Ouzo, Raki, Pernod, Pastis
Ez a kategória az ánizs szerelmeseinek készült. Ami törökül Raki, az görögül Ouzo, franciául Pernod, vagy Pastis. Jól lehűtve, tisztán, vagy keverve, külön egyéniség mindegyik.
-
Pastis Bastidon 1L 45%
6 990 FtFranciaország tradicionális röviditala, 1932 óta készül változatlan formában Marseille-ben. 100%-ig természetes anyagokból, kínai csillagánizs, édesgyökér és zamatos provance-i fűszernövények felhasználásával készül. Igazi teljességét jeges vízzel keverve adja, de fogyasztható narancslével vagy más üdítő gyümölcslevekkel is. A mai napig a legkeresettebb francia szeszesital. 45 %-os alkoholtartalma tekintélyt parancsoló, de tisztán ritkán fogyasztják, pici vízzel jól fogyasztható.
-
Yeni Raki 0,7 (török ánizskivonatos törkölypárlat) 2 poharas díszdobozban
8 490 FtA Raki nem csak a Balkán-félsziget és Törökország kedvelt itala, hiszen szoros szálakkal kötődik a görög Ouzó-hoz és a francia Pastis-hoz is. Feltalálója egy török utazó volt- név szerint Evliya Celebi- aki az arab Arrak-hoz hasonló italt készített, talán innen ered az elnevezés is. Készítése során törköly párlatban áztatják az ánizs magot, illetve az aszalt szilvát, mazsolát, fügét, majd desztillálják. Törökországban „aslan sütü”-nek, azaz oroszlántejnek is nevezik, hiszen jég/víz hatására az Ouzó-hoz hasonlóan opálossá fehéredik.
Fogyasztása 8-10 °C-ra hűtve, vízzel higítva (esetleg tisztán) ajánlott. Alkoholtartalom: 45%
-
Ari Raki 0,7 45% (szeszesital különlegesség szőlővel és ánizzsal)
2 950 FtMiután Törökországban megjelent, az évek során a raki az oszmán birodalmon keresztül széles körben elterjedt a világon. Görögországtól kezdve a Balkánon át Franciaországig és Németországig ma is kedveltek a különböző változatai. A rakit tisztán, vagy aperitifként vízzel hígítva fogyasztják, ekkor kapja jellegzetes, tejfehér árnyalatát.
-
Duval Pastis de Marseille 0,7l 45%
6 500 FtFranciaország tradicionális röviditala, 1932 óta készül változatlan formában Marseille-ben. 100%-ig természetes anyagokból, kínai csillagánizs, édesgyökér és zamatos provance-i fűszernövények felhasználásával készül. Igazi teljességét jeges vízzel keverve adja, de fogyasztható narancslével vagy más üdítő gyümölcslevekkel is. A mai napig a legkeresettebb francia szeszes ital. 45%-os alkoholtartalma tekintélyt parancsoló, de tisztán ritkán fogyasztják, pici vízzel jól fogyasztható.
-
Yeni Raki Ala 47% 0,7L
15 490 FtA rakı a törökön nemzeti italának tekinthető, Anatóliához kötődő különálló párlatkategória. Szőlő, ánizs és lepárlás: itt kezdődik a rakı útja. Íze és megjelenése (amely opálos fehérré változik, amikor vízzel elegyítjük) egyedi, csak a rakı-ra jellemző. Ez az egyetlen alkoholos ital, amely a saját gasztronómiai kultúrájából fejlődött ki.
A mediterrán térségben számos ország állít elő ánizsalapú párlatokat. A rakı, az Ouzo, a Pastis és a Sambuca mind saját földrajzi eredetvédettségel rendelkeznek, de különbözőek, ami az alkotórészeket, az előállítás módját és a cukortartalmat illeti. A rakı esetében az a különleges, hogy csak magas minőségű szőlőt és ánizst használnak fel a lepárláskor, nincs más összetevő, illetve a rakı tartalmazza a legkevesebb cukrot.
