Tokaji Aszú 3 puttonyos (Puklus) 0,5 2003

9 990 Ft

A Puklus Pincészet
Puklus János 1974-ben alapította a pincészetet. Kezdetben a dédapai szőlőterület volt a birtok lelke, majd folyamatosan újabb területeket vásároltak meg és telepítettek be.

A pincészet szőlőterületei Tokaj-Hegyalja legdélibb részein, Bodrogkeresztúr, Tarcal és Bodrogkisfalud első osztályú dűlőiben találhatók (többek között: Szentkereszt-dűlő, Dereszla-dűlő, Lapis-dűlő, Várhegy-dűlő). Jelenleg 15 hektárnyi ültetvényt művelnek. Főbb szőlőfajtáik a furmint, a hárslevelű és a sárga muskotály, melyek mellett megtalálható még a zéta, a kövérszőlő, a gohér, a tarcal-sorozat és egy kis cabernet sauvignon és cabernet franc is.

A szőlőfeldolgozó korszerű, megfelel az új reduktív, illetve a hagyományos oxidatív technológia követelményeinek is. Erjesztőkapacitásuk jelenleg 1500 hektoliter. A fiatalos, üde borokat, mint a furmint, a hárslevelű és a sárga muskotály, itt próbálják a lehető leggyorsabban készre kezelni, hogy azokat a fogyasztók minél frissebben, gyümölcsösebben kóstolhassák.

Boraik hagyományos tokaji érlelését négy, több mint 300 éves, kisfahordós pince segíti, melyekben olyan hegyaljai borkülönlegességek érnek, mint a tokaji aszú, a tokaji szamorodni, a tokaji fordítás. Pincéik tárolókapacitása 2000 hektoliter, hagyományos gönci (136 liter) és szerednyei (180-220 liter) hordókkal. A fahordós érlelés időtartamát mindig a bor egyénisége határozza meg, ez általában 3-5 év, de akár ennél több is lehet.

 

Tokaji aszú 3 puttonyos:

Alkoholtartalom: 13%

Szín: tiszta, szalmasárga

Illat: gyümölcsös, csipetnyi fűszerrel, sok aszalt sárgabarackkal

Íz: tiszta, közepesen mély zamatokkal

Összbenyomás: Közepesen testes, üde, frissen palackozott aszú, mely kitűnő példa arra, hogy alacsonyabb árkategóriában is nyújthat egy aszú szép élményeket.

Elfogyott

Cikkszám: 95691 Kategóriák: , ,

További információk

Kiszerelés