További információk
Kiszerelés |
---|
No products in the cart.
7 490 Ft
Fiatal, halványsárgás szín, lassan nyíló illat, finom propolisz, szőlő. Szájban kiteljesedik, komoly szerkezet és ásványosság. 7-es sav mellett 2 gramm cukor, ami szép egyensúlyt tart, mindezt 13,5-es alkohol mellett. Bomba furmint.
Kiszerelés |
---|
Összetétel: 60% furmint, 30% hárslevelű és 10% muskotály. 5 puttonyos aszúkat maga mögé utasító cukortartalom (180 g/l), összhatásában mégis könnyedebb, frissebb bor. Fiatalos arany színe tündöklően csillog a pohárban. Nagyon sokrétű, összetett illat élmény, menta, szőlő, finom botritisz, majd mindent betöltő sárgabarack, finom muskotály. Kis idővel a legnemesebb dohány. Szájban még jobba kiteljesedik: grapefruit, aszalt gyümölcsök, nagyon szép sav- cukor egyensúly, finom ásványosság. Emlegetni fogjuk!
Palackba került az Ördögárok-dűlőben eltelepített PINOT NOIR ültetvény termése. Az előző évjárathoz képest még gyümölcsösebb, elegánsabb stílusban, de a megszokott beltartalommal jelentkezik.
Ez a bor immár a negyedik állomás a dűlő és a fajta megismerésének útján. Sajátos villányi stílus, mely hitelesen megmutatja a fajta és a termőtáj minden szépségét.
Grande Selection 2009:
Pincészetünk az elmúlt évek hagyományaihoz híven ismét forgalomba hozza egyik büszkeségét, a Grande Sélection-t. Csak a legnagyobb évjáratokban készül ez a bor, így 1995, 1997, 1999, 2000, 2003, 2006, 2007 után nem volt kérdés, hogy a csodálatos minõséget adó 2008. év termése is palackba kerüljön. A bort a Kopár, az Ördögárok és a Sterntal dûlõbõl származó tételek alkotják a következõ arányban: 60% Cabernet Sauvignon (Kopár), 20% Cabernet Franc (Kopár és Sterntal), 20% Merlot (Ördögárok). A rendkívül szigorú szelekció nagyon kis mennyiséget produkál, ennek eredményeként összesen 2450 palack készült. A szüret október közepén történt, mely idõszakban az egyes fajták rendkívül szép, fenolos érettséget mutattak, 23-24 mustfokkal. Az erjesztés hûthetõ acéltartályokban 28°C-on történt, 3 hétig tartó elhúzódó erjedéssel és összesen 4 hetes héjon tartással. A macerációt az erjedés alatt körfejtéssel és pigeage-zsal (csömöszölés) folytattuk. A két éves érlelés elõbb francia Taransaud barrique hordókban majd 20 hektoliteres magyar tölgyfahordókban történt, amelyek faillata és íze nem telepedett rá a borra, hanem annak finom eleganciáját segítették.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.