Dr. Steinberger natúr levek
- "Dr. Steinberger 5 napos fitness kúra méregtelenítéshez 5x0,75L" nem adható a kosárhoz, mert a termék elfogyott.
Dr. Steinberger 5 napos fitness kúra méregtelenítéshez 5×0,75L
7 190 FtTovábbA csomag tartalma:
1 üveg Zöldbúzafû koktél (bio) >>>
1 üveg Zöldséglé (bio) >>>
1 üveg Ananászlé >>>
1 üveg Céklalé (bio) >>>
1 üveg Sárgarépalé (bio) >>>A levek fogyasztásának ajánlott sorrendje megegyezik a fent felsoroltakkal.
Tárolási javaslat : Felbontás után hûtõben max. 5 napig
A Dr. Steinberger Fitness program az ötnapos méregtelenítõ kúrához kínál gyengéd segítséget. Finom, hatékony, eredményes.
A kúra Dr. Steinberger-féle tartósítószer és színezék nélküli zöldség- és gyümölcslevekbõl és rozsos kenyérbõl áll, illetve nagyon fontos emellett naponta 3 liter víz elfogyasztása.Ajándéknak is kitûnõ!
Napi elosztás az ötnapos méregtelenítõ kúrához:
Reggeli:
1,5dl Dr.Steinberger lé + 2 szelet rozsos kenyér
Tízórai:
1,5dl Dr.Steinberger lé + 1 szelet rozsos kenyér
Ebéd:
1,5dl Dr.Steinberger lé + 2 szelet rozsos kenyér
Uzsonna:
1,5dl Dr.Steinberger lé + 1 szelet rozsos kenyér
Vacsora:
1,5dl Dr.Steinberger lé + 1 szelet rozsos kenyérNagyon fontos!
A méregtelenítõ kúra folyamán naponta 3 l víz elfogyasztása javasolt!
A Dr.Steinberger kúrához az Alcalinia PH8,8 természetes forrásvizet ajánljuk! >>>
A méregtelenítésrõl:
A méregtelenítésrõl napjainkban egyre többet hallani és olvasni – nem ok nélkül. A méregtelenítés az a folyamat, amikor a szervezetünket a kívülrõl bekerült káros anyagoktól szabadítjuk meg. Ezek a mérgek (más néven salakanyagok vagy toxinok) nemcsak a táplálkozással, hanem az ivóvízzel, a levegõvel, a gyógyszerekkel és a növényvédõ szerekkel egyaránt bekerülnek, melyek ha nem tudnak kiürülni, a szervezetben felhalmozódva számos betegség kiváltói lehetnek. Gyakran mindaddig nem veszünk tudomást a méreganyagok lerakódásának folyamatáról, míg azok valamilyen betegség formájában nem jelentkeznek.Méregtelenítésre mindenkinek, betegnek és egészségesnek egyaránt szüksége van: egyrészt minden krónikus betegség kezelésének az alapja, másrészt az egészségmegõrzés eszköze (prevenció).
Hippokratész találóan fogalmazott, amikor azt mondta:“A halál a belekben lakozik”.
A böjt a legtermészetesebb és a legegészségesebb fogyókúra, mert a test önállóan bontja le és távolítja el a felesleget. Ahogy tisztul a test, egyre szebbé válik a bõr, rugalmasabbá a kötõszövet, és könnyebbé a mozgás. Ez a kúra kiválóan alkalmas a testi és szellemi teljesítõképesség fokozására. A léböjt egyik legfontosabb elõnye, hogy tehermentesíti a szervezetet. A szervezetünknek ilyenkor nem kell darabolnia (akármennyire is megrágjuk a táplálékot az még darabos marad), zsírt és fehérjét emésztenie. A levek könnyen áthaladnak a szervezeten, és viszik magukkal a salakanyagokat is. Elõnye még továbbá, hogy a szervezet dolga megkönnyül és nem az emésztésre kell fordítania az energiáit, hanem a regenerálódásra, illetve öngyógyításra.
