További információk
Kiszerelés |
---|
No products in the cart.
11 450 Ft
Kiszerelés |
---|
Ha ellátogatsz a Magas-Tátra hegyei között megbúvó menedékházak valamelyikébe, mindegyikben megkínálnak majd különleges, étvágyfokozó specialitásukkal: alkoholtartalmú forró teával, amelyet tátrai gyógynövényekből főznek. Ha megpróbálnánk a TatraTea ízvilágát és aromáját leírni csodálatos ízélménytől fosztanánk meg! Fogyaszthatod tisztán, hűtve, vagy jéggel. Ellenben az igazi zamatát akkor érzed meg, ha 1,5 dl forró vízet, vagy teát öntesz 0,5 dl TatraTea-ra. Továbbá, nagyszerű alapot biztosít kevert hosszú italok készítéséhez, akár kólával, tonikkal, sprite-tal, vagy teával társítod is, egy szelet citrommal megbolondítva. Engedd szabadon a fantáziádat!
Tatratea 52% – Az Eredeti
Palackonként 52%-os alkoholtartalommal kínáljuk. Ez a tealikőrök egy kifinomult, különleges szeszesitala, amely gabonaszesz, cukor, gyógynövények és teák kivonata, gyümölcslikőrök és esszenciák felhasználásával készült.
Az első, eredeti tea-alapú szeszesital Szlovákiában.
2003-ban öltött végre testet az ötlet, amikor elkezdtük a TatraTea gyártását.
Mintegy évnyi fejlesztést követően 2004-ben került piacra a TatraTea 52% Original.
Olyan sikere lett, hogy mára már Szlovákia nemzeti italaként tartják számon.
A Yuzu, más néven japáncitrom egy Kelet-Ázsiából származó citrusféle, vadon nő Tibetben és Kína belsejében. Kinézetében hasonlít a mandarinhoz, az íze viszont a grépfrút és a citrom keveréke, tehát egy pikáns, savanykás ízű gyümölcs. Főképp a japánok termesztik. Mostanában egyre népszerűbbek a yuzu gyümölcsből készült italok és tonikok is, amik kiváló koktélalapanyagnak bizonyultak.
A Choya Ume likőrök eddig is nagy sikernek örvendtek üzletünkben, a Yuzuval pedig azt bizonyítja a cég, hogy a mediterrán hagyományokat is képes prezentálni. A Choya Yuzu, bár likőr, egyáltalán nem édes, éppen azt a citrusos, frissítő fanyarságot képviseli, mint a legjobb Amalfi citromból készített limoncellók.
Különleges, aromamentes francia bodzalikőr.
A St-Germain francia kézműves bodzalikőr, melyhez a mai napig kézzel szedik a virágokat a francia Alpokban. Évente mindössze pár hét alatt szüretelik a következő esztendő St-Germain készletének termését és aztán nem vásárolnak más tájegységről bodzavirágot. Épp ezért minden egyes üveg számozott és szerepel rajta az év, amikor a készítéséhez szükséges szirmokat begyűjtötték. Ez a likőr lassan, nem a mennyiségre, hanem a minőségre fókuszálva készül, hagyományos francia procedúrával. Megalkotásában hatalmas szerepe volt a találékonyságnak, ugyanis a sajtolással a virágok sajnos túlzottan megkeserednek, a fagyasztás során pedig elveszítenék komplex ízüket. A több mint 100 éve kikísérletezett tradicionális eljárással azonban, a kis virágok megőrzik ízüket. A törékeny szirmok a leszedés után egy közeli faluban kerülnek lepárlásra, ezzel a gondosan kidolgozott módszerrel, hogy végül egy tökéletes, friss, kifinomult likőr formájában élvezhessük a magával ragadó ízeket.
A St-Germain kiváló koktélalap. Leggyakrabban pezsgővel, szódával és citrommal keverik, de pezsgő helyett remekül helytáll a száraz fehér vagy rozé bor is. Ha van kedvünk, bátran kísérletezzünk, mert a bodza mellé remekül illenek a piros bogyós és a trópusi gyümölcsök, mint a grapefruit vagy a gránátalma. De a menta vagy a bazsalikom is kiválóan passzol, és akkor még nem is szóltunk a klasszikus alma, körte párosítási lehetőségekről.
forrás: art deco glamour
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.