17.1% OFF

GVine Gin Floraison 0,05

1 450 Ft

Amíg a legtöbb gin gabonából készül, addig a G Vine-hoz szõlõpárlatot használnak – éppen úgy, ahogy a XIII. századi Franciaországban, Belgiumban és Hollandiában a történelem elsõ borókával ízesített italainál. A szõlõt szeptemberben szüretelik, préselik, majd borrá alakítják át; a nedût oszlopüstökben párolják le, amely után semleges szõlõpárlatot nyernek.

A hagyományos gin gyártásához használt gabonaszesztõl eltérõen, ez a szõlõpárlat simább és lágyabb, illetve nagyobb testtel rendelkezik és új íz élményt tartogat. Kitûnõ alapot nyújt az ízesítésre szánt növényeknek, hogy megmutathassák valódi tiszta karakterüket.

 

A szõlõvirágzást követõen kezdõdik a szõlõfürt kifejlõdése. Azt az idõszakot, amikor még csak kis bogyószerû képzõdmények vannak a szõlõn, hívják a francia borászok „nouaison”-nak. A G Vine Nouaison a szõlõ fejlõdésének ezt az energiától duzzadó, frissességét és fûszerességét rejti magában. Bársonyos, intenzíven fûszeres és gyengéden virágos prémium gin.

 

A „Floraison” szó azt jelenti franciául, hogy „virágzás”, ezzel is utalva arra, hogy ezt az italt szõlõvirággal ízesítik, és hogy a szõlõvirágzás mily különleges és ritka eseménye az évnek. Természetes frissesség, mely a tavaszi szõlõültetvények üdeségét idézi.

 

Egység ár: 29000 Ft/liter
Cikkszám: 95809 Kategória: Címke:

További információk

Kiszerelés