Talisker Skye 45,8% skót malátawhisky fém díszdobozban

14 990 Ft

Talisker 10 éves single malt 0,7:

1831. óta a lepárlóüzem kizárólag tiszta maláta whiskyk készítésével foglalkozik. Klasszikus maláta whisky Skye sziget nyugati partjáról 45,8 % alkoholtartalommal, sós, fûszeres karakterrel. A Johnnie Walker és Drambuie alkotóeleme. A Skye szigeten egyetlen lepárló mûködik, ahonnan ez a különleges ízû maláta whisky származik.

Szúrósan hangás illatú, de utal a környezetében található tengeri moszat illatára is. Teljes aromájú, megkülönböztetõ tõzegízzel. A jól kiegyensúlyozott, könnyen édeskés aroma a szájpadláson melegen és gazdagon robban, majd hosszan elnyúlik. 10 éves korában kerül palackba.

Igazi csemege az ínyencek részére. Nicolas Julhés chef volt olyan kedves, hogy nem csak végigkóstolta a Classic Malts kínálatát, de megalkotta a hozzájuk leginkább illõ falatkákat is. Lagavulin mellé Roquefort, Taliskerhez füstölt lazac, Caol Ila kortyolgatása közben fekete olajbogyó illik leginkább.

 

A Skye is igazi Talisker, de a 10 évesnél lágyabb, párolt almás, körtekompótos jegyekkel, némi marcipánossággal kísérve.

Egység ár: 21414 Ft/liter

További információk

Kiszerelés