Sailor Jerry fűszeres (spiced) rum 0,7 díszdobozban

6 690 Ft

Sailor Jerry 40%-os, szigetországi rum:

1999-ben született egy amerikai ügynökség és a William Grant & Sons üzlete folytán. Alapja karibi rum, amelyet Skóciába importálva fűszerekkel kevernek. Itt is palackozzák és hozzák forgalomba.Illatai: lágy, simulékony, fűszeres, tisztán érezhető vaníliával és karamellel.

Íz: Kiegyensúlyozott vanília és gazdag karamell, fahéj, szerecsendió és mandula jegyekkel.

Sailor Jerry alakja:

Sailor Jerry alias Norman Keith Collins igazi amerikai legenda, akit a kompromisszumok nélküli élete, hihetetlen személyisége és eredeti tattoo mintái tettek naggyá.

Sailor Jerry Collins 1911-ben született Kaliforniában. Igazi független lélek módján rengeteg mindennel próbálkozott, míg 19 évesen beállt az U.S.A Haditengerészetéhez. Tetoválni még mindezek előtt Chicagóban tanult meg, becenevét a Sailor Jerry-t tengerésztársaitól kapta.

A tengerészet után Hawaion telepedett le és Honolulu kínai negyedében nyitotta meg saját tattoo-szalonját. A városban csak itt lehetett tetoválást csináltatni abban az időben, ezért meglehetősen nagy volt a verseny a “szalonban” ahol fölényeskedő, hangos és gyakran részeg tengerészek támolyogtak büszkélkedve a bicepszükön található új mintákkal. Sailor Jerry mindeközben mérnöknek tanult, új tetováló tűket fejlesztett és csinálta saját rádióműsorát – Old Ironsides- címen.

Tagadhatatlan, hogy az old school tattoo iskola egyik atyja. Üzletét a bátor és feltűnő képekre alapozta, melyeket művészi egyszerűséggel dolgozott ki. Folyamatosan tökéletesítette technikáit, színeit illetve nagyon tisztán és higiénikusan dolgozott. 1970. márciusában a következőt nyilatkozta:
“Tanulmányozom ezt a dolgot már hosszú ideje, de elkezdett egyre érdekesebbé válni.”

1973-ben hunyt el, Honoluluban. Munkáinak jogait Ed Hardy & Mike Malone Sailor Jerry két pártfogoltja vásárolta meg és számos könyvet, összefoglalót publikáltak mesterükről.

A díszdobozzal kapcsolatban jó hír a gyűjtőknek: egy négy darabból álló sorozatról van!

Elfogyott

Cikkszám: 59178 Kategória:

További információk

Kiszerelés