Rum Clement Single Cask Canne Bleue 0,5 41,5%

14 500 Ft

A céget Homére Clément Le Francois város polgármestere alapította 1887-ben, aki a rhum agricole atyjának tekinthető, aki a cukorválság idején a cukorgyártás helyett igen bölcsen a rum készítése mellett döntött. Rhum agricole – ezzel a megnevezéssel illetik azon rumokat, amelyeket frissen facsart cukornád léből és nem az olcsóbb és elterjedtebb melaszból erjesztenek és párolnak le. A cukornád termését érésének csúcsán kell leszedni és felhasználni, tehát a rum előállítása egy igen rövid, száraz időszakra korlátozódik.

A palack címkéjén látható Appelation d’Origine Controleé (A.O.C.) felirat jelzi, hogy az ital a legmagasabb minőségi követelmények betartásával készül és, hogy a francia nyelvterületű Karib térségből származik. A Rhum Clément a kivételes minőség és Homére öröksége folytán is Martinique szigetének vezető rumkészítője.

A Canne Bleue különlegessége, hogy teljes mértékben a legjobb minőségű, ún. kék cukornádból készült, amely jóval intenzívebb aromákat nyújt, mint a többi cukornád variáns. Ún. single cask kiadás, ami azt jelenti, hogy az egyes hordók tartalmát nem keverik, mindig csak egy-egy hordót palackoznak le. Így a különböző hordókban érlelt rum egyedi aromái megmaradnak, ugyanis nincs két egyforma érlelés. A whiskyk esetében elterjedt módszer a rumok készítésénél igen ritka.

A palackozás előtt csak nagy lyukú szűrőn szűrik át (durva szűrés), ezért szárazanyagok, főleg ha lehűl az ital, előfordulhatnak, de ez teljesen természetes jelenség.

Egység ár: 29000 Ft/liter
Cikkszám: 57031 Kategória:

További információk

Kiszerelés