Scapa of Orkney Skiren 0,7 40% díszdobozban

32 990 Ft

Ez a kellemesen mézes malt Skócia egyetlen, még működő Lomond típusú üstjében (speciális lepárló berendezés, amelyen némi átalakítással több, különböző karakterű párlat is készíthető) lett desztillálva. Első töltésű amerikai tölgyfahordóban érlelték, amely által a vaníliás karakter is jelentős a mézes vonal mellett. A Skiren szó a norvég nyelvből ered és azt jelenti csillogó fényes égbolt.
Illata összetett, friss alma, méz, csipetnyi ánizs, pörkölt mogyoró, íze lágy, krémes, még több méz, citromhéj, körtés sütemény, finoman fűszerezve.

A Skócia északi partjain túl található Orkney szigete, valójában 70 kisebb-nagyobb szigetből áll, amik között összesen 9 világítótorony segíti a hajósok tájékozódását. A világítótorony és a tenger a Scapa whiskyk üvegén is feltűnnek, mint a szigetvilág szimbólumai. Több mint 120 éve, e távoli táj tengeri levegője, az állandóan változó időjárás, mely átjárja a hordók fáját, és az itt élő emberek munkája és odaadása együttesen alkotja azt a csodálatos keveréket, aminek eredménye ez az egyedi ital.

Egység ár: 47129 Ft/liter

További információk

Kiszerelés