További információk
Kiszerelés |
---|
No products in the cart.
7 990 Ft
Ritkán készített igazi borkülönlegesség, melyet a Tokaji ékköveként tartanak számon. E különleges italban, Tokaj-hegyalja történelmi hagyományai elevenednek meg. Színe,íze,illata a legnemesebb italok eleganciáját hordozza magában. Ünnepi alkalmak koronájaként ajánljuk. Fogyasztási hőmérséklete 10 Celsius fok.
Kiszerelés |
---|
Összetétel: 60% furmint, 30% hárslevelű és 10% muskotály. 5 puttonyos aszúkat maga mögé utasító cukortartalom (180 g/l), összhatásában mégis könnyedebb, frissebb bor. Fiatalos arany színe tündöklően csillog a pohárban. Nagyon sokrétű, összetett illat élmény, menta, szőlő, finom botritisz, majd mindent betöltő sárgabarack, finom muskotály. Kis idővel a legnemesebb dohány. Szájban még jobba kiteljesedik: grapefruit, aszalt gyümölcsök, nagyon szép sav- cukor egyensúly, finom ásványosság. Emlegetni fogjuk!
Bock Villányi Rosé Cuvée 0,75:
Villány mediterrán dûlõibõl származó Portugieser, Kékfrankos és Cabernet fajták szûz mustjából irányított erjesztéssel készülõ rosé bor (ellentétben a 2011-es tiszta portugieserrel). Illata tiszta és intenzív. Színére közepes színintenzitás, lazacos, rózsaszín árnyalat jellemzõ, illatában, ízében a szamóca jelenik meg, melyet kellemes savasság kísér. Palackozás elõtt szén-dioxiddal dúsítjuk. Kerek, harmonikus rosé bor.
Mihez ajánljuk:
Ajánljuk aperitifként, elõételekhez, salátákhoz, liba, kacsa és bárány ételekhez, friss sajtokhoz és a forró nyári esték hûsítõ italaként.
Mészáros Szekszárdi Cabernet Sauvignon 0,75:
A Cabernet Sauvignon egy világfajta, sok borvidéken megtalálható, 100 éve már a Szekszárdi Borvidéken is honos. Karakteres, sötét színű bora van. A Szekszárdi borvidéken lágy savak és fűszeresség jellemzi. Ezt a szőlőt szüreteljük legutoljára, november elején, közepén, minden évben kiváló minőségben. Szekszárd várost ölelő dombokról származik az egészséges, érett szőlő, melyet 1,5 kg tőketerhelésű, zöld szürettel válogatott (terméskorlátozott) tőkékről szedünk. A szőlő kíméletes feldolgozással készül, ami azt jelenti, hogy finoman maceráljuk a cefrét, ezáltal nem oldódnak ki az erős tanninok, így bársonyos, jól iható borokat kapunk, amit utána tölgyfahordóban érlelünk. Mély sötét színű, testes, nagyon tartalmas, értékes bor, díszítő jegyei, szeder, fekete ribizli, szép tanninnal telt hatás, érezhető. Illatában a cabernet fajtára jellemző illatok és a tölgyfa hordós érlelés közös illat jegyei mutatkoznak. Húsételekhez ajánljuk. Ajánlott fogyasztási hőmérséklete: 18-20 C.
Vinagora 2011: ezüst érem
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.