Tokaji aszú 6 puttonyos 0,5 (Disznókő) 2002

16 790 Ft

A Disznókõi Szõlõbirtokot 1732 óta Tokaj-Hegyalja elsõ osztályú termõhelyeként jegyzik. Stílusteremtõ tokaji aszúi frissek, gyümölcsösek, egyensúlyuk tökéletes. Nemes édes bor, harmonikus, friss, gyümölcsös karakterrel. A Tokaji Borvidék dél-nyugati kapujában, Mezõzombor és Mád határában, a vidék legkiválóbb dûlõiben szüretelt szõlõbõl készült. 

 

A Disznókõ-évjárat karaktere

„A kulcsszó ebben az évben a precizitás. Egy íjász jut eszembe a 2002-es borokról, egy távolról célzó, de a cél közepébe találó, gyors és pontos íjász. A borok nagyszerû illatok özönével támadnak, és az egész szájat betöltõ frissesség lendületével érnek célba.”

 

Az év sajátosságai és ezek hatása a Disznókõ-borokra

„2002-t nem tartják Tokaj-szerte kiemelkedõen nagy évnek, de a Disznókõnél remek évjárat volt. Engem határozottan a klasszikus 1999-esre emlékeztet. A száraz, meleg és napos szeptember tökéletesen töppesztett. A szõlõben minden munkát idõben tudtunk elvégezni, és szeptember végén, október elején le tudtuk szüretelni a botritizálódott szõlõ javát. A gyümölcsös és fûszeres borok kiválóan példázzák a cukor és a savak, az édes és az ásványiasan sós közti ideális egyensúlyt.”

 

Mészáros László

Egység ár: 33580 Ft/liter
Cikkszám: 96005 Kategóriák: , ,

További információk

Kiszerelés