A Yeni Rakı Âlâ a tölgyfahordós érlelésnek köszönhetően nagyon bársonyos és szinte olajos ízű. Szultán mazsola felhasználásával készül és háromszor párolják le. -
Ouzo 12 görög ánizslikőr 40% 0,7L
5 990 FtOuzo 12
Görög ánizslikőr. Az ouzo több mint 200 éves múltra visszatekintő italkategória. Vezető márkája világszerte az Ouzo 12, amely nevét onnan kapta, hogy mindig a 12-es számú hordóban tárolták a legkiválóbb ouzo-t . A név így garancia a kiváló minőségre. Az Ouzo 12 természetes alapanyagokból készül – több mint tízféle gyógynövény és fűszer keveréke. Különlegességét az adja, hogy ezt a keveréket kétszer párolják le, így egy kivételesen jó minőségű, tiszta párlatot kapnak. Az Ouzo 12 Görögország nemzeti itala. Főként jéggel vagy vízzel, esetenként tisztán fogyasztják, azonban koktélként is kitűnő. Alkoholtartalma 40 %. Ha vizet adnak hozzá, opálossá, tejszerűvé válik az ánizsolajtól.
-
Ouzo 12 görög ánizslikőr 40% 1L
7 250 FtGörög ánizslikőr. Az ouzo több mint 200 éves múltra visszatekintő italkategória. Vezető márkája világszerte az Ouzo 12, amely nevét onnan kapta, hogy mindig a 12-es számú hordóban tárolták a legkiválóbb ouzo-t . A név így garancia a kiváló minőségre. Az Ouzo 12 természetes alapanyagokból készül – több mint tízféle gyógynövény és fűszer keveréke. Különlegességét az adja, hogy ezt a keveréket kétszer párolják le, így egy kivételesen jó minőségű, tiszta párlatot kapnak. Az Ouzo 12 Görögország nemzeti itala. Főként jéggel vagy vízzel, esetenként tisztán fogyasztják, azonban koktélként is kitűnő. Alkoholtartalma 40 %. Ha vizet adnak hozzá, opálossá, tejszerűvé válik az ánizsolajtól.
-
Pernod francia ánizslikőr 0,7
7 990 FtFrancia ánizslikőr. A Pernod egyedi íze a badiane és a fennel olajok eszenciái, a desztilláció útján nyert zamatos növényi olajkivonatok, alkohol és szűrt víz titkos keverékének köszönhető. A Pernod a vezető égetett szeszesitalok között elismert márka.
-
Ricard Pastis 0,7
9 490 FtRicard Pastis:
Franciaország tradicionális röviditala, 1932 óta készül változatlan formában Marseille-ben. 100%-ig természetes anyagokból, kínai csillagánizs, édesgyökér és zamatos provance-i fűszernövények felhasználásával készül. Igazi teljességét jeges vízzel keverve adja, de fogyasztható narancslével vagy más üdítő gyümölcslevekkel is. A mai napig a legkeresettebb francia szeszesital. 45 %-os alkoholtartalma tekintélyt parancsoló, de tisztán ritkán fogyasztják, pici vízzel jól fogyasztható.
-
Tekirdag Rakisi Gold Series 45% 0,7
13 500 FtKétszeres lepárlással, 90 napos, tölgyfahordós pihentetéssel készülő nyugat-anatóliai raki, magas ánizs illóolaj tartalommal (1700-1800 mg/l).
A Raki nem csak a Balkán-félsziget és Törökország kedvelt itala, hiszen szoros szálakkal kötődik a görög Ouzó-hoz és a francia Pastis-hoz is. Feltalálója egy török utazó volt- név szerint Evliya Celebi- aki az arab Arrak-hoz hasonló italt készített, talán innen ered az elnevezés is. Készítése során törköly párlatban áztatják az ánizs magot, illetve az aszalt szilvát, mazsolát, fügét, majd desztillálják. Törökországban „aslan sütü”-nek, azaz oroszlántejnek is nevezik, hiszen jég/víz hatására az Ouzó-hoz hasonlóan opálossá fehéredik.
-
Yeni Raki 0,7 (török ánizskivonatos törkölypárlat)
8 990 FtA Raki nem csak a Balkán-félsziget és Törökország kedvelt itala, hiszen szoros szálakkal kötődik a görög Ouzó-hoz és a francia Pastis-hoz is. Feltalálója egy török utazó volt- név szerint Evliya Celebi- aki az arab Arrak-hoz hasonló italt készített, talán innen ered az elnevezés is. Készítése során törköly párlatban áztatják az ánizs magot, illetve az aszalt szilvát, mazsolát, fügét, majd desztillálják. Törökországban „aslan sütü”-nek, azaz oroszlántejnek is nevezik, hiszen jég/víz hatására az Ouzó-hoz hasonlóan opálossá fehéredik.
Fogyasztása 8-10 °C-ra hűtve, vízzel higítva (esetleg tisztán) ajánlott. Alkoholtartalom: 45%