Szentkirályi Babavíz 1L

160 Ft

Szentkirályi Babavíz 1L

Forralás nélkül adható a babáknak.

Mire figyeljünk az ásványvizes palackok címkéin? A legfontosabb hogy az oldott ásványi anyag tartalom az 500-1000 mg/l tartományban legyen. A kicsiknek adott ásványvizeknél különösen a nitrit- és nitrát tartalom lehet fontos. A kisbabák szervezete erre a két vegyületre a leginkább érzékeny.

Ekkor alakulhat ki az, amit a gyermekorvosok „kék betegségnek” neveznek. Ilyenkor a kisbaba, úgymond, elkékül. A nitrát és a nitrit ugyanis a vérben hozzákapcsolódik az oxigént szállító hemoglobinhoz és megakadályozza az oxigén továbbítását, emiatt fulladásos halált okozhat. Súlyos következményekkel járhat ugyanis, ha rendszeresen magas nitrit- és nitrát tartalmú vizet adunk neki. Megtörtént, hogy fúrt kútból nyert víz miatt halt meg kisbaba, mert a víznek magas volt a nitrit és nitrát tartalma. Ebből bírósági ügy is lett, a szülőket halált okozó gondatlansággal vádolták.

Vizes közellenség: nitrit és nitrát

A csapvizeknél is figyelni kell arra, hogy mennyi nitrátot és nitritet tartalmaznak, erről a vízművek honlapjai ideális esetben tájékoztatnak. Előírás számukra, hogy tegyék közzé az általuk szolgáltatott vezetékes ivóvíz ásványi anyag tartalmát, köztük a nitrit és a nitrát határértékeit. Ezeket a határértékeket a csapvíz sem lépheti át. A nitrit és nitrát elsősorban a folyamatosan műtrágyázott mezőgazdasági területeken fordulhat elő a csapvízben. E vegyületek feloldódnak a talajvízben, ezen keresztül az ívóvízkutakba kerülhetnek, az emberi szervezetbe jutva pedig káros hatásokat váltanak ki.

A Szentkirályiban nincs nitrát és nitrit

A Szentkirályi ásványvíz teljesen biztonságos, mentes a nitrit és nitrát tartalomtól. Vannak ásványvizek, melyeknek címkéin az összetevők között nitrátot is találhatunk Az ilyen ásványvíz egyáltalán nem javasolt kisbabáknak.

Egység ár: 160 Ft/liter
Csomagolási egység: 12 db
Karton ár: 1920 Ft
Cikkszám: 40101 Kategóriák: ,

További információk

Kiszerelés