További információk
Kiszerelés |
---|
No products in the cart.
1 590 Ft
Takler Szekszárdi Rosé 0,75 2017:
Rendkívül üde, könnyed, lendületes rosé, gazdag gyümölcsösséggel, legfőképp az őszibarack és narancs vibráló zamataival, enyhe szénsavval kiegészítve.
Kiszerelés |
---|
Grande Selection 2009:
Pincészetünk az elmúlt évek hagyományaihoz híven ismét forgalomba hozza egyik büszkeségét, a Grande Sélection-t. Csak a legnagyobb évjáratokban készül ez a bor, így 1995, 1997, 1999, 2000, 2003, 2006, 2007 után nem volt kérdés, hogy a csodálatos minõséget adó 2008. év termése is palackba kerüljön. A bort a Kopár, az Ördögárok és a Sterntal dûlõbõl származó tételek alkotják a következõ arányban: 60% Cabernet Sauvignon (Kopár), 20% Cabernet Franc (Kopár és Sterntal), 20% Merlot (Ördögárok). A rendkívül szigorú szelekció nagyon kis mennyiséget produkál, ennek eredményeként összesen 2450 palack készült. A szüret október közepén történt, mely idõszakban az egyes fajták rendkívül szép, fenolos érettséget mutattak, 23-24 mustfokkal. Az erjesztés hûthetõ acéltartályokban 28°C-on történt, 3 hétig tartó elhúzódó erjedéssel és összesen 4 hetes héjon tartással. A macerációt az erjedés alatt körfejtéssel és pigeage-zsal (csömöszölés) folytattuk. A két éves érlelés elõbb francia Taransaud barrique hordókban majd 20 hektoliteres magyar tölgyfahordókban történt, amelyek faillata és íze nem telepedett rá a borra, hanem annak finom eleganciáját segítették.
Mészáros Szekszárdi Kékfrankos 0,75:
A Kékfrankos a Kápát medencében őshonos fajta, minden adottsága megvan arra, hogy híres világfajtává váljon. Szekszárd várost ölelő dombokról származik az egészséges, érett szőlő, melyet 1,5 kg tőke terhelésű, zöld szürettel válogatott (terméskorlátozott) tőkékről szedünk. A szőlő kíméletes feldolgozással készül, ami azt jelenti, hogy finoman maceráljuk a cefrét, ezáltal nem oldódnak ki az erős tanninok, így bársonyos, jól iható borokat kapunk, amit utána tölgyfahordóban érlelünk. A teroár egyedisége íz-és illatvilága dominál ebben a Kékfrankosban.
Erre a Kékfrankosra jellemző, hogy szép egyensúlyban vannak a savak és a beltartalmi értékek, a fa hordós érlelés diszkrét, háttérben marad. Egy hosszú ízű, komoly bor, amely egyszersmind egy jól iható bor is. Fűszeressége miatt igen jól társul mindenféle ételekhez. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet 16-18C
A Lambouri Winery ciprusi borászat olyannyira híres vörös desszertboráról, hogy a Karib-tenger kalózai című filmben Jack Sparrow kapitány ezt (is) issza.
Kiváló és különleges desszert vörösbor található a palackban, amely a tartalom miatt is ill. a palack formája miatt is kiváló ajándék bármilyen alkalomra.
Az Apollonia, amely ugyancsak Mavro és Xinisteri szőlőkből készül, de „csak” minimum 5 évig érlelik napsütésnek kitett tölgyfa hordókban.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.