Árpád Pálinkaház
-
Árpád Novum Vilmoskörte Esszencia 49,7% fa díszdobozban 0,375L
37 500 FtEzen eszencia három évig érlelődött 100% vilmoskörte aszalványon. A kiváló minőségű 80% alkoholtartalmú aranyérmes pálinkánkat egy teljesen aszalt gyümölccsel teli hordóba töltöttük és három évig érleltük. A pálinka az évek során vesztett a mennyiségéből és alkoholtartalmából. A termék krémessé és kicsit édeskéssé vált az idők során, állaga sűrűsödött és lassan mozog a pohárban.
Az eszencia limitált darabszámban kapható, a címkén található piros 428 szám arra utal, hogy ebből a termékből manufaktúránk 428 sorszámozott palackot készített. A csomagoláshoz az eszencia, mint kivonat jellegére utaló üveget választottunk, melyet egy tölgyfából készült esztergált fa hasábba helyeztünk el. Minden csomagolás egyedi és egyedülálló, hiszen a fa egy élő anyag, amely erezete és mintázata mindegyik dobozon eltérő. A címkékre kézzel került felírásra az évjárat és palack sorszám. A csomagolás része a névre kitölthető certifikáció, így Ön személyes ajándékot ajándékozhat. A dobozt natúr kreatív papírba csomagoljuk, zsinórral átkötjük és plombával lezárjuk, melyet egy logózott ajándéktasakba helyezünk.
-
Árpád Prémium Sajmeggy Pálinka 0,5 40%
10 990 FtA pohárból a frissen vágott széna illata köszön vissza, amely a gyümölcs fajtajellege. Később gyógynövényes illatok törnek elő. E pálinka folyamatosan változik mindig új és új illatok és ízek jellemzik. Ízében egyszerre keserű és édes marcipán, utóízében a fekete csokoládé dominál. Semmihez nem fogható őrülten izgalmas, gyümölcsös, telt pálinka.
-
Árpád Dupla Ágyas Barackpálinka 60% 0,5
9 490 FtKülönleges eljárással készült, egy évig aszalt és friss gyümölcs ágyon érlelt, szűretlen pálinka, 60% alkoholtartalommal.
Az alap pálinkát kétféle pálinka házasításából nyerjük. A házasítást követően a 80% alkoholtartalmú alap pálinkát külön-külön kétféle gyümölcságyon érleljük minimum 12 hónapig. Első ütemben friss gyümölcsön kb. 6 hónapig, majd a kellő szín, íz és édesség elérését követően áthelyezzük aszalványra az ízek lekerekítése érdekében. A pálinkák desztilláláshoz literenként minimum 12 kg gyümölcsöt használunk fel és még további 6 kg aszalt és friss gyümölcsöt az ágyazáshoz. Ezzel a technológiával sikerült a napjaink közkedvelt íz világú ágyas pálinkáknál megszokott lágy, krémes, gyümölcsös íz világot még tovább fokozni, és egy páratlan íz világú ágyas pálinkát megalkotni.
-
Árpád Dupla Ágyas Feketecseresznye Pálinka 40% 0,5
7 990 FtA termékcsalád nevének eredete maga az előállítási eljárásból adódik. Az alap pálinkát kétféle pálinka házasításából nyerjük. A házasítást követően a 80% alkoholtartalmú alap pálinkát külön-külön kétféle gyümölcságyon érleljük minimum 12 hónapig. Első ütemben friss gyümölcsön kb. 6 hónapig, majd a kellő szín, íz és édesség elérését követően áthelyezzük aszalványra az ízek lekerekítése érdekében. Így a Dupla pálinkák íze kissé édeskés, esetleg savanykás, de nem tartalmaz hozzáadott cukrot csak a pálinka által a gyümölcsből kivonatolt szőlő és gyümölcscukrot, gyümölcs savakat, színeket. A Dupla Ágyas pálinkák meghatározó színét, ízét, édességét a gyümölcsökből kivonatolt alkotóknak köszönheti, amely évjáratonként eltérő lehet.
Ágyas pálinka duplán ágyazva az Árpád Pálinka egyedi fejlesztése. A pálinkák desztilláláshoz literenként minimum 12 kg gyümölcsöt használunk fel és még további 6 kg aszalt és friss gyümölcsöt az ágyazáshoz. Ezzel a technológiával sikerült a napjaink közkedvelt íz világú ágyas pálinkáknál megszokott lágy, krémes, gyümölcsös íz világot még tovább fokozni, és egy páratlan íz világú ágyas pálinkát megalkotni.
