Ron Zacapa 23 éves LA DOMA Heavenly Cask Collection 40% 0,7l

40 950 Ft

A lepárló 1976-ban jött létre, neve a Guatemala keleti részén található Zacapa város 100 éves fennállása előtt tiszteleg. Az itt készülő rumot egyszer passzírozott, sűrített cukornád léből (ún. cukornád mézből) készítik, amely eljárás jóval ritkább, mint a széles körben alkalmazott melasz alapú rumkészítés. A párlatok érlelése is a rumok között egészen egyedi eljárással történik, ugyanis a Spanyolországban készülő sherry solera nevű érlelési metódusát alkalmazzák, melynek lényege, hogy a tölgyfahordókat hatalmas raktárakban egymásra pakolva tárolják és mindig a legalsó sorban lévő hordó tartalmát palackozzák a fölötte lévőből pótolva azt, így haladva egészen a legfelső hordóig. Ezáltal állandó ízt és minőséget tudnak garantálni.
A lepárlást a tengerszinten, a cukornád ültetvények közelében végzik, az érlelési folyamat viszont elkülönítve, magasan fent a hegyekben, 2300 méteren, a vulkánok és legmagasabb hegycsúcsok árnyékában történik, ott, ahol a hőmérséklet általában 16-17 fok körül mozog.
A négy részes Heavenly Cask sorozat első darabja a Zacapa 23 La Doma, a “megszelídítő hordó”. A szelidítés 4 különböző hordóban történik, a 2 fajta amerikai tölgy mellett, ex-Sherry és első töltésű PX biztosítja a túlcsorduló gyümölcsösséget, melyet érett ananász és flambírozott banán prezentál.

Egység ár: 58500 Ft/liter
Cikkszám: 65018 Kategóriák: ,

További információk

Kiszerelés