Akik már böjtöltek, tudják, hogy a léböjt az egész szervezetre hatással van. A salaktalanítás eredményei hamar megmutatkoznak. A léböjtkúra méregtelenítõ hatásának köszönhetõen az anyagcsere folyamatok javulnak, a túlsúly csökken, a bõr feszesebb és tisztább lesz, a haj fényesebb, a szem csillogóbb. A kúra önfegyelemre szoktat, magabiztosabbá tesz, javítja a testi és szellemi erõnlétet.
Egy jó méregtelenítés után hatékonyabb lesz a táplálék feldolgozása, kiegyensúlyozottabb az anyagcseréje, erõsebb az immunrendszere és javulni fognak szervezetének regenerációs folyamatai is.
A szervezetünkben évente négy kilógrammnyi felesleges méreganyag halmozódik fel, tartósított élelmiszereinkbõl, rovarirtókkal kezelt növényeinkbõl, klórozott ivóvizünkbõl, a szennyezett levegõbõl, valamint vegyipari, háztartási és kozmetikai készítményeinkbõl.Ezek a méreganyagok rendkívüli mértékben megnehezítik szervezetünk mûködését. Testünk azonban képes a megtisztulásra, különösen, ha ebben a segítségére sietünk…
Dr. Steinberger Ananászlé 0,75
1 450 FtDr. Steinberger Ananászlé 0,75:A hámozott gyümölcsöt teljes egészében kíméletesen feldolgozzák, hogy megőrizze értékes alkotóelemeit és rostjait is.
Az ananász A, B és C-vitamint, folsavat (vörös-és fehérvérsejtek képződéséért) , káliumot, cukrot, gyümölcssavat és rostanyagot tartalmaz. Az ananászban található bromélia enzim segíti a zsír
Az ananász (Ananas sativa) a broméliafajok közé tartozó, tőlevélrózsás növény. Terméseit a levélrozetta közepén, a száron hozza. Őshazája feltehetően Paraguay, Európába Kolumbusz Kristóf hozta be a XV. században. Az ananász édeskés, finom, lédús gyümölcs, 100 grammja 56 kcal energiát tartalmaz. Meleget és napfényt igénylő növény, termesztésének a távol-keleti országok éghajlata felel meg. Az ananászt általában hagyják a szárán megérni. Ha kellemes illata és sárgás színe lesz, szüretelik. Az ananász mérete igen változatos lehet, a 15-20 dkg-ostól egészen a több kilós nagyságig terjedhet.
Magas vitamintartalmának és a benne található bromelin nevű (fehérjebontó) enzimnek köszönhetően a legegészségesebb gyümölcsök egyike.
Az ananász a trópusi területeken szinte mindenhol nagy mennyiségben termesztett gyümölcs. Szerencsére ma már hazánkban sem csak konzerv formájában érhető el, hanem a friss gyümölcs is kapható. Általában Costa Ricáról és Ghánából érkezik hozzánk. (Szatmári Zoltán)Felbontás után hűtőben max. 5 napig
Ajánljuk: emésztés elősegítéséhez. A máj funkcióinak javításához, méregtelenítéshez, léböjthöz, fogyókúrák kiegészítője. Emésztési zavarok esetén.
Fogyasztási javaslat: általánosan reggel éhgyomorra 1,0-1,5 dl. 1 üveg 5-7 napig elegendő. Fogyókúrához, méregtelenítéshez napi 5×1,5 dl. 1 üveg 1 napig elegendő.
Összetevők: ananászlé, stabilizátor (pektin), C-vitaminDr. Steinberger Antioxidánsok 0,75
1 750 FtSzervezetünk immunrendszerének támogatásához elengedhetetlenül fontos, hogy nap mint nap elegendő mennyiségű, természetes forrásból származó antioxidánsokat fogyasszunk. Ehhez ad kiváló lehetőséget a nyolc (piros szőlőlé, almalé, fekete ribizlilé, fekete berkenyelé, acerola velő, fekete áfonyalé, gránátalmalé, vörös áfonyalé) értékes gyümölcsből származó „Antioxidánsok” nevű gyümölcslé keverék. Napi 150-200 ml fogyasztását ajánljuk felnőttek számára!
