Olaszország
Lambouri Commandaria Legacy 250ml 14,5% (édes, ciprusi mazsolabor)
4 999 FtTovábbA Lambouri Winery ciprusi borászat olyannyira híres vörös desszertbora, hogy a Karib-tenger kalózai című filmben Jack Sparrow kapitány ezt issza.
Egyébként kiváló és különleges desszert vörösbor található a palackban, amely a tartalom miatt is ill. a palack formája miatt is kiváló ajándék bármilyen alkalomra.
A Commandaria Legacy, amely Mavro és Xinisteri szőlőkből készül. Legalább 9 évig tölgyfa hordóban érlelt. Színe intenzív karamell. Édes és testes, hosszú utóíz hatással.
Martinez Vino alla Mandorla (mandulabor) 1L
4 650 FtA tűző szicíliai napfény érleli a kitűnő vulkanikus talajon termesztett édes szőlőfürtöket, amelyekből a Marsala bor készül. A forrásban lévő Marsala borhoz adják hozzá az érett mandulából frissen préselt mandula olajat. Együtt erjesztés után forr le intenzív marcipános illatú borrá a nemes nedű. Így készül a mandula és a Marsala házasításával Szicíliában a 16%-os alkohol tartalmú, fehér, édes mandula bor.
Ajánljuk: Önmagában desszert helyett, vagy desszert mellék kísérőnek. Mandulás süteménnyel kifejezetten ajánljuk.
Fogyasztási javaslat: 12 – 14 C kínáljuk.
Alkohol: 16%
Zonin Chianti 0,75 12,5%
3 150 FtKerek és telt, behízelgő savakkal rendelkező, 100% Sangiovese szőlőből készített klasszikus Chianti. Élénk rubinvörös szín, vonzó intenzitással. Fiatalon ibolyaszínű reflexek jellemzik, amelyek az érleléssel gránátvörösre változnak.
Illata jellegzetesen intenzív, finom és elegáns, ibolyaillat és erdei bogyós gyümölcsök illatjegyei jellemzik.
Íze száraz, telt, megfelelően kiegyensúlyozott és rendkívül csábító, hosszan tartó savakkal, cseresznye- és fűszeres aromákkal.Marconi Vino di Visciola 0,75 (olasz meggybor)***
4 490 FtEz az édes vörös meggybor Montepulciano szőlő, cseresznye és a cukor feldolgozásával készül, szigorú eljárás szerint erjesztik, szabályozott hőmérsékleten érlelik. Színe fényes rubinvörös, amaránt tükröződésekkel. Illatában intenzíven aromás, gyümölcsös, cseresznyés, piros, húsos gyümölcsök illatkombinációja jelenik meg benne. A szájban lágy, kellemes, édes gyümölcsös lecsengésű.
Martinez Marsala Superiore Garibaldi 0,75 (édes)
4 290 FtA Marsala Szicília híres sherryjellegű borspecialitása. A Marsala vidékén nyert, igen erős, testes, magas (18%-os) alkoholtartalmú ital nem csak kiváló aperitif, de az étkezések lezárója is lehet (előbbi ha száraz, utóbbi inkább az édes). Kínálatunkban a Martinez borászat édes Marsaláját kínáljuk Önöknek, amely 2 évet töltött tölgyfa és cseresznyefa hordókban. Kiváló desszertbor, ám egyre többen a konyhában is használják pl. tiramisu, vagy zabaglione (borhab) készítéséhez.
Martinez Vino alla Mandorla (mandulabor) 0,75
3 990 FtTovábbMartinez Vino alla Mandorla (mandulabor) 0,75:
16%-os alkohol tartalmú, fehér, édes szicíliai mandulabor. A tűző szicíliai napfény érleli a kitűnő vulkanikus talajon termesztett édes szőlőfürtöket, amelyekből a Marsala bor készül. A forrásban lévő édes Marsalához adják hozzá az érett mandulából frissen préselt mandula olajat, s így erjesztik ki. Így készül az intenzív, marcipános illatú nedű. Ajánljuk jól behűtve önmagában vagy desszertekhez.
