Alföldi, Hajósi borok
Ambrózia Jégbor 0,35 díszdobozban (Sümegi és fiai)
4 190 FtTovábbAz “ambrózia” a görög mitológiában az istenek eledelének elnevezése. Jellege miatt kapta ennek a csodálatok éteknek nevét Rajnai rizlingből készült Jégborunk, amely legalább 2 éves fahordós érlelés után kerül palackba. A bor illatában jól érezhető a kései szüretelésű rizlingekre jellemző “dízel” illat a hársfa virág illat mellett. Ízében a kandírozott gyümölcsök, méz, túlérett csonthéjasok ízei vegyülnek össze a kellemes oxidatív aromákkal. Bár magas cukortartalmú bor, magas savtartalommal rendelkezik.
Frittmann Cserszegi Fűszeres 0,75
1 650 FtBakonyi Károly állította elő az Irsai Olivér és a Piros Tramini kereszteződéséből. Reduktív technológiával készült. Rendkívül fűszeres illatú, fiatalos, könnyű bor. Kirobbanó gyümölcsössége könnyen szerethetővé teszi. Muskotályos jellege illatában és ízében is megnyilvánul. Zamat-gazdag, tartós ízvilággal és kellemes savakkal rendelkezik.
Frittmann Kékfrankos 0,75
1 390 FtFrittmann Kékfrankos 0,75:Száraz, vörös minőségi borA kékfrankos Magyarország legelterjedtebb szőlőfajtája. Származása a mai napig nem tisztázott, kutatások szerint a Kaszpi- tenger partvidékéről származik. Bora rubinvörös színű, bársonyosan fanyar, meggyre emlékeztető jegyekkel rendelkezik. Harmonikus savtartalmú, karakteres ízű, testes vörösbor. Ajánljuk marha-, vadételekhez, pörköltekhez 16-18°C-on.Frittmann Kékfrankos Rosé 0,75
1 650 FtFrittmann Kékfrankos Rosé 0,75
A bor színe szép rózsaszín, tisztán csillog. Friss, gyümölcsös illatú szamócás, málnás jegyekkel. Élénk, de nem tolakodó, mindezt ízben is folytatja, virgonc, kerek és arányos, jólesik megforgatni a szájban, és jólesik lenyelni is. Finom savai szépen egészítik ki, és teszik harmonikussá a bor zamatát.
Ajánljuk hideg meleg előételekhez, könnyű ételekhez, 10-12 °C-on.