Dr. Steinberger Aszaltszilva-ital 0,75
1 490 FtDr. Steinberger Aszaltszilva-ital 0,75, 97% aszaltszilva kivonatból, régi, családi recept szerint.
Régi családi recept szerint készült, gondosan válogatott, jóízű aszaltszilva-kivonatból. Emésztést elősegítő.Hatékonyan és természetesen segíti az emésztést. Régi családi recept szerint készült, gondosan válogatott, jóízű aszaltszilva-kivonatból.
Vizsgálatok szerint az öregedéssel, öregségből adódó betegségek lassításában, megelőzésében fontos szerepe van. Gazdag káliumban, segít a szívritmus szabályozásában és a salakanyagok távozásában is fontos szereppel bír.Dr. Steinberger Bio Céklalé 0,75
1 290 FtDr. Steinberger Bio Céklalé 0,75
Régóta ismert a céklában található mélyvörös festékanyag, a betanin jótékony hatása. A cékla kalciumot, foszfort, vasat, nátriumot, káliumot, ként, magnéziumot, A-, B- és C-vitamint tartalmaz. Talán ez a zöldségféle a legismertebb, hiszen a hagyományos gyógyításban mindig fontos szerepet kapott.
A cékla nagy mennyiségben tartalmaz jó vízkötő képességű pektint.
A cékla kiváló vérképző, és jól szabályozza a máj anyagcsere folyamatait. Egyes vizsgálatok szerint megakadályozza a daganatos sejtek szaporodását is.
Számos vizsgálat bebizonyította, hogy a céklalé segít a vörösvérsejtek regenerálásában és szaporodásában, ezért bizonyos helyeken kiegészítő gyógymódként ajánlják vérszegénység esetén. A cékla, A, B1, B2 és C- vitamint tartalmaz, ásványi anyagok közül pedig folsavat, foszfort, ként, nátriumot, káliumot valamint magnéziumot. Jelentős szerepe van a méregtelenítésben, és egyensúlyban tartja a szervezet sav-bázis egyensúlyát. Rendszeres fogyasztásával közérzetünk javulhat. A céklában található cukor könnyen hasznosítható, így gyors energiaforrást jelenthet a szervezetnek, és várandós anyák is bátran fogyaszthatják.
A népi gyógyászat javasolja a céklalé fogyasztását menstruációs zavarok esetén is.
A szervezet a zöldségek közül a céklából tudja kinyerni a legtöbb vasat. (Forrás: Szatmári Zoltán)Hatása a népi gyógyászati adatok alapján
A cékla a libatopfélék családjába (Chenopodiaceate) tartozik. Kétéves növény, amelynek levelei az első évben tőlevelek, a másodikban szárlevelek. Szára a második évben képződik. A növénynek karógyökere van, amely a répatestek kialakításában játszik fontos szerepet. Gyökere húsos, leveses.
A megvastagodott répatestet fogyasztjuk, amelynek alakja lehet gömbölyű, hengeres vagy lapos. A répahús színe általában vörös, de lehet sárgás is. Hazánkban általában csak a vörös változatát termesztik. A kutatások szerint Elő-Ázsiából került Ázsiába (itt gyógyításra is használták), majd onnan Európába. A Földközi-tenger környékén őshonos. (Forrás: Szatmári Zoltán)Dr. Steinberger Bio Feketeáfonya 70% 0,75
2 890 FtDr. Steinberger Bio Feketeáfonya vadontermő gyümölcsből, gyümölcstartalom min. 70% 0,75
Élvezze ennek a mennyei termésnek az aromáját a 70%-os gyümölcstartalmú nektár formájában!Az utóbbi évek intenzív kutatásainak köszönhetően bebizonyosodott, hogy a fekete áfonya hatóanyagai megőrzik, illetve javítják az erek rugalmasságát, tágulási képességét, ezáltal csökkentik az érelmeszesedés, a keringési betegségek, perifériás érbántalmak (vénás elégtelenség, aranyér) ödémásodás kialakulásának esélyét. Mint ismert, e betegségek előfordulása összefügg a nem megfelelő táplálkozással, mozgásszegény életmóddal. Ezek, illetve az un. oxidatív stressz (egészségkárosító szabad gyökök) következtében ugyanis bekövetkezik az ér legbelső sejtrétegének hibás működése, amit késleltetni tudnak az áfonya hatóanyagok.
