Ron de Jeremy XO 15 éves 0.7 díszdobozban
12 490 Ft
Több prémium rum házasítása melyek 15 éves Solera módszer szerint érlelődtek Bourbon hordókban. Érdekesség, hogy a Karib-térség különböző helyei, Guyana, Jamaica és Barbados párlatai kerülnek házasításra, ezáltal összetettsége, kifinomultsága párját ritkítja.
Kóstoláskor szinte olvad nyelvünkön, elénk tárva gyümölcsösségét és fűszerességét, karamellizált dió, érett mangó, lágy vanília, finom tölgy kényeztet.
Elfogyott
Kapcsolódó termékek
Johnnie Walker Blue Label Legendary Eight 200th Anniversary 0,7 43,8%
Értékelés: 0 / 5199 990 Ft8 legendás főzde, mely már akkor elismert volt, amikor John Walker 200 évvel ezelőtt még csak szárnyait próbálgatta. Azóta nagyot fordult a világ, a lepárlók többsége bezárt, a Blue Label pedig szárnyal, újabbnál újabb kiadásokkal ünnepli az eltelt 2 évszázadot.
A limitált kiadású kék címkés jellemzője, hogy csodálatos édesség borítja el az ízlelőbimbókat, amelyeken keresztül csonthéjasok, pörkölt alma és kakaó jegyei bukkannak fel.
Gondosan válogatott blend, alighanem megismételhetetlen ital.Dom Perignon francia pezsgő 0,75 2009/2010 díszdobozban
Értékelés: 0 / 5117 990 FtTovábbDom Perignon 0,75 díszdobozban:
Dom Perignon, a champagne-i Houtvillers város bencés apátságának pincemestere, folyton kísérletezett: a jobb minőség érdekében borokat házasított hol tudatosan, hol a véletlennek engedve. Neve mégis egy pincében felejtett borospalack miatt lett halhatatlan! A bor utóerjedt és megtartotta az erjedési szénsavat.Találmányát tovább tökéletesítette: az új, még nem teljesen kierjedt borokat kora tavasszal palackozta, parafa dugóval lezárta, így a cukor erjedése a palackban fejeződött be és felbontás után az aranyló italban pezsegtek a buborékok.
Először a Champagne-i borkereskedők adták fejüket pezsgőkészítésre és a terület neve összeforrt a pezsgővel.
Aki Dom Perignon champagne-t vásárol, az valóban a legjobb minőséget kapja. Egy ünnepi alkalomkor vagy egy sikeres üzletkötés után ilyen pezsgőt bontani tényleg rendhagyó pillanat. A pezsgő készítői így oda is figyelnek a részletekre, különösen mivel a nedű elkészítése komoly szakértelmet kíván. A Champagne-ban, mintegy 30 ezer hektáron termesztett szőlőt kézzel szüretelik le és válogatják ki a legjobb fürtöket, az összenyomódást elkerülendő pedig kis dobozokba rakják, ügyelve a mustképződés és a spontán erjedés elkerülésére. Az előkészületek után a must hagyományos, mikroorganizmusok által segített erjedés során alakul borrá, cukortartalma pedig alkohollá válik. A munka neheze, vagyis a különféle borokkal történő házasítás ezután kezdődik, az így létrejött cuvée-t pedig a folyamatok végén hosszú évekre egy pince mélyén helyezik el.
A különleges pezsgő itt akár hét-nyolc évet is eltölthet, hogy egy élesztőkúrát követően egy kis cukor hozzáadása után áttöltve kerüljön végleges palackjába. A második erjesztés során nap mint nap megmozgatják a butéliákat, az eredetileg vízszintesen pihenő palackok apránként függőleges helyzetbe kerülnek, fejjel lefelé. Erre azért van szükség, mert így a legkisebb beavatkozás mellett tudják eltávolítani a keletkező üledéket. Ezek után már nincs sok tennivaló, mindössze parafadugóval, drótkengyellel, fóliával és persze címkével kell ellátni az üveget, hogy a nevesebb italüzletek vitrinjébe kerülhessen. Dom Perignon nem készül minden évben, hiszen még Champagne-ban is akadhat rosszabb termés, a nevet pedig a legkisebb mértékben sem akarják lejáratni.
Ha valaki esetleg kétségeket táplálna, hogy tényleg szereti-e igazán a teljesen száraz pezsgőt, akkor kóstolja csak meg a Dom Perignont ! És akkor könnyen lehet, hogy már azon sem csodálkozik, miért kerül egy-egy bizonyos nevű palack annyival többe.