Martinez Vino alla Mandorla (Prémium mandulabor) 0,75
3 000 FtTovábbMartinez Vino alla Mandorla (prémium mandulabor) 0,75:
16%-os alkohol tartalmú, fehér, édes szicíliai mandulabor.A forrásban lévő édes Marsala borhoz adják hozzá az érett mandulából frissen préselt mandula olajat, s így erjesztik ki. Így készül az intenzív, marcipános illatú nedű. Ajánljuk jól behűtve önmagában vagy desszertekhez.
Zonin Sasseo Primitivo 0,75
6 350 Ft100% Primitivoból készült válogatás. Sötét rubin színű, illatában intenzív gyümölcsös aromák szilva és lekváros piros bogyósok édes fűszerekkel. Szájban nagyon szép test, meleg, nagyon érett gyümölcsösség által támogatott kellemes komplex édes tanninok.
San Marzano Collezione Cinquanta 1962-2012 3L fa díszdobozban
59 750 FtA Collezione Cinquanta a Cantine San Marzano több mint ötven évvel ezelőtti megalapítását ünnepli, amelyet 19 borász végzett a kis San Marzano faluban. A Primitivo di Manduria régió szívében található San Marzano a Jón-tenger és az Adriai-tenger között fekszik, ami segít mérsékelni a meleg mediterrán éghajlatot. Az itteni körülmények ideálisak a kiváló Primitivo és Negroamaro vörösborok előállításához, köszönhetően a forró nyári napoknak és a közeli partról érkező hűsítő szellőknek, amelyek segítenek megőrizni a szőlő frissességét.
Ez a lenyűgöző vörösbor a Puglia jellegzetes terra rossa vagy “vörös talaján” ültetett szőlőkből készült, amely természetesen vasban gazdag és agyagalapú, így képes megtartani a szükséges nedvességet. A szeptemberi szüretet követően a szőlőt erjesztik, majd az újbort 12 hónapig francia tölgyfahordóban érlelik.
Az eredmény egy selymesen sima vörösbor, amely a szeder, a fűszerek és a szilvalekvár gazdag aromáit árasztja. Az első kortyban telt test, lágy tanninok, csábító sötét bogyós gyümölcsök, szilva és szárított fűszernövények íze, valamint hosszú lecsengés tárul elénk. A Collezione Cinquanta merész karaktere miatt kiválóan illik vörös húsokhoz, például egy príma steakhez, szarvaspörkölthöz vagy egy kiadós paradicsomszósszal kísért tésztához.
Leggenda Primitivo di Manduria 0,75 16%
14 990 Ft12 hónapig francia és amerikai tölgyfahordóban érlelt, csúcskategóriás, hosszú érlelési potenciállal rendelkező, száraz vörösbor. Illata intenzív, gyümölcsös (feketecseresznye, szeder), picit mentás, némi dohánnyal, zamata fűszeres piros bogyós gyümölcsök, kávé, kakaó, étcsokoládé jegyekkel tarkított.
Oppidium 0,75
2 850 FtTovábbSzőlő fajta: 100 % terracianai muskotályos (ősi honos szőlőfajta)
A szőlő földrajzi elhelyezkedése: Terracina település és San Biagio Hegy
A föld fajtája: a Terracinát övező dombokra jellemző közepesen kötött, nagyobb értékű talaj
Termesztési rendszer: szőlősorokban, 4.500 és 7.000 közötti növénysűrűséggel hektáronként
Hektáronkénti hozam: maximum 80 mázsa, a hozam borban maximum 75%
A termelés első éve: 1975
A termelés átlagos évi mennyisége: 15.000 palack
Alkohol foka: minimum 12,5°
Évjárat: 2011
Űrtartalom: 750 ml
Elismerések: Ár-érték arány Oscar- „Berebene 2004” Gambero Rosso; Nagy Dícséret- „Vinitaly 2003” Verona (Olaszország); 4 Fürt- „Duemilavini 2004” Az A.I.S. olasz borok útmutatója; Minoségi Oklevél- „Mundus Vini 2003” Neustadt (Németország), Aranyérem -„42” Nemzeti Naggyűlés Pramaggiore-Velence (Olaszorzság); 2 Pohár- „Vini d’ Italia 2004” Gambero RossoÉrzékszervi vizsgálat: Élénk szalmasárga színű bor, könnyű aranyszínű reflexekkel. Nagyon intenzív és a szőlő fajtára jellemző összetett illata trópusi gyümölcsökre, szárított rózsára és kajszibarackra emlékeztet. Ízlelésre gazdag, telt, savassága kiegyensúlyozott, túlárad benne az a hosszú lecsengésű ízjegy, amely egy jellegzetes keserű mandula ízzel zárul.