A terméket a gyártás végén óvatosan szűrjük, ennek ellenére hosszabb ideig történő mozdulatlanság esetén a gyümölcsrostok leülepednek a palack aljára. Ebből kifolyólag a termék címkéjén feltüntetésre került a „SZŰRETLEN” szó és a „SZŰRETLEN pálinka” jelző.
-
Árpád Dupla Ágyas Körtepálinka 60% 0,5
9 490 FtKülönleges eljárással készült, egy évig aszalt és friss gyümölcs ágyon érlelt, szűretlen pálinka, 60% alkoholtartalommal.
A termékcsalád nevének eredete maga az előállítási eljárásból adódik. Az alap pálinkát kétféle pálinka házasításából nyerjük. A házasítást követően a 80% alkoholtartalmú alap pálinkát külön-külön kétféle gyümölcságyon érleljük minimum 12 hónapig. Első ütemben friss gyümölcsön kb. 6 hónapig, majd a kellő szín, íz és édesség elérését követően áthelyezzük aszalványra az ízek lekerekítése érdekében. A Dupla Ágyas pálinkák meghatározó színét, ízét, édességét a gyümölcsökből kivonatolt alkotóknak köszönheti, amely évjáratonként eltérő lehet.
Pálinka jellemzője: Elragadóan mély, intenzíven gyümölcsös illatú. Színében aranysárga, textúrájában kissé olajos jellegű. Ízében párhuzamosan fedezzük fel a friss Vilmoskörte, lendületes zamatait és az aszalt gyümölcs selymesen simogató, édes bájosságát. Fantasztikus időutazás…
-
Árpád Dupla Ágyas Szilvapálinka 60% 0,5
9 490 FtKülönleges eljárással készült, egy évig aszalt és friss gyümölcs ágyon érlelt, szűretlen pálinka, 60% alkoholtartalommal.
Az alap pálinkát kétféle pálinka házasításából nyerjük. A házasítást követően a 80% alkoholtartalmú alap pálinkát külön-külön kétféle gyümölcságyon érleljük minimum 12 hónapig. Első ütemben friss gyümölcsön kb. 6 hónapig, majd a kellő szín, íz és édesség elérését követően áthelyezzük aszalványra az ízek lekerekítése érdekében. A pálinkák desztilláláshoz literenként minimum 12 kg gyümölcsöt használunk fel és még további 6 kg aszalt és friss gyümölcsöt az ágyazáshoz. Ezzel a technológiával sikerült a napjaink közkedvelt íz világú ágyas pálinkáknál megszokott lágy, krémes, gyümölcsös íz világot még tovább fokozni, és egy páratlan íz világú ágyas pálinkát megalkotni.
-
Árpád Kisüsti Almapálinka 0,5 40%
6 450 FtTradíció és minőség, 100% Magyarországon termett gyümölcsből. Az Árpád Kisüsti Pálinkákat a tradíciónak megfelelően hagyományos, kisüsti technológiával készítjük. E pálinkáink főbb jellemzői, hogy illatukban mélyek, gyümölcsösek, ízükben lekvárosak, nagyon teltek, és fajsúlyosak.
Pálinka jellemzője: Illata a forró fahéjas-almás süteményt idézi fel bennünk. Piros almára jellemzően könnyen fogyasztható, édes, háttérben kissé fanyar íz világ köszön vissza. Utóízében a fajtára jellemző fűszeresség, viaszosság bujkál.
2017. Országos Pálinka és Törkölypálinka Verseny: Ezüstérem
-
Árpád Mézes Ágyas Meggy 0,5 33%
6 250 FtÁrpád Mézes Ágyas Meggy 0,5 33%
Élénk, rubinvörös színét a friss, érett cigánymeggy adja. Illatában édeskés, mandulás, igazán meggyes, mint a békebeli „konyakmeggy”. Ízében az omlós, meggyes pite, kissé édesen savanykás ízét érezhetjük, mely az édes ízeket kedvelők kedvence.
-
Árpád Prémium Lepotica szilvapálinka 0,5 40%
8 150 FtNagyon kellemes szilva virágillattal indító, könnyed pálinka. Ízében a hagyományos szilvapálinkáktól eltérő, különleges édeskés íz világ fedezhető fel, némi gyömbérrel és virágos, mézes jegyekkel. Rendkívül összetett, hosszú utóízzel rendelkező párlat, melynek száraz próbája fahéjas jegyekkel örvendezteti meg kóstolóját.
