Radeberger 0,5 üveges

630 Ft

Radeberger sör története 1872-ben kezdődött, amikor Radeberg kapui előtt megalapították a „Zum Bergkeller” részvénytársaságot (egy 1866-ban indult kis magán serfőzdéből). 1872-ben lerakták egy új sörgyár épületköveit. 1885-ben végül cégjegyzékbe került és hivatalosan is megkezdhette az üzleti tevékenységet a Radeberger Exportbierbrauerei cég. A köznyelvi szóhasználatban az „export” kifejezés – a sörrel összefüggésbe hozva – egy fajta sörre utal. Radebergben azonban az „Exportbierbrauerei” kifejezést azért választották, mert az üzleti tevékenység jóval a századforduló előtt átlépte az országhatárt.

 

Radeberger Pilsner

 

Bármely cég, amely megpróbált szűkebb környezetéből kilépni, nem csak egyszerű, szállításra alkalmas sört készített, hanem olyat, amely nagyon magas minőségi színvonalat képviselt. Mivel Otto von Bismarck herceg kancelláriájának szállított Szászországban, a Radeberger Pilsner nagyon dekoratív (díszes) lett, és hamarosan az egész Német Birodalomban értékesítették. A sör magas minősége számos elismerést kapott a különböző szakvásárokon. A gyár folytatja a Pilsner sör magas minőségű gyártásának hagyományát. A vállalat az elmúlt évtizedben nagymértékű, 350 millió márkás modernizálást hajtott végre, köszönhette ezt az egyenletesen növekvő értékesítésnek.

 

1992 júliusban a serfőzde az erjesztő és raktározó pincével – amelyek a legkorszerűbb tervezési szempontok szerint épültek -, elkezdték  működésüket, a szűrőgyáregységgel együtt. A sörgyár ma három, a legmodernebb német palackozót jellemző üzemmel rendelkezik. A tárolópincét 1996-ban bővítették, a szűrőgyáregységet (is), és egy új árucsarnokot nyitottak. 1998-ban egy új palackozó kezdte meg működését, 1999-ben pedig egy új serfőző bővítése fejeződött be. Mindeközben a Radeberger Pilsner, mint nemzeti márka, sikeresen erősítgette pozícióját.

 

A Radeberger Pilsner a Deutsche Bahn utasellátó cége, a Mitropa vonatain, valamint a két nagy német légitársaság, Condor és Germania – repülőgépein is megtalálható. Az Aida, Arkona és Astra tengerhajózó vállalatok is tartanak Radeberger Pilsnert a fedélzeten. A Radeberger Pilsner értékesítése 1990-ben 400.000 hl alatt volt, 1999-re 1,89 millió hl-re emelkedett. A sörgyár egyaránt bízik a jó gasztronómiában és szállodaiparban, valamint a hozzáértő nagykereskedésekben és boltokban. Ezen partnerek nagyban hozzájárulnak a márka nevének megszilárdításához. A sörgyár legfontosabb alapelve a magas minőségi szintű szász sör gyártása, a környezettudatossággal egyetemben.

 

A Radeberger Pilsner, mint a legelső német sörgyárak egyike, a hagyományos Pilsner típusú sör gyártását tűzte ki célul. Szászország sörivói összehasonlíthatóak Bajorország fogyasztóival. Nagyon magas a fogyasztói index. A Radeberger Pilsner Szászországban 17% fölötti piacrészesedéssel bír (a második helyezett 8%-al rendelkezik)

 

 

 

A Radeberger Pilsner Otto von Bismarck kancellár óta meghatározó sör Németországban.

A sörgyár alapelve: magas minőségi szintű szász sör gyártása a környezettudatossággal egyetemben. Magyarországon a legnagyobb mennyiségben fogyasztott német import sör.
Radeberger, a sör szerelmesei előtt ismerősen csengő név.

 

Annak idején a NDK exportcikke,ma az újraegyesített Németország legdinami-kusabban fejlődő sörmárkája.
Szép, elegáns, magabiztosságot sugárzó termék.

 

 

Rekesz+üvegek (20 db): 50 Ft
Egység ár: 1260 Ft/liter
Csomagolási egység: 20 db
Karton ár: 12600 Ft
Cikkszám: 01072 Kategóriák: ,

További információk

Kiszerelés