További információk
Kiszerelés |
---|
No products in the cart.
500 Ft
A legkedveltebb magyar pezsgő. A TÖRLEY Charmant Doux elegáns megjelenése és harmonikus ízkompozíciója minden alkalommal örömet szerez az édes pezsgő barátainak.
Kiszerelés |
---|
Moet Chandon Brut 0,75:
Ezt a 250 éves történelmi múlttal rendelkező francia pezsgőt a királyok italának nevezik. Pazar gálák vagy fergeteges partik, a város legdivatosabb szórakozóhelyei, sportesemények vagy intim pillanatok – az utánozhatatlan Moet&Chandon pezsgő még tündöklőbbé teszi fényüket.
A Moet&Chandon pezsgőt behűtve, 6-8 Celsius-fok között ajánljuk.
Moët & Chandon és a nők … mélyről fakadó vonzódás, melynek gyökerei a kétszáz évvel ezelőtti Versailles arannyal pompázó eleganciájához nyúlnak vissza. Elegancia és könnyedség, ezek a Moët & Chandon védjegyei, melyek generációk óta ejtik csodálatba a nőket.
A szerelem 1743-ban kezdődött, amikor a király különleges kegyeltje, Pompadour márkinő, csáberejével teljessé tette az M&C pezsgő rabul ejtő ízvilágát.
A Moët & Chandon mindig is büszke volt erre a kapcsolatra: az elmúlt évszázadban számtalanszor fejezte ki tiszteletét a nők iránt és állította őket rivaldafénybe:
gondoljunk csak Mucha és Chem nőkről készült reklámgrafikáira vagy J.Ganné fotográfiáira… ezeknek a kifinomult képeknek köszönheti a Moët & Chandon, hogy minden nő szívében kitüntetett helyet kapott.
A nőkkel kialakított kapcsolata a Moët & Chandon-t mára a divatvilág meghatározó szereplőjévé tette.
Dom Perignon 0,75 díszdobozban:
Dom Perignon, a champagne-i Houtvillers város bencés apátságának pincemestere, folyton kísérletezett: a jobb minőség érdekében borokat házasított hol tudatosan, hol a véletlennek engedve. Neve mégis egy pincében felejtett borospalack miatt lett halhatatlan! A bor utóerjedt és megtartotta az erjedési szénsavat.
Találmányát tovább tökéletesítette: az új, még nem teljesen kierjedt borokat kora tavasszal palackozta, parafa dugóval lezárta, így a cukor erjedése a palackban fejeződött be és felbontás után az aranyló italban pezsegtek a buborékok.
Először a Champagne-i borkereskedők adták fejüket pezsgőkészítésre és a terület neve összeforrt a pezsgővel.
Aki Dom Perignon champagne-t vásárol, az valóban a legjobb minőséget kapja. Egy ünnepi alkalomkor vagy egy sikeres üzletkötés után ilyen pezsgőt bontani tényleg rendhagyó pillanat. A pezsgő készítői így oda is figyelnek a részletekre, különösen mivel a nedű elkészítése komoly szakértelmet kíván. A Champagne-ban, mintegy 30 ezer hektáron termesztett szőlőt kézzel szüretelik le és válogatják ki a legjobb fürtöket, az összenyomódást elkerülendő pedig kis dobozokba rakják, ügyelve a mustképződés és a spontán erjedés elkerülésére. Az előkészületek után a must hagyományos, mikroorganizmusok által segített erjedés során alakul borrá, cukortartalma pedig alkohollá válik. A munka neheze, vagyis a különféle borokkal történő házasítás ezután kezdődik, az így létrejött cuvée-t pedig a folyamatok végén hosszú évekre egy pince mélyén helyezik el.
A különleges pezsgő itt akár hét-nyolc évet is eltölthet, hogy egy élesztőkúrát követően egy kis cukor hozzáadása után áttöltve kerüljön végleges palackjába. A második erjesztés során nap mint nap megmozgatják a butéliákat, az eredetileg vízszintesen pihenő palackok apránként függőleges helyzetbe kerülnek, fejjel lefelé. Erre azért van szükség, mert így a legkisebb beavatkozás mellett tudják eltávolítani a keletkező üledéket. Ezek után már nincs sok tennivaló, mindössze parafadugóval, drótkengyellel, fóliával és persze címkével kell ellátni az üveget, hogy a nevesebb italüzletek vitrinjébe kerülhessen. Dom Perignon nem készül minden évben, hiszen még Champagne-ban is akadhat rosszabb termés, a nevet pedig a legkisebb mértékben sem akarják lejáratni.
Ha valaki esetleg kétségeket táplálna, hogy tényleg szereti-e igazán a teljesen száraz pezsgőt, akkor kóstolja csak meg a Dom Perignont ! És akkor könnyen lehet, hogy már azon sem csodálkozik, miért kerül egy-egy bizonyos nevű palack annyival többe.
Piemont szívéből, a híres-nevezetes borvidékről származik az a muskotályszőlő, amelynek lágy és gyümölcsös íze képezi ennek az édes pezsgőnek a lelkét. A tradicionális és természetes folyamatokon alapuló gyártás eredménye egy szokatlanul világos és pezsgő ital.
Régebben Gran Cinzano névre hallgatott. Azért így is szeretjük…
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.