Hatása népi gyógyászati adatok alapján
Az áfonyák legelterjedtebb gyümölcseink közé tartoznak. Terméseiket nyersen fogyasztjuk, illetve préslék, kompótok, lekvárok, bor, pálinka formájában, mint egészséges táplálékot vagy élvezeti italt ismerjük. Történeti hátterük is igen érdekes. Az Európában legismertebb fekete áfonya termése már a legkorábbi időkben is fontos szerepet játszott, a XVI.-XVII. században pedig gyógyászati célokra is alkalmazták. A hamvas (mocsári) áfonyából készült bort az ókori germán rituálék során fogyasztották, a középkorban miseborként használták. A vörös áfonya gyümölcsét a svédek az erdő aranyának nevezték. Az észak-amerikai nagytermésű áfonya népszerűsége is egyre nő.Az egész Európában honos Erikafélék (Ericaceae) családjába tartozó fekete áfonyát (Vaccinium myrtillus L.) világszerte termesztik is. Kiterjedt élelmiszeripari felhasználása, egészségmegőrzést elősegítő tulajdonsága miatt is a legtöbbet tanulmányozott áfonya gyümölcs. Értékét jelzi, hogy a nyers és szárított gyümölcs (Myrtilli fructus recens; Myrtilli fructus siccus), hivatalos a VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben, elismerve ezzel terápiás jelentőségét is.
Dr. Steinberger Bio Feketeribizli Nektár c-vitaminban gazdag 35% 0,75
1 550 FtDr. Steinberger Bio Feketeribizli Nektár c-vitaminban gazdag, gyümölcstartalom min. 35% 0,75
Kitűnő C-vitamin forrás! Íze zamatos, frissítő hatású. A C-vitaminon kívül még számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.
Lábadozás idején a napi adag 1-1,5 dl-ről 2 dl-re is növelhető. Hígítva vagy édesítve is fogyasztható.Nem egyszerűen jó, fogyasztása kifejezetten ajánlott. Gyümölcsét gyógynövény szavunk mintájára joggal nevezhetnénk gyógygyümölcsnek, amit az idős embereknek gyógyszerek helyett kellene fogyasztani. Hatásaira az 1970-es években figyeltek fel ismét, többek között a középkori európai szerzetesek gyógynövényleírásait tanulmányozva. Az érett bogyók dúskálnak az egyben antioxidáns hatású, szabadgyökfogó, tumorellenes színanyagokban. Különösen sok antocián, flavonoid, polifenol van benne. A gyümölcs 100 grammjában csak antocián-származékokból (cianidin, delfinidin, kumarinsav stb.) több, mint 500 mg található, a többi antioxidánsról nem is beszélve. E tekintetben magasan veri az összes többi piros bogyós gyümölcsöt. Jelenleg is folynak orvosi kutatások antioxidánsainak gyógyhatására vonatkozóan. Vizsgálják érelmeszesedés, ízületi gyulladás, reuma, prosztatarák ellenes hatását, a menopauzában kifejtett hatását, de a sort még jócskán lehetne folytatni a korral járó különböző bajokkal. Nemrég Parkinson-kór ellenes és az időskori demenciát megelőző hatását is felfedezték. Sok található benne az A-vitamin provitaminjából, a karotinból, B1-, B2- és E-vitaminból is és természetesen C-vitaminból. A feketeribizli levele nagyon gazdag C-vitaminban. 100 g gyümölcsre 130-170 mg C-vitamin jut.
A krónikus fájdalmakat kúraszerűen alkalmazva csökkenti, vitamintartalmánál fogva a meghűléses megfázások kiváló természetes gyógyszere.
