7.2% OFF

Santa Teresa 1796 Ron Antiguo de Solera 40% 0,7 díszdobozban

17 990 Ft

A Ron Santa Teresa több mint 200 éves hagyományokkal rendelkező venezuelai, családi vállalat. Alkohollepárlás mellett, mezőgazdasági alapanyagok készítésével is foglalkoznak. A termékek az ún. „Solera” eljárással készülnek. Ez egy keverési és érlelési metódus melyet leginkább a sherry, brandy és a bor készítése során alkalmaznak.
Tulajdonképpen hordósorokat raknak egymásra, ahol a frissen párolt italok a legfelső sorba kerülnek, kész rumot pedig a legalsó sorból csapolják, de maximum a hordó tartalmának 1/3.-ig, melyet a felette lévő sorból kipótolnak. Így a fiatal tüzes rumok keveredve az idősebbekkel, különleges ízt és állandó minőséget garantálnak. Az érlelés tölgyfahordókban történik.

Santa Teresa 1796 egy melasz alapú rum, a melaszt a közeli malmokból hozzák. Kóstolásakor elsőként a méz és a karamell illatot érezhetjük, kis zöldalma és banán kíséretében. Ami egy csipetnyi kesudió és leheletnyi vanília ízben csúcsosodik ki. Finom, sima, és művészien kiegyensúlyozottra érlelt rum. A venezuelai történelem része.

Egység ár: 25700 Ft/liter
Cikkszám: 96225 Kategória:

További információk

Kiszerelés