-
Árpád Vadász Vackor (vadkörte) pálinka 0,5
8 990 FtÁrpád Vadász Vackor ( vadkörte ) pálinka 0,5
Ebben a kiválló minõségû pálinkában a vadkörte gyümölcs mellett felfedezhetõ némi gyömbér és kevés szerecsendió íz is. A pálinkafõzõ mester a diszkrét fûszerezésével és fanyarságával teszi jellegztessé ezt az italt.
-
Árpád Prémium Fekete Ribizli Pálinka 0,5
10 990 FtKülönleges illatvilág, melyben gyógynövények és fűszerek illata váltja egymást. Harsány fekete ribizlis, lekváros, mentás illatokkal indító, rendkívül mély ízű pálinka, friss, csípős fűszerességgel és kevés muskotályos karakterrel. Utóízében is a menta köszön vissza, parfümös jegyekkel.
-
Árpád Champion Dupla Ágyas Körte 40% 0,5 díszdobozban
18 990 FtA CHAMPION Dupla Ágyas Szilva Pálinka egyedi limitált csomagolásban, hófehér fa dobozban, certifikációval.
E termékcsalád a minőség és kiválóság elismerését hordozza magán. A név utal arra, hogy a benne lévő pálinkák a jó között is a legjobbak. A Champion díj az Országos pálinka versenyen nyert aranyérmes pálinkák közül, a zsűri által kiválasztott kategóriájában a legjobb aranyérmes pálinka az adott évben. Garantált minőség, különleges design, exkluzív fehér fa doboz és a főzőmester által aláírt minőséget tanúsító certifikáció.
A CHAMPION termékeinkhez egyedi hófehér fa dobozt ajánlunk, fekete bársony belső borítással. A dobozon a termékcsalád neve található feketével feltüntetve, amely a nagy kontraszt hatását kihasználva elegáns és imponáló. A dobozt rejtett mágnes zárral tudjuk becsukni. Belsejében a felső nyíló részben fekete kreatív papírból egy különleges certifikáció igazolja a termék által elnyert díjat, amelyet főzőmesterünk, Árpi írt alá.
Kellemes fűszeres, vanília illattal és nagyon intenzív virágillatokkal indító, friss és aszalt gyümölcsön ágyazott pálinka. Ízében az aszalt szilva krémessége dominál nagyon határozott gyümölcsösséggel. Rendkívül komplex, hosszú utóízű termék, melynek száraz próbája fahéjas jegyeket hagy maga után a pohárban.
Elnyert díjak
2015 Országos Pálinka és Törkölypálinka Verseny Arany, Champion
2015 Magyarország Legjobb Ágyas Pálinkája
2015 Nemzeti Pálinkakiválóság 5*
2016 Országos Pálinka és Törkölypálinka Verseny Arany
2016 Nemzeti Pálinkakiválóság
2017 Országos Pálinka és Törkölypálinka Verseny Arany, Top Pálinka
-
Árpád Champion Sajmeggy Pálinka 40% 0,5 díszdobozban
22 990 FtA CHAMPION Sajmeggy Pálinka egyedi limitált csomagolásban, hófehér fa dobozban, certifikációval. A pohárból a frissen vágott széna illata köszön vissza, amely a gyümölcs fajtajellege. Később gyógynövényes, herbáriás illatok törnek elő. E pálinka folyamatosan változik mindig új és új illatok és ízek jellemzik. Ízében egyszerre keserű és édes marcipán, utóízében a fekete csokoládé dominál. Semmihez nem fogható őrülten izgalmas, gyümölcsös, telt pálinka.
Elnyert Díjak
2016 Országos Pálinka és Törkölypálinka Verseny Ezüst 5*
2017 Quintessence Bronzérem
2017 Országos Pálinka és Törkölypálinka Verseny Arany, Top Pálinkakiválóság
2018 Quintessence Arany és Champion díj
-
Árpád Prémium Ananász Párlat 0,5 40%
10 990 FtÉdes, trópusi illatú párlat, citrus jegyekkel. A lédús gyümölcsre jellemző zamatos, friss ízek lendületes alkoholban csomagolva.
Miért párlat és nem pálinka? Pálinkának csak az a gyümölcspárlat nevezhető, amely csak a Magyarország területén termett nemes és vadgyümölcsből, szőlőtörkölyből illetve aszú szőlőtörkölyből készítettek, és amelynek cefrézését, párlását, érlelését és palackozását is Magyarországon végezték.TILOS a cefre cukortartalmát egyéb cukorral javítani, nem adható hozzá aromaanyag, hígított alkohol és nem lehet ízesíteni, színezni, édesíteni a pálinkát.