Jelentős a kalcium- és vastartalma, fogyasztása ezért segít a vörösvértest-képzésben, emelheti a hemoglobin-mennyiséget. Gyermekek és nők vashiányos vérszegénysége esetén ugyancsak hasznos a fogyasztása.Tanulmányok foglalkoznak továbbá méregtelenítő és vízhajtó hatásával. Rendszeres fogyasztása mellett a vér kórosan magas koleszterin- és vérzsírszintjének csökkenését is tapasztalták. Segíti a bélflóra egészséges alakulását.
Magjának olaja gamma-linolsavat tartalmaz. A gamma-linolsav, egy fontos telítetlen zsírsav hiánya csökkenti a bőr nedvességmegtartó- és ellenálló-képességét, és így hajlamosít a neurodermitis nevű bőrgyulladásra. Régi, XII. századi kolostori források is említik a feketeribizlit, mint a kiütéses, gyulladt bőr orvosságát.A népi gyógyászatban is főként a gyümölcs levét használják, de készítenek szörpöt, gyümölcslevet, cukorkát, a szárított gyümölcsből teát is. A tea is kiváló meghűlésre. Levelének kedvező hatású hatóanyagai a különböző flavonoidok, proantocianidinek, illóolajok, cseranyagok és a rutin. Mindezek hatására levelének teája vizelethajtó, enyhe vérnyomáscsökkentő és izzasztó hatású. Jól csillapítja az ízületi és reumás panaszokat. Hólyag és vese- illetve prosztatabetegségekre is ajánlják. Friss levelei szétdörzsölve enyhítik a rovarcsípések okozta kellemetlenségeket. (Forrás: Máriáss Mária)
Hatása a népi gyógyászati adatok alapján
Az első töveket a Földközi-tenger vidékéről hozhatták hozzánk a XIV. században, s Európa északibb területein elsősorban a kolostorkertekben leltek otthonra. A feketeribizlit alig egy évszázaddal a piros változat után, a XVI. században kezdték termeszteni Európában. Tabernaemontanus, német patikus és botanikus az ezerötszázas években levét szájüregi gyulladásokra, ínygyulladásra, sőt, mint a mozgó fogak újbóli rögzítőjét ajánlja, de használták hólyagbántalmak és májbetegségek ellen is, szirupját pedig köhögés elleni szernek.
Magyarország, Lengyelország és Románia mellett jelentős exportőre a gyógynövénydrogként használt feketeribizlinek. Jelenleg Új-Zéland évi 8000 tonnával a világ egyik legjelentősebb feketeribizli-termelője. Lakosai nem csak termelik, de naponta fogyasztják is munkájuk gyümölcsét. (Forrás: Máriáss Mária)Dr. Steinberger Bio Sárgarépalé 0,75
1 390 FtDr. Steinberger Bio Sárgarépalé 0,75. természetes bétakarotinban gazdag, frissen szedett sárgarépából, bio citrommal ízesített.
A növény fontos biológiai hatóanyaga a bétakarotin (más karotinokat is tartalmaz), amelynek egyébként a színét is köszönheti. Karotintartalma, amely jelentős antioxidáns fajtánként változó, 6-15 mg / 100 g között mozog. A szervezet a bétakarotint szükség szerint A-vitaminná alakítja át. Az A-vitamin nélkülözhetetlen továbbá a jó látás és a nyálkahártyák egészsége szempontjából. Az A-vitamin hiányában kialakulhat a farkasvakság. A gyökér tartalmaz még flavonoidokat és illóolajat is. Alacsony energiaértéke miatt 218 kJ (52 kcal) szívesen alkalmazzák különféle diétáknál, de fogyasztása ajánlott szív- és keringési betegségekben szenvedőnek is. Azért is érdemes tudatosan beiktatnunk táplálkozásunkba, mert karotinjai erősítik az immunrendszert, és egyes vizsgálatok szerint a daganatos betegségek megelőzésében is fontos szerepük lehet. A sárgarépa hatóanyagainak köszönhetően részt vesz a szabad gyökök károsító hatásának megakadályozásában is. A népi orvoslás vizelethajtóként is alkalmazza. (Forrás: Szatmári Zoltán)
Hatása a népi gyógyászati adatok alapján
A sárgarépa (Daucus carota subsp. sativus) egyik kiemelt zöldségnövényünk, amelyet már a görögök és a rómaiak is termesztettek. Régóta ismerjük és termesztjük, s ezt igazolják Ibn Al Avam, arab tudóstól származó XII. századi feljegyzések is, aki különbséget tett a különböző répák között.
