San Marzano Collezione Cinquanta 1962-2012 3L fa díszdobozban

59 750 Ft

A Collezione Cinquanta a Cantine San Marzano több mint ötven évvel ezelőtti megalapítását ünnepli, amelyet 19 borász végzett a kis San Marzano faluban. A Primitivo di Manduria régió szívében található San Marzano a Jón-tenger és az Adriai-tenger között fekszik, ami segít mérsékelni a meleg mediterrán éghajlatot. Az itteni körülmények ideálisak a kiváló Primitivo és Negroamaro vörösborok előállításához, köszönhetően a forró nyári napoknak és a közeli partról érkező hűsítő szellőknek, amelyek segítenek megőrizni a szőlő frissességét.

Ez a lenyűgöző vörösbor a Puglia jellegzetes terra rossa vagy “vörös talaján” ültetett szőlőkből készült, amely természetesen vasban gazdag és agyagalapú, így képes megtartani a szükséges nedvességet. A szeptemberi szüretet követően a szőlőt erjesztik, majd az újbort 12 hónapig francia tölgyfahordóban érlelik.

Az eredmény egy selymesen sima vörösbor, amely a szeder, a fűszerek és a szilvalekvár gazdag aromáit árasztja. Az első kortyban telt test, lágy tanninok, csábító sötét bogyós gyümölcsök, szilva és szárított fűszernövények íze, valamint hosszú lecsengés tárul elénk. A Collezione Cinquanta merész karaktere miatt kiválóan illik vörös húsokhoz, például egy príma steakhez, szarvaspörkölthöz vagy egy kiadós paradicsomszósszal kísért tésztához.

Egység ár: 19917 Ft/liter
Cikkszám: 1049449 Kategóriák: , , , Címke:

További információk

Kiszerelés