További információk
Kiszerelés |
---|
No products in the cart.
8 250 Ft
A Szicsek Prémium Irsai Olivér Szőlőpálinka 2018-ban 3 csillagos minősítést ért el a patinás angliai ‘Great Taste Awards’ megmérettetésen. Ugyanebben az évben Magyarországon is a pálinkakiválóságok közé emelte a Nemzeti Pálinkakiválóság Program Országos Pálinkabíráló Bizottsága. Kifejezetten üde, édeskés illatú, ízben is könnyed pálinka.
Kiszerelés |
---|
Az Abszint az iparszerű szeszgyártás történetének legmagasabb (60-80 százalékos) alkoholtartalommal előállított, zöld, vagy színtelen itala. Ürömfű és egyéb fűszernövények, valamint desztillált alkohol keveréke. Az 1920-as években (főleg kábítószer-jellegű és függőséget okozó káros hatása miatt) szinte az egész világon betiltották. Az abszint elnevezés több mint két évszázados hagyományokra tekint vissza. A történelem folyamán olyan kiemelkedően jeles személyiségek kerültek közvetlen fogyasztói kapcsolatba valamilyen formában az abszinttal, mint Verlaine, Baudelaire, Van Gogh, Hemmingway, Oscar Wilde, Manet és Picasso.
A tradicionális abszint fogyasztás:
Hozzávalók:
abszint, egy fém teáskanál, cukor, öngyújtó. Az abszintot pohárba öntjük. A kávéskanálnyi cukrot óvatosan megmerítjük a zöld folyadékban, majd a pohár fölött tartva meggyújtjuk. A cukron az abszint kigyullad, szép nagy lánggal ég közben megolvasztja a cukrot. Óvatosan tartsuk a kanalat, mert a lecsöppenő, égő alkohol felgyújtja a poharunkban feszülten várakozó italt és akkor lángolni kezd az egész pohár. Szép jelenség, csak úgy elég a mennyei nedű! Mikor már jól megolvadt a cukor, elaludt a láng, az egészet beleöntjük a pohárba. A karamellát elkeverjük és megisszuk az egészet!
Koktél ajánló:
St. Brendans ír krémlikőr, abszint, konyak vagy brandy, egy rövid szívószál, öngyújtó. A pohárba először a St. Brendans-t öntjük, rá a konyakot, erre kerül koronaként az abszint. Ismét kedvenc tűzcsiholó eszközünkhöz folyamodunk, az abszint lángolni kezd. Nincs idő gyönyörködni a látványban, a rövid szívószállal módszeres alapossággal rábukunk a pohárra; és egy hatalmas szippantással kiszívjuk a tartalmát. Az íze remek, de nem szabad sokat hezitálni az ivással, az olvadt műanyag aromája nem harmonizál a koktéllal!
A fekete-sárga darazsaktól körbedöngött levesedő barackok a magyar Alföld forróságát, a távolban remegő délibábot, Jókai török kori meséit idézik. A belőle készült nemes ital e tarka képek előtt húzza fel a képzelet függönyét…
Királyi asztalra való, rendkívül értékes és ritka pálinkaeszenciák. Számozzuk és számon tartjuk őket. Nekünk is fontos, hogy értő kezekbe kerüljenek. Alapja a hibátlan Elixír, ami rendkívül gazdag aszaltgyümölcs-ágyon pihenve először elveszti mennyiségének kétharmadát, cserébe különleges gyümölcsösséggel gazdagodik. Az aszalt gyümölcsökből kicsöpögő, sűrű, olajos eszencia a végletekig koncentrálva a gyümölcs ilyen töménységben eddig feltáratlan tulajdonságait.
Különleges alkalmakra szóló, kivételes ajándéknak ajánljuk vagy egyszerűen, ha valakit le akar nyűgözni. Örömhír a gyűjtőknek: a limitált számú, évjáratos díszüvegek számozva, névre szólóan kerülnek ki a pálinkatrezorból.
A különleges Panyolai Eszencia 3 fajta gyümölcsből készül, aszalt szilva, meggy és körte ágyon. A Szatmári Szilva Eszencia a hagyományos, szatmári szilvalekvár tömény, kicsattanó életerejét sűríti magába, a Meggy fanyarul édes Eszenciája az ínyenceknek való. A Vilmoskörte Eszencia az életet édesen élvezőknek ajánlott.
Az Eszenciák az aszalt gyümölcsön és a tiszta pálinkán kívül mást nem tartalmaznak, édességük és gyümölcsösségük koncentrált erejük eredménye.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.