Hiteles információk szerint közép-ázsiából került Európába, amelyben a mórok és a spanyolok az “élen” jártak.
Táplálkozási szempontból a sárgarépa a gyökérfélék között – jelentős vitaminforrásának köszönhetően – igen előkelő szerepet vívott ki magának.
A sárgarépának a megvastagodott, tápanyagokban gazdag gyökerét fogyasztjuk.
Íze kellemes, édeskés. (Forrás: Szatmári Zoltán)Dr. Steinberger Bio savanyúkáposztalé 0,75
999 FtDr. Steinberger Bio savanyúkáposztalé 0,75:Biológiai termesztésű kalóriaszegény fehérkáposztából készül, így fogyasztása szénhidrátszegény étrendnél is megengedett. Az anyagcsere számára létfontosságú alkotóelemei a fiziológiailag értékes tejsavak. Kedvezően hat a bélflórára, kíméletesen elősegíti az emésztést.. Fogyókúrához, méregtelenítéshez, lékúrához is ajánlott.
A savanyú káposzta a savanyítás során megőrzi a magas C-vitamin tartalmát, így az év bármely szakaszában remek vitaminforrás lehet.
A káposzta (összes “rokonával” együtt!) nagyon gazdag vitaminokban, különösen C-vitaminban (100 g káposztában 40 mg C-vitamin van), de K- és B1-, valamint E-vitaminban is. A zöld levelekben sok béta-karotin van, amely antioxidáns, a légúti daganatos megbetegedések ellen védő hatása van és segíti a látást is. Gazdag élelmi rostokban, az ásványi anyagok közül pedig a kalcium mennyisége kiemelkedő és a vasé is jelentős. A káposztában lévő, csípős ízű mustárolaj antibakteriális hatású, tulajdonképpen természetes antibiotikumnak tekinthető. Tiocianátot is tartalmaz, amely gyomorfekély esetében jótékony hatású. A káposzta sokoldalúságát bizonyítja, hogy hatásos a gyomor, a bélrendszer, a tüdő, a mell és a petefészek rosszindulatú daganatos betegségeinek megelőzésében, sőt egyes vélemények szerint bizonyos esetekben a már kialakult rákot is képes gyógyítani. A kalóriaszegény étrendre szorulóknak jó hír, hogy értékes összetevői mellett száz grammjában csupán 31, a savanyú káposztában pedig még ennél is kevesebb, mindössze 20 kalória van, miközben az ajánlott napi rostbevitel egytizedét fedezi ez a mennyiség. (Forrás: Kiss Éva)Hatása a népi gyógyászati adatok alapján:
A fejes káposzta az egyik legrégebben ismert és termesztett zöldségféle, kutatások szerint már az i. e. II. évezredben ismerték és termesztették a Földközi-tenger partvidékén. Ma legelterjedtebb zöldségfélék közé tartozik, fejenként húsz kiló körüli az éves fogyasztásunk belőle. A fejes káposzta a keresztes virágúak családjába tartozik, rokona a kelkáposzta, a kelbimbó, a karfiol, a brokkoli, a karalábé, sőt a retek és a torma is. (Forrás: Kiss Éva)
A legendák szerint a savanyú káposzta olyannyira elterjedt már a régi Kínában, hogy a Nagy Fal munkásai ezt ették az építkezés közben.Dr. Steinberger Homoktövis gyümölcskészítmény 0,45
2 990 FtTovábbDr. Steinberger Homoktövis gyümölcskészítmény 0,5:Gyümölcstartalom min. 99%. 500mg természetes c-vitamin 100 ml-ben.
