További információk
Kiszerelés |
---|
2 490 Ft
Élénkvörös szín, lágy tanninok, finom savak, 100% Syrah. Illatában érett, bogyós gyümölcsök, pici füst, ízében szeder, fekete cseresznye, édesgyökér. Lecsengése közepesen hosszú, pörköltekhez, félkemény sajtokhoz kiváló.
Kiszerelés |
---|
A Lambouri Winery ciprusi borászat olyannyira híres vörös desszertboráról, hogy a Karib-tenger kalózai című filmben Jack Sparrow kapitány ezt (is) issza.
Kiváló és különleges desszert vörösbor található a palackban, amely a tartalom miatt is ill. a palack formája miatt is kiváló ajándék bármilyen alkalomra.
Az Apollonia, amely ugyancsak Mavro és Xinisteri szőlőkből készül, de „csak” minimum 5 évig érlelik napsütésnek kitett tölgyfa hordókban.
Mészáros Szekszárdi Cabernet Sauvignon 0,75:
A Cabernet Sauvignon egy világfajta, sok borvidéken megtalálható, 100 éve már a Szekszárdi Borvidéken is honos. Karakteres, sötét színű bora van. A Szekszárdi borvidéken lágy savak és fűszeresség jellemzi. Ezt a szőlőt szüreteljük legutoljára, november elején, közepén, minden évben kiváló minőségben. Szekszárd várost ölelő dombokról származik az egészséges, érett szőlő, melyet 1,5 kg tőketerhelésű, zöld szürettel válogatott (terméskorlátozott) tőkékről szedünk. A szőlő kíméletes feldolgozással készül, ami azt jelenti, hogy finoman maceráljuk a cefrét, ezáltal nem oldódnak ki az erős tanninok, így bársonyos, jól iható borokat kapunk, amit utána tölgyfahordóban érlelünk. Mély sötét színű, testes, nagyon tartalmas, értékes bor, díszítő jegyei, szeder, fekete ribizli, szép tanninnal telt hatás, érezhető. Illatában a cabernet fajtára jellemző illatok és a tölgyfa hordós érlelés közös illat jegyei mutatkoznak. Húsételekhez ajánljuk. Ajánlott fogyasztási hőmérséklete: 18-20 C.
Vinagora 2011: ezüst érem
Frittmann Kékfrankos Rosé 0,75
A bor színe szép rózsaszín, tisztán csillog. Friss, gyümölcsös illatú szamócás, málnás jegyekkel. Élénk, de nem tolakodó, mindezt ízben is folytatja, virgonc, kerek és arányos, jólesik megforgatni a szájban, és jólesik lenyelni is. Finom savai szépen egészítik ki, és teszik harmonikussá a bor zamatát.
Ajánljuk hideg meleg előételekhez, könnyű ételekhez, 10-12 °C-on.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.