Gasztronómiai ajánlás: Ennek a bornak az erőteljes és magát itató illata a mérsékelten feldolgozott halakból készült ételek, vegyes sültek és tengeri előételek kísérésére teszik alkalmassá, de mindenekelőtt egy kitűnő aperitif. Frissen 10-12° C-on ajánlott a fogyasztása.
Szüret: Szeptember harmadik dekádján szüretelik ennek a különleges bornak az alapanyagát, a szőlőt, amely a tengerszint feletti 300-350 méteres magasságban található szőlőültetvényekből származik, ahol a nagy hőingadozás minőségi és egyedi karakterisztikát adományoz a szőlőnek. A fürtöket rigorózus válogatás után kis rekeszekben helyezik el úgy, hogy a lehető legjobban megőrizzék a szemek épségét és, hogy elkerüljék a nem kívánatos erjedési folyamatok beindulását.
Recioto di Gambellara DOC 0,75 2001
5 990 FtTovábbRecioto di Gambellara DOC 0,75 2001
Töppedt sz?l?s, kései szüretelés? itáliai desszertbor különlegesség. Színe a konyakéhoz hasonló, rendkívül testes, illata érett sárgabarack, csipetnyi vaníliával. Íze rendkívül gyümölcsös, mézes-mandulás jegyekkel. Fogyasztását 10 C-ra h?tve (nem csokoládés) desszertek mellé ajánljuk.
Utolsó palackok!
San Marzano Collezione Cinquanta 1962-2012 1,5L fa díszdobozban
29 950 FtGondos kézi szüret után több mint 18 napos héjon áztatás következett, majd 12 hónapot érlelték francia és amerikai tölgyfa hordóban.
Ízében érett szilva, cseresznye telíti el a szájat, kakaós, kávés, vaníliás lecsengéssel. Egy igazi hömpölygő, nagytestű különlegesség.Templum Moscato di Terracina Amabile D.O.C. 0,75
2 850 FtTovábbTemplum Moscato di Terracina Amabile D.O.C. 0,75
Terracina 450 m magasan fekszik a Földközi-tengertől 7 km-re. A városkát körülölelő dombok vörös agyagos földjén termelik a terracinai muskotály szőlőt. A szüret október elején történik, hagyományos – azaz kézi – szedéssel. A kissé túlérett fürtökben így gazdag aromák és magas cukortartalom halmozódik fel.
Szín: szalmasárga
Illat: intenzív, fajtára jellemző, gyümölcsös
Íz: aszalt sárgabarack, trópusi gyümölcsök, nem tolakodóan édes.
Szervírozás: 8-12 C-ra hűtve gyümölcsökhöz, Panettonéhoz, érlelt vagy kék sajtokhoz
Harmónikus, kiegyensúlyozott bor oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel (D.O.C.) Mint a neve is mutatja: amabile- szeretetre méltó.
Vinci Vini Vino alla Mandorla (mandulabor) 0,75
2 790 FtTovábbVinci Vini Vino alla Mandorla (mandulabor) 0,75:
16%-os alkohol tartalmú, fehér, édes szicíliai mandulabor.A forrásban lévő édes Marsala borhoz adják hozzá az érett mandulából frissen préselt mandula olajat, s így erjesztik ki. Így készül az intenzív, marcipános illatú nedű. Ajánljuk jól behűtve önmagában vagy desszertekhez.