A Homoktövis 500 Plus édesítés nélküli gyümölcskészítmény a homoktövis jellemző fanyar ízével.
Önmagában italként, édességek ízesítésére, alkoholmentes italok összetevőjeként, zselék vagy gyümölcskompótok alapjaként. Müzlihez vagy joghurthoz is adható.A homoktövis álbogyójában igazoltan a következő fiziológiailag hatékony anyagok fordulnak elő: A-, C-, B1-, B6-, E és K-vitamin, karotinoidok, bioflavonoidok (pl. likopin), szerves savak (alma-, oxál-, borostyánsav), trigliceridek, glicerophospholipidek, phytoszterolok, polifenol-összetevők, ásványi anyagok (K, Mg, Ca, Na, Fe, Mn, Cu, Co). A homoktövisnek rendkívül erős antioxidáns hatása van.
Gyakoribb terápiás felhasználási területei: influenza-járvány, gyomor- és nyombélfekély, bőrsérülések, égési sebek, felfekvés, a májat védi-regenerálja, szív- és érrendszer védelme, tüdőbetegségek kezelése, zsírbontás (fogyókúrához ajánlott).
Magas C-vitamin tartalmai miatt a meghűléses, tipikus „téli betegségek” kiváló legyőzője. A műtétek utáni lábadozás során és a fertőző betegségek alatt remekül segíti a felépülést.
A megelőzésben is fontos szerepe van, hiszen növeli a szervezet védekezési hatékonyságát.
A száraz, berepedezett, gyulladt bőrre is jótékony hatással van, mert hámosító, gyulladáscsökkentő hatása is jól ismert.
A homoktövis hazánkban is védett és őshonos növény, melynek hatását már az őskorban felismerték. A homok aranyának is nevezik, hiszen kiterjedt gyökérszerkezet miatt kiválóan alkalmas talajmegkötésre, valamint vitamingazdagsága miatt számtalan betegség gyógyítója. 100 g friss homoktövis kb. 450 mg C-vitamint tartalmaz.TIPP! Langyos teáját citrom helyett
ízesítse homkoktövis lével!Dr. Steinberger Kinderglück vérképzést elősegítő vassal gyerekeknek 0,75
1 650 FtDr. Steinberger Kinderglück vasban gazdag gyümölcslé gyerekeknek.
Vérképzést elősegítő vassal, növeli az ellenállóképességet
Már 1 dl (100 ml) fedezi a fejlődésben lévő gyermekek napi vas- és C-vitamin szükségletének jelentős részét.99 % gyümölcslé + 1 % méz. Naptól érlelt, ökológia termesztésből származó gyümölcsök nyersen préselt levéből, bio méz és vas(II)glukonát felhasználásával készült. A gyümölcs- és szőlőcukor-tartalom energiát ad, a C-vitamin az immunrendszert támogatja, a vas a vérképzést segíti. Már 1 dl (100 ml) fedezi a fejlődésben lévő gyermekek napi vas- és C-vitamin szükségletének jelentős részét.Dr. Steinberger Piros szőlőlé 100%, vassal dúsított 0,75
1 650 FtDr. Steinberger Piros szőlőlé 100%, vassal dúsított 0,75
A kétértékű vas hozzáadása révén kiválóan alkalmas a nem megfelelő táplálkozás okozta vashiány megelőzésére és a menses alatti fáradtság enyhítésére. Magas ásványi anyag-tartalma (szelén, kálium) lassítja a bőr öregedését.
Hígítva akár mindennapos kísérője lehet a sportos életmódnak.Magas természetes szőlő- és gyümölcscukor tartalma ideális energiaforrás. A kétértékű vas hozzáadása révén kiválóan alkalmas a nem megfelelő táplálkozás okozta vashiány megelőzésére és a menses alatti fáradtság enyhítésére. Magas ásványi anyag-tartalma (szelén, kálium) lassítja a bőr öregedését.
Hígítva akár mindennapos kísérője lehet a sportos életmódnak.
