzmozdonnyal, a Puggy-val, hogy szenet, árpát, tőzeget és hordókat szállítsanak. 1900-ban a szeszfőzde abbahagyta a termelést Pattisonnak, a skót whisky egyik legfontosabb vásárlójának csődje következtében.

Csak a BenRiachs malátázója maradt aktív felhasználásban, alapanyagot gyártva a Longmorn számára. 1965-ig nem állítottak elő párlatot, amikor a Glenlivet Distillers Ltd. újból megnyitotta. 1978-ban a szeszfőzde tulajdonosokat váltott, ezúttal a Seagrams-re. Ezután, 2001-ben a Pernod Ricard részévé tették, és a BenRiach szeszfőzde évente mindössze három hónapban megkezdte újbóli működését. 2004-ben a szeszfőzdéket egy független konzorcium, a BenRiach Distillery Company Limited vásárolta meg.
Szakértelmüket alátámasztja, hogy 8 éves párlatuk bekerült a Douglas Laing Premier Barrel válogatásba, melyben 400 palack keresi boldog tulajdonosát – világszerte.

Elfogyott

További információk

Kiszerelés

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Premier Barrel Benriach 8 years kerámia palackban 0,7L 46%” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük