További információk
Kiszerelés |
---|
No products in the cart.
7 990 Ft
Mézes pálinka, ami nem is létezik. Hiszen sem méz, sem fűszerek, sem más, a pálinkát lágyító, vadító finomság nem kerülhet a pálinkába a törvény szerint. Szicsek János termékeit, akár pálinka, akár “csak” párlat, mégis szeretjük.
Magony Mézes Fahéjas Alma (34%)
E finomság égetett tölgyfahordóban érik. A füst és az egyesével válogatott almák ízének szerencsés találkozásából az érlelés alatt olyan nedű születik, amely után még a legigényesebb ínyencek is elégedetten csettinthetnek…
Kiszerelés |
---|
Az Abszint az iparszerű szeszgyártás történetének legmagasabb (60-80 százalékos) alkoholtartalommal előállított, zöld, vagy színtelen itala. Ürömfű és egyéb fűszernövények, valamint desztillált alkohol keveréke. Az 1920-as években (főleg kábítószer-jellegű és függőséget okozó káros hatása miatt) szinte az egész világon betiltották. Az abszint elnevezés több mint két évszázados hagyományokra tekint vissza. A történelem folyamán olyan kiemelkedően jeles személyiségek kerültek közvetlen fogyasztói kapcsolatba valamilyen formában az abszinttal, mint Verlaine, Baudelaire, Van Gogh, Hemmingway, Oscar Wilde, Manet és Picasso.
A tradicionális abszint fogyasztás:
Hozzávalók:
abszint, egy fém teáskanál, cukor, öngyújtó. Az abszintot pohárba öntjük. A kávéskanálnyi cukrot óvatosan megmerítjük a zöld folyadékban, majd a pohár fölött tartva meggyújtjuk. A cukron az abszint kigyullad, szép nagy lánggal ég közben megolvasztja a cukrot. Óvatosan tartsuk a kanalat, mert a lecsöppenő, égő alkohol felgyújtja a poharunkban feszülten várakozó italt és akkor lángolni kezd az egész pohár. Szép jelenség, csak úgy elég a mennyei nedű! Mikor már jól megolvadt a cukor, elaludt a láng, az egészet beleöntjük a pohárba. A karamellát elkeverjük és megisszuk az egészet!
Koktél ajánló:
St. Brendans ír krémlikőr, abszint, konyak vagy brandy, egy rövid szívószál, öngyújtó. A pohárba először a St. Brendans-t öntjük, rá a konyakot, erre kerül koronaként az abszint. Ismét kedvenc tűzcsiholó eszközünkhöz folyamodunk, az abszint lángolni kezd. Nincs idő gyönyörködni a látványban, a rövid szívószállal módszeres alapossággal rábukunk a pohárra; és egy hatalmas szippantással kiszívjuk a tartalmát. Az íze remek, de nem szabad sokat hezitálni az ivással, az olvadt műanyag aromája nem harmonizál a koktéllal!
A szamóca, más néven földieper magas ásványi anyaggal és élelmi rosttal rendelkező gyümölcsöt terem. A szamócapálinka az érett gyümölcsből készül, ennek köszönhetően a pálinka kellemesen gyümölcsös, parfümös illatú.
A Pannonhalmi Szamócapálinak az év folyamán először termő szamócából készült pálinka, könnyeden gyümölcsös ízű ital, illata markáns szamóca illat. Kifinomultsága miatt főként a fiatalok és a hölgyek kedvenc itala.
A Francoli család a 19. század óta foglalkozik grappa lepárlással az olaszországi Piemontéban. A cég elnöke, Alessandro Francoli örökölte a grappa iránti szenvedélyt, és egy életen át fejlesztette és tökéletesítette a kiváló minőségű és megkülönböztetett portfóliót. Piemonte tartomány jól ismert kiváló borairól, és a kiváló minőségű alapanyag, amely a finom grappa lepárlásához szükséges, bőségesen rendelkezésre áll. Piemontot gyakran Olaszország “Burgundiájaként” emlegetik, amely hírnév a sok kisüzemi, családi borászatának és a minőségre való összpontosításnak köszönhető, amely néha már-már a megszállottsággal határos. A világ egyetlen szén-dioxid-semleges grappa lepárlója.
Különleges, sherry hordós utóérlelés.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.