A lédús gyümölcsök közül 18 százalékos vagy magasabb cukortartalma miatt a legnagyobb energiatartalmú gyümölcs. A szőlő 6-9 g fehérjét, 5 g zsírt; 180 g szőlőcukrot, 5 g szerves sót, 130 g rostot tartalmaz kilogrammonként, mintegy hetven százaléka víz. Így érthető, hogy akár egészben, akár levet facsarva belőle frissítő, tápanyagban dús, értékes élelmiszer. C- vitamintartalma alacsony, 5 mg/100 g). A szőlő a szervezet számára közvetlenül is felhasználható cukrot – szőlőcukrot – tartalmaz, ezért kúraszerűen is ajánlható vérszegény, legyengült szervezet számára, daganatos betegségek, székrekedés, aranyér, mindenféle gyulladásos megbetegedés gyógyszereként és női betegségekre is. Maga a gyümölcshús illetve lé is rendkívül gazdag tápanyagforrás, ráadásul a szőlő héjában és magjában antioxidánsok, gyógyító erejű ásványi anyagok találhatók, mint például a kálium és a szelén. A szőlőmag kivonata, a szőlőmag-olaj segít megvédeni az agyat és az idegrendszert a károsodástól, erősíti az érfalakat és megelőzi az érelmeszesedést. Jó hatású lehet azok számára is, akiknek valamilyen allergiájuk, ízületi gyulladásuk, visszértágulatuk, aranyerük van. Vitamin és ásványi anyagtartalma, vértisztító hatása miatt természetes afrodiziákumként is számon tartják. (Forrás: Kiss Éva)
Hatása a nép megfigyelések szerint
A bogyós gyümölcsűek családjába tartozó szőlő (vitis vinifera) Kis-Ázsiából származik, de a Kárpát-medencében korán meghonosodott, a legrégebben termesztett gyümölcseink közé tartozik. A szőlőtermelés végigkíséri az emberiség történelmét és kultúráját a homéroszi időktől kezdve. Magyarországon már a rómaiak, az avarok is foglalkoztak vele.
Számtalan színű és ízű, bogyónagyságú fajtája ismert, az apró szemű, szinte fekete félvad fajtától az ujjbegynyi sárga “kecskecsöcsű” nemesített csemegeszőlőig. Megkülönböztetünk bor és csemegeszőlő fajtákat, de sok fajta ún. kettős hasznosítású (például Oporto, Chasselas, Irsai Oliver). (Forrás: Kiss Éva)Dr. Steinberger Vitesse – A szív egészségéért 0.75
1 590 FtA szív egészségéért 0.75:
Káliummmal, magnéziummal és galagonya kivonattal dúsított vegyes gyümölcslé, direktlé, hozzáadott cukor nélkül, kizárólag a gyümölcsökben természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Hétféle értékes gyümölcsből készülez a különleges, magas minőségű Dr. Steinberger lé. Az egészséges szívműködés elősegítésére a gyümölcslevet káliummal és magnéziummal dúsítják. Mindkét ásványianyag nélkülözhetetlen a szívizmok megfelelő működéséhez és teljesítőképességéhez. A kálium a normális vérnyomás fenntartásához is hozzájárul.Napi 150ml fedezi a napi ajánlott bevitel 23%-át mind káliumból, mind magnéziumból. 150ml 10mg galagonyakivonatot tartalmaz.Szívünk egy nagyteljesítményű motorhoz hasonlóan naponta csúcsteljesítményt nyújt. Nyolcvan-, kilencven-, akár százezerszer is ver fáradhatatlanul a nap 24 órájában. Ahhoz, hogy a szívizom erősebb fizikai vagy lelki terhelés esetén is megbízhatóan működjön elengedhetetlen a kiegyensúlyozott táplálkozás megfelelő mennyiségű kálium és magnézium bevitelével.
Összetevők: almalé, fehérszőlőlé, almavelő, csirinojóvelő, fekete berkenyelé (arónialé), tőzegáfonyalé, káliumcitrát, magnéziumcitrát, galagonyakivonat (4:1)
100ml fedezi mind káliumból, mind magnéziumból a napi szükséglet 15%-át.