Rum Clement Single Cask Vanille 0,5L 41,2%

15 490 Ft

A céget Homére Clément Le Francois város polgármestere alapította 1887-ben, aki a rhum agricole atyjának tekinthető, és aki a cukorválság idején a cukorgyártás helyett igen bölcsen a rum készítése mellett döntött. Rhum agricole – ezzel a megnevezéssel illetik azon rumokat, amelyeket frissen facsart cukornád léből és nem az olcsóbb és elterjedtebb melaszból erjesztenek és párolnak le. A cukornádat érésének csúcsán kell aratni és felhasználni, tehát a rum előállítása egy igen rövid, száraz időszakra korlátozódik.

A palack címkéjén látható Appelation d’Origine Controleé (A.O.C.) felirat jelzi, hogy az ital a legmagasabb minőségi követelmények betartásával készül és, hogy a francia nyelvterületű Karib térségből származik. A Rhum Clément a kivételes minőség és Homére öröksége folytán is Martinique szigetének vezető rumkészítője.

A Clément single cask – azaz egyetlen hordó tartalmából palackozott és sorszámozott kiadás – Vanille Intense névre hallgató változata bourbon hordós érlelésű.
Illatában ott a hordó fája, lágy melasz, finom gyümölcsösség, elsősorban barack és persze sok-sok vanília. Ízében az illatjegyek visszaköszönnek, de lecsengésében megjelenik némi fekete bors, mely jól balanszírozza az édességet.

Egység ár: 30980 Ft/liter
Cikkszám: 1053478 Kategória:

További információk

Kiszerelés

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Rum Clement Single Cask Vanille 0,5L 41,2%” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük