Szicsek Pálinkafőzde
Szicsek Bíbor Kajszi Pálinka 0,04 44%
1 690 FtA fekete-sárga darazsaktól körbedöngött levesedő barackok a magyar Alföld forróságát, a távolban remegő délibábot, Jókai török kori meséit idézik. A belőle készült nemes ital e tarka képek előtt húzza fel a képzelet függönyét…
Hagyományos kisüsti eljárással, kizárólag érett, tiszta gyümölcsből készült, tölgyfahordóban enyhén érlelt kajszibarack pálinka. Alapját részben saját ültetvényből, részben környékbeli ültetvényekből származó, Ceglédi Bíbor kajszibarack adja, mely kifejezetten aroma-dús fajta. Édeskés illata, lekváros íze a kecskeméti napsütötte vidéknek és talajnak köszönhető. A táj jellegéből adódik magkarakterre jellemző marcipános, kissé banános, tiszta zamata. 3 hónapos tölgyfahordós érlelés után alakult ki hosszú lekváros íze. Édes desszertek kiváló kísérőitala. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18-20°C.
Szicsek Prémium Feketeribizli Pálinka 0,5L 44%
14 990 FtAmi ruhát egyszer megfogott, azt többé nem ereszti. A belőle készült pálinka hasonló hatást tesz – az emberre…
Hagyományos kisüsti eljárással, kizárólag érett, tiszta gyümölcsből készült feketeribizli pálinka. Illata intenzív, jellegzetes, fűszeres, édeskés, ízben hosszú, olajos. Határozottabb ételek mellet is nagyon jól érvényesül, nem domináns, de nem hagyja magát „legyőzni”. Fahordós érlelést nem kapott, fogyasztása friss állapotban optimális. Ízletes paraszttál kísérő italaként ajánljuk. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18-20°C.
- évben Magyarország legjobb pálinkája!
Szicsek Irsai Olivér Szőlőpálinka 0,5 44%
8 500 FtA Szicsek Prémium Irsai Olivér Szőlőpálinka 2018-ban 3 csillagos minősítést ért el a patinás angliai ‘Great Taste Awards’ megmérettetésen. Ugyanebben az évben Magyarországon is a pálinkakiválóságok közé emelte a Nemzeti Pálinkakiválóság Program Országos Pálinkabíráló Bizottsága. Kifejezetten üde, édeskés illatú, ízben is könnyed pálinka.
Szicsek Ágyas Körte pálinka 0,5 44%
8 950 FtA 2008-as “Év Pálinkája” díjjal jutalmazott Ágyas Körtepálinka hagyományos kisüsti eljárással készül, ízét a benne lévő körteszelet teszi teljessé.
Szicsek Homoki Ágyas Körte pálinka (44%)
A zöld levelek által rejtett, aranylóan vagy pirosasan mosolygó, lágyan telt érett körték örök vágyai a gyermekeknek. Az esztendőről esztendőre nemesedő párlat az ifjúkor ködbe veszett íz-emlékeit varázsolja elénk…
Szicsek Barack pálinka 0,5 50%
10 450 FtA Szicsek Pálinkafőzde az egyik legrégebbi pálinkafőző műhely, Szolnok megye egyik legjelentősebb magánvállalkozása. A Tisza és a Körösök uralta tájon, a Tiszazug északi peremén, Tiszaföldvár kertvárosi részén, Homokon alapította újra üzemét, apja nyomdokaiba lépve Szicsek János. Ínyenc pálinkaivóként saját fogyasztásra gyártja Magyarország zamatos gyümölcseiből a magas alkoholtartalmú párlatokat. Saját bevallása szerint csupán a fölösleget viszi piacra, így vendégeli meg és szólítja fel mértékletes fogyasztásra az összes vásárlót, aki az ő pálinkáját fogyasztja.
Itt egyben van minden, amit a magyar Alföld nyújtani tud nekünk. Gömbölyded gyümölcsök, rekkenő melegek, ordító hidegek íze, ereje pihen egy üvegbe zártan. S ha kicsit többet kortyolunk belőle, akár délibábhoz is lehet szerencsénk…
Szicsek Bíbor Kajszi Pálinka 0,5 44%
10 990 FtA fekete-sárga darazsaktól körbedöngött levesedő barackok a magyar Alföld forróságát, a távolban remegő délibábot, Jókai török kori meséit idézik. A belőle készült nemes ital e tarka képek előtt húzza fel a képzelet függönyét…
Hagyományos kisüsti eljárással, kizárólag érett, tiszta gyümölcsből készült, tölgyfahordóban enyhén érlelt kajszibarack pálinka. Alapját részben saját ültetvényből, részben környékbeli ültetvényekből származó, Ceglédi Bíbor kajszibarack adja, mely kifejezetten aroma-dús fajta. Édeskés illata, lekváros íze a kecskeméti napsütötte vidéknek és talajnak köszönhető. A táj jellegéből adódik magkarakterre jellemző marcipános, kissé banános, tiszta zamata. 3 hónapos tölgyfahordós érlelés után alakult ki hosszú lekváros íze. Édes desszertek kiváló kísérőitala. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18-20°C.
Szicsek Háromszéki Vadmálna Párlat 0,5L 44%
24 990 FtErdély, ahogy mi szeretjük. A hegyvidék vadon termő gyümölcseiből, Magyarországon készült finomságok. Igazi ritkaságnak, különlegességnek számítanak a vadgyümölcsből készített párlatok, főleg, ha Erdélyben terem az alapanyag.
A vadmálna pálinka az intenzív, jellegzetes, friss illatnak és hosszantartó zamatos gyümölcsösségének köszönhetően valódi különlegesség. Igazi málnáskertet idéző élményt nyújt fogyasztása mindenkinek.
Szicsek Körte pálinka 0,5 50%
8 490 FtA Szicsek Pálinkafőzde az egyik legrégebbi pálinkafőző műhely, Szolnok megye egyik legjelentősebb magánvállalkozása. A Tisza és a Körösök uralta tájon, a Tiszazug északi peremén, Tiszaföldvár kertvárosi részén, Homokon alapította újra üzemét, apja nyomdokaiba lépve Szicsek János. Ínyenc pálinkaivóként saját fogyasztásra gyártja Magyarország zamatos gyümölcseiből a magas alkoholtartalmú párlatokat. Saját bevallása szerint csupán a fölösleget viszi piacra, így vendégeli meg és szólítja fel mértékletes fogyasztásra az összes vásárlót, aki az ő pálinkáját fogyasztja.
Szicsek 50%-os Körte pálinka
A zöld levelek által rejtett, aranylóan vagy pirosasan mosolygó, lágyan telt érett körték örök vágyai a gyermekeknek. Az esztendőről esztendőre nemesedő párlat az ifjúkor ködbe veszett íz-emlékeit varázsolja elénk…
Szicsek Magony Mézes Fahéjas Alma Párlat 0,5 34%
7 990 FtMézes pálinka, ami nem is létezik. Hiszen sem méz, sem fűszerek, sem más, a pálinkát lágyító, vadító finomság nem kerülhet a pálinkába a törvény szerint. Szicsek János termékeit, akár pálinka, akár “csak” párlat, mégis szeretjük.
Magony Mézes Fahéjas Alma (34%)
E finomság égetett tölgyfahordóban érik. A füst és az egyesével válogatott almák ízének szerencsés találkozásából az érlelés alatt olyan nedű születik, amely után még a legigényesebb ínyencek is elégedetten csettinthetnek…
Szicsek Magony Mézes Kajszibarack Párlat 0,5 34%
9 990 FtMézes pálinka, ami nem is létezik. Hiszen sem méz, sem fűszerek, sem más, a pálinkát lágyító, vadító finomság nem kerülhet a pálinkába a törvény szerint. Szicsek János termékeit, akár pálinka, akár “csak” párlat, mégis szeretjük.
Magony Mézes Kajszibarack (34%)
A fekete-sárga darazsaktól körbedöngött levesedő barackok a magyar Alföld forróságát, a távolban remegő délibábot, Jókai török kori meséit idézik. A belőle készült nemes ital e tarka képek előtt húzza fel a képzelet függönyét…
Szicsek Magony Mézes Meggy Párlat 0,5 34%
7 990 FtMézes pálinka, ami nem is létezik. Hiszen sem méz, sem fűszerek, sem más, a pálinkát lágyító, vadító finomság nem kerülhet a pálinkába a törvény szerint. Szicsek János termékeit, akár pálinka, akár “csak” párlat, mégis szeretjük.
Magony Mézes Meggy (34%)
E fanyar ízű, az óvatlan szedők ruháit vörösre festő, s szemre nem sokat mutató apró gyümölcs óriási erőt rejteget magában. A belőle készült elixír valódi íz világa leginkább egy kevés, tenyérben történt melengetés után érvényesül…
Szicsek Ó-Barackpálinka 0,7 44%
11 990 FtA Szicsek Pálinkafőzde egyik vezető termékcsaládja, 44% alkoholtartalommal. A palackokba legalább 3 éves érlelésű pálinkák kerülnek. Az igényes fogyasztó pálinkája.
A fekete-sárga darazsaktól körbedöngött levesedő barackok a magyar Alföld forróságát, a távolban remegő délibábot, Jókai török kori meséit idézik. A belőle készült nemes ital e tarka képek előtt húzza fel a képzelet függönyét…
Szicsek Piros Vilmoskörte pálinka 0,5 44%
9 990 FtSZICSEK PÁLINKAFŐZDE
Hagyományaink, közmondásaink bizonyítják, hogy a magyarok a pálinkát kismértékben fogyasztva a legjobb orvosságnak, étvágygerjesztőnek, erőt adónak és hangulatoldónak tartják. Nemzeti italunk az egészséges étkezés kiegészítője, ünnepi összejövetelek, családi és társadalmi események elmaradhatatlan kelléke. A Szicsek pálinkák hagyományos technológiával, kisüsti eljárással, szigorú szakmai precizitással készülnek. A termesztett és vadon termő gyümölcsök széles skálájának feldolgozása és a sokféle kiszerelés lehetőséget ad arra, hogy a pálinkaszerető közönség a homoki pálinkafőzde termékei között felfedezze kedvenc ízeit.
A Szicsek Pálinkafőzde az egyik legrégebbi pálinkafőző műhely, Szolnok megye egyik legjelentősebb magánvállalkozása. A Tisza és a Körösök uralta tájon, a Tiszazug északi peremén, Tiszaföldvár kertvárosi részén, Homokon alapította újra üzemét, apja nyomdokaiba lépve Szicsek János. Ínyenc pálinkaivóként saját fogyasztásra gyártja Magyarország zamatos gyümölcseiből a magas alkoholtartalmú párlatokat. Saját bevallása szerint csupán a fölösleget viszi piacra, így vendégeli meg és szólítja fel mértékletes fogyasztásra az összes vásárlót, aki az ő pálinkáját fogyasztja.
Hagyományos kisüsti eljárással, kizárólag érett, tiszta gyümölcsből készült körtepálinka. Fajtára jellemző édeskés illat, lágy, „bújós” íz, kifejezetten hosszú utóíz jellemzi. Érzékeny aromái miatt fahordós, oxidatív érlelést nem kapott. Kiváló kiegészítője sült libamájnak, disznótoros ételeknek. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18-20°C.
Szicsek Prémium besztercei Ó-szilva pálinka 0,04 44%
1 290 FtEmlékeznek még nagymamáik szilvalekvárjára? Arra a felejthetetlen íz orkánra, ami egy-egy kanál elfogyasztásakor végigsöpört ínyükön? Mielőtt ajkához emelné, szippantson egy mélyet belőle, s meglátja, e vihar visszatér…
Hagyományos kisüsti eljárással, kizárólag érett, tiszta gyümölcsből készült, tölgyfahordóban érlelt szilvapálinka. Saját, Rákócziújfaluban található szilváskert „gyümölcse”. 600-650 literes tölgyfahordós érlelés után került palackozásra, melynek következtében enyhe vaníliás jelleg érezhető benne, mely nem veszi fel a versenyt a gyümölccsel, inkább kicsit megfűszerezi, kiegészíti. Ízben vastag, kissé lekváros, a besztercei szilvafajtára jellemző fahéjas, fűszeres illat, hosszú utóíz jellemzi. Bár nem az Alföldről származó, mégis a környéken igen elterjedt, kedvelt szilvafajta. Fahéjas desszertekhez, zárásképpen ajánljuk. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18°C.
Szicsek Prémium Besztercei Ó-szilva Pálinka 0,5 44%
8 990 FtEmlékeznek még nagymamáik szilvalekvárjára? Arra a felejthetetlen íz orkánra, ami egy-egy kanál elfogyasztásakor végigsöpört ínyükön? Mielőtt ajkához emelné, szippantson egy mélyet belőle, s meglátja, e vihar visszatér…
Hagyományos kisüsti eljárással, kizárólag érett, tiszta gyümölcsből készült, tölgyfahordóban érlelt szilvapálinka. Saját, Rákócziújfaluban található szilvás kert „gyümölcse”. 600-650 literes tölgyfahordós érlelés után került palackozásra, melynek következtében enyhe vaníliás jelleg érezhető benne, mely nem veszi fel a versenyt a gyümölccsel, inkább kicsit megfűszerezi, kiegészíti. Ízben vastag, kissé lekváros, a besztercei szilvafajtára jellemző fahéjas, fűszeres illat, hosszú utóíz jellemzi. Bár nem az Alföldről származó, mégis a környéken igen elterjedt, kedvelt szilvafajta. Fahéjas desszertekhez, zárásképpen ajánljuk. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18°C.
Szicsek Prémium Birs pálinka 0,04 44%
1 750 FtEmlékszik még dédszülei birsalmalekvárjára? Arra az édes, ám mégis kissé fanyar ízre, amely oly sokat jelentett Önnek gyermekkorában? Egy kortynyi, szőrös gyümölcsből készült itóka révén talán visszatalálhat a múltba…
Hagyományos kisüsti eljárással, kizárólag érett, tiszta gyümölcsből készült birspálinka. A Szicsek Pálinkafőzde zászlós pálinkája, nagyon jól kifejezi a főzőmester stílusát. Alapját nagyrészt birsalma, kisrészt birskörte adja. Ízben édeskés, kissé fanyar, erősen emlékeztet a régi idők birsalma sajtjára. Illata a birskörtének köszönhetően enyhén citrusos. Fahordós érlelést nem kapott, így megőrizte friss, gyümölcsös jellegét. Dióval, mandulával készült desszertek kiváló kísérőitala. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18-20°C.
Szicsek Prémium Birs Pálinka 0,5 44%
9 990 FtEmlékszik még dédszülei birsalmalekvárjára? Arra az édes, ám mégis kissé fanyar ízre, amely oly sokat jelentett Önnek gyermekkorában? Egy kortynyi, szőrös gyümölcsből készült itóka révén talán visszatalálhat a múltba…
Hagyományos kisüsti eljárással, kizárólag érett, tiszta gyümölcsből készült birspálinka. A Szicsek Pálinkafőzde zászlós pálinkája, nagyon jól kifejezi a főzőmester stílusát. Alapját nagyrészt birsalma, kisrészt birskörte adja. Ízben édeskés, kissé fanyar, erősen emlékeztet a régi idők birsalma sajtjára. Illata a birskörtének köszönhetően enyhén citrusos. Fahordós érlelést nem kapott, így megőrizte friss, gyümölcsös jellegét. Dióval, mandulával készült desszertek kiváló kísérőitala. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18-20°C.
Szicsek Prémium Csipkebogyó pálinka 0,5 44%
19 990 FtKiben ne idézne kellemes nyárvégi emlékeket egy fagyos télben a hóból kipirosló csipkebogyóbokor? Aki megkóstolta, soha nem felejti el a dér érlelte termésből készített főzet meghökkentő ízvilágát… Hagyományos kisüsti eljárással, kizárólag érett, tiszta gyümölcsből készült csipkebogyó pálinka. Vadon termő gyümölcsből készült. Kellemes, tiszta illat, kissé paradicsomra emlékeztető hosszú íz jellemzi. Fahordós érlelést nem kapott. Fogyasztását paradicsomos, nem túl fűszeres ételek után javasoljuk. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18-20°C
Szicsek Prémium Faeper pálinka 46% 0,5L
13 500 FtTovábbEgyre ritkábban fellelhető, vadon termő gyümölcs. Férfias, határozott karakterű párlat. Azoknak ajánlott, akik ismerik az eper markáns ízét.
Kevesen tudják: az igazi pálinkáshordót kizárólag eperfából ácsolják…
Hagyományos kisüsti eljárással, kizárólag érett, tiszta gyümölcsből készült faeperpálinka. Régi idők közkedvelt gyümölcse, gyerekek nagy kedvence mind a fehér, mind pedig fekete változata. A XX. században szinte teljesen kipusztult, hiszen a selyemhernyó környezetünkben az eperfa levelét kedvelte nagyon, így le is csupaszították az 1900-as évek elején még a szilva után második legnagyobb példányszámmal rendelkező gyümölcsfáinkat, ma már nem található gyümölcsös, kis kertekben fordul elő néhány példány belőle. Pálinkája markáns olajos. Azoknak ajánljuk, akik ismerik az eper markáns ízét. Fűszeres ételek után, zárásképpen ajánljuk. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18°C.
Szicsek Prémium Feketeszeder Pálinka 44% 0,5
12 250 FtTovábbA nyárvége ajándéka e finom, apró szemű és sötét színű gyümölcs. A belőle készült pálinka fogyasztása közben bokros erdőszélek, gombaillatot hozó szellők, leveleken táncoló napsugarak és élelem után járó méhek képe elevenedhet meg szemünk előtt…
Hagyományos kisüsti eljárással, kizárólag érett, tiszta gyümölcsből készült szederpálinka. Nógrád megye ültetvényein termő gyümölcsből készült ez a tradicionális termék. Határozott íze még vadhúsok után is végigkísér egy erdei gyümölcsös desszertet. Fahordós érlelést nem kapott. Erdei gyümölcsös desszertek kísérő italaként ajánljuk. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18°C.
Szicsek Prémium Madárberkenye pálinka 0,5 44%
12 490 FtTovábbLátványa alapján kevesen hinnék, pedig igaz; az apró szemű madárberkenyéből is kiváló pálinka főzhető. A narancssárga színű bogyós gyümölcs gyűjtése rengeteg munkát ad az embereknek, de a marcipán ízű és illatú végtermékért megéri a fáradozás. Erre is áll a mondás: bár kicsi, de ütős.
Szicsek Prémium Málna párlat 0,04 44%
1 990 FtKülönlegesen gazdag ízvilágot rejt e nedű. Elég belőle egy korty, s rögvest meglódul az ember fantáziája: lelki szemeink előtt tarka, gyümölcsérlelő nyarak, rügyeket fakasztó zsenge tavaszok képe libben tova. S miközben a vérvörös szemekből főzött finomságot fogyasztjuk, megbékélhetünk a világgal…
Hagyományos kisüsti eljárással, kizárólag érett, tiszta gyümölcsből készült málnapárlat. Nógrád megye málnaültetvényeinek és erdélyi lankáknak köszönhető „illat-bomba”. Behízelgő, édeskés, hölgyek nagy kedvence. Utóíze kifejezetten hosszú, gyümölcsössége kiváló. Érzékeny aromái miatt a párlat nem érett fahordóban, hiszen már rövid érlelés után „legyőzné” a fa. Erdei gyümölcsös desszertek kísérő italaként ajánljuk. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18-20°C.
Szicsek Prémium Málna párlat 0,5 44%
19 950 FtKülönlegesen gazdag ízvilágot rejt e nedű. Elég belőle egy korty, s rögvest meglódul az ember fantáziája: lelki szemeink előtt tarka, gyümölcsérlelő nyarak, rügyeket fakasztó zsenge tavaszok képe libben tova. S miközben a vérvörös szemekből főzött finomságot fogyasztjuk, megbékélhetünk a világgal…
Hagyományos kisüsti eljárással, kizárólag érett, tiszta gyümölcsből készült málnapárlat. Nógrád megye málnaültetvényeinek és erdélyi lankáknak köszönhető „illat-bomba”. Behízelgő, édeskés, hölgyek nagy kedvence. Utóíze kifejezetten hosszú, gyümölcsössége kiváló. Érzékeny aromái miatt a párlat nem érett fahordóban, hiszen már rövid érlelés után „legyőzné” a fa. Erdei gyümölcsös desszertek kísérő italaként ajánljuk. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18-20°C.
Hundeszt 2011: ezüst érem
Szicsek Prémium Sárgadinnye pálinka 0,5 44%
9 150 FtTovábbHagyományos kisüsti eljárással, kizárólag érett, tiszta gyümölcsből készült sárgadinnye pálinka. Kissé neutrális, „bújós” illat és íz jellemzi. Érzékeny aromái miatt fahordós érlelést nem kapott. Tejszínes desszertek kísérő italaként ajánljuk. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18-20°C.
Szicsek Prémium Sütőtök párlat 0,5 44%
13 490 FtIgazi különc a hungaricumok között! A magyar furfang példája, amely zöldségből is képes alkoholos nedűt erjeszteni. A termést hámozzuk, apróra vágjuk és daráljuk – ekkor állaga leginkább a gyermekételre hajaz. Pálinkájának íze egyedi, mindentől elüt. Aki belekóstol, soha nem feledi.
Szicsek Prémium Szamóca pálinka 0,5 44%
19 250 FtSZICSEK PÁLINKAFŐZDE
Hagyományaink, közmondásaink bizonyítják, hogy a magyarok a pálinkát kismértékben fogyasztva a legjobb orvosságnak, étvágygerjesztőnek, erőt adónak és hangulatoldónak tartják. Nemzeti italunk az egészséges étkezés kiegészítője, ünnepi összejövetelek, családi és társadalmi események elmaradhatatlan kelléke. A Szicsek pálinkák hagyományos technológiával, kisüsti eljárással, szigorú szakmai precizitással készülnek. A termesztett és vadon termő gyümölcsök széles skálájának feldolgozása és a sokféle kiszerelés lehetőséget ad arra, hogy a pálinkaszerető közönség a homoki pálinkafőzde termékei között felfedezze kedvenc ízeit.
A Szicsek Pálinkafőzde az egyik legrégebbi pálinkafőző műhely, Szolnok megye egyik legjelentősebb magánvállalkozása. A Tisza és a Körösök uralta tájon, a Tiszazug északi peremén, Tiszaföldvár kertvárosi részén, Homokon alapította újra üzemét, apja nyomdokaiba lépve Szicsek János. Ínyenc pálinkaivóként saját fogyasztásra gyártja Magyarország zamatos gyümölcseiből a magas alkoholtartalmú párlatokat. Saját bevallása szerint csupán a fölösleget viszi piacra, így vendégeli meg és szólítja fel mértékletes fogyasztásra az összes vásárlót, aki az ő pálinkáját fogyasztja.
Hagyományos kisüsti eljárással, kizárólag érett, tiszta gyümölcsből készült szamócapálinka. Bármilyen hihetetlen, az apró szemű szamócaszemek magozás (paszírozás) után kerültek feldolgozásra, melynek köszönhetően kellemesen gyümölcsös, illata letisztult, jellegzetes, ízben hosszú. Fahordós érlelést nem kapott. Erdei gyümölcsös desszertek kísérő italaként ajánljuk. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18-20°C.
Szicsek Prémium Vadmeggy pálinka 0,5 44%
13 250 FtNem kertben érik, gyümölcséért úgy kell fáradtságosan utána járni a hegyeket borító erdőkben. Minél távolabb áll termő fája a lakott településektől, annál finomabb lesz a belőle készült nedű. Pálinkájának íze és illata leginkább nagymamáink befőttjére hajaz: csekélység fanyar, de kívánatos.
Szicsek Szilva pálinka 0,5 50%
8 490 FtItt egyben van minden, amit a magyar Alföld nyújtani tud nekünk. Gömbölyded gyümölcsök, rekkenő melegek, ordító hidegek íze, ereje pihen egy üvegbe zártan. S ha kicsit többet kortyolunk belőle, akár délibábhoz is lehet szerencsénk…
50%-os Ó-Szilva pálinka
Emlékeznek még nagymamáik szilvalekvárjára? Arra a felejthetetlen íz orkánra, ami egy-egy kanál elfogyasztásakor végigsöpört ínyükön? Mielőtt ajkához emelné, szippantson egy mélyet belőle, s meglátja, e vihar visszatér…
Szicsek Túri Jonathánalma pálinka 0,5 44%
8 250 FtHagyományos kisüsti eljárással, kizárólag érett, tiszta gyümölcsből készült, tölgyfahordóban érlelt almapálinka. Alapja az almákhoz képest intenzív aromákat tartalmaz. 2 éves, enyhén füstölt 600-650 literes új-tölgyfahordós érlelésének köszönhetően csökkent fajtajelleg, de intenzív vaníliás, fűszeres illat jellemzi. Az alma-íz szépen lekerekedik, utóíze kifejezetten hosszú, határozott, harmonikus. Színe aranysárga. Diós, fahéjas, nem túl fűszeres ételek, desszertek után ajánljuk. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18-20°C.
HunDeszt 2012.: Champion Díj
Szicsek Zetelaki Erdei Szeder párlat 0,5 44%
15 990 FtErdély, ahogy mi szeretjük. A hegyvidék vadon termő gyümölcseiből, Magyarországon készült finomság.
Hagyományaink, közmondásaink bizonyítják, hogy a magyarok a pálinkát kismértékben fogyasztva a legjobb orvosságnak, étvágygerjesztőnek, erőt adónak és hangulatoldónak tartják. Nemzeti italunk az egészséges étkezés kiegészítője, ünnepi összejövetelek, családi és társadalmi események elmaradhatatlan kelléke. A Szicsek pálinkák hagyományos technológiával, kisüsti eljárással, szigorú szakmai precizitással készülnek. A termesztett és vadon termő gyümölcsök széles skálájának feldolgozása és a sokféle kiszerelés lehetőséget ad arra, hogy a pálinkaszerető közönség a homoki pálinkafőzde termékei között felfedezze kedvenc ízeit.
A Szicsek Pálinkafőzde az egyik legrégebbi pálinkafőző műhely, Szolnok megye egyik legjelentősebb magánvállalkozása. A Tisza és a Körösök uralta tájon, a Tiszazug északi peremén, Tiszaföldvár kertvárosi részén, Homokon alapította újra üzemét, apja nyomdokaiba lépve Szicsek János. Ínyenc pálinkaivóként saját fogyasztásra gyártja Magyarország zamatos gyümölcseiből a magas alkoholtartalmú párlatokat. Saját bevallása szerint csupán a fölösleget viszi piacra, így vendégeli meg és szólítja fel mértékletes fogyasztásra az összes vásárlót, aki az ő pálinkáját fogyasztja.
Szicsek János pálinka iránti elkötelezettségét jelzi a Magyar Pálinka Háza megalapítása, amellyel a szakma művelői és a pálinka fogyasztói előtt tiszteleg. A ház a pálinkafőző szakma összefogásának jelképe, a polcokon az ismert nagy gyártók mellett az összes hazai pálinkafőző terméke jelen van, számuk remélhetőleg folyamatosan nőni fog. Az üzlet folyamatosan figyelemmel kíséri a pálinkafőző szakma változásait, így mindig képes lesz bemutatni a teljes pálinkapiacot az érdeklődőknek.