Gyümölcsborok
Mert bort készíteni nem csak szőlőből lehet. A legnépszerűbb eperboron kívül, meggyből, cseresznyéből, szilvából, feketeribizliből, kökényből, mazsolából, tisztán gyümölcsből, vagy aromával, kinek-kinek ízlése szerint. Az olasz mandulabort és a görög Mavrodaphnét is itt találják.
-
Choya Original – Japán szilvabor 5L bag in box 10%
14 990 FtAz édes ital alapjául szolgáló ume gyömölcsöt “japán szilvának” szokták nevezni, igazából egy átmenet a sárgabarack és a szilva között. Fogyasztható jégkockával vagy szódával felöntve.
A doboz oldalából kihúzható, légmentesen záró, csapos megoldással. Főzéshez, vagy ha nagy a társaság.
-
Choya Silver (japán) szilvabor 0,5
1 950 FtMagyarul legjobban szilvabornak fordíthatjuk (bár az ume gyümölcs átmenet a szilva és a barack között) ezt az alacsonyabb alkoholtartalmú (10%) japán italt, mely az ume gyümölcséből (latinul Prunus mume) készül cukor és shochu (általában árpából, édes burgonyából vagy rizsből készített szeszes ital) hozzáadásával. Fogyasztható jégkockával vagy szódával felöntve.
-
Eperbor 0,75 (csak eperből)***
2 090 FtMinőségi édes eperbor
Színe tiszta, ragyogó kasmírvörös. Valódi eperből készült gyümölcsbor, mely ízében különleges bársonyossággal idézi elő az eredeti gyümölcs zamatos aromáit, illata intenzív eperdzsemes jellegű.
Borvidék: Fischer Borház (osztrák-magyar borász), Ausztria
Alkohol tartalom: 6 % v/v
Térfogat: 750 ml / palack
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 5-10°C-onAz eperborról általában
Az eperbor, a gyümölcsborok családjába tartozik, amelyet nem szőlőből készítenek, mint a (szőlő)bort, hanem más gyümölcsből, például eperből, ribizliből, almából, áfonyából, cseresznyéből, bodzából, fügéből, kökényből… sokáig lehetne sorolni (jó hír, hogy hamarosan megjelennek választékunkban). A gyümölcsbor, csak annyiban különbözik az eredeti gyümölcslétől, hogy a benne lévő és a hozzáadott cukorból alkohol lett. Az úgynevezett “hideg eljárással” készített gyümölcsborok készítésekor a gyümölcs íze és zamata csak kismértékben csökken, ugyanakkor az ásványi-és vitamin tartalma egyes esetekben, a szőlőbor vitamintartalmának többszöröse is lehet. A gyümölcsborok fogyasztásával az egyes gyümölcsök szezonjának elmúltával is hozzájuttathatjuk szervezetünket a gyümölcs értékes anyagihoz, és továbbra is élvezhetjük a kellemes, hűsítő, frissítő, ízeket.
-
Eperbor csatos üvegben 0,75 (Hauser) 8,5%
2 490 Ft100% eperből készül ez a frissítő, nyári, édes borkülönlegesség. Az eperbor készítése során a gyümölcs zamatos íze megmarad, a hozzáadott cukor pedig alkohollá változik. A gyümölcs az érlelés és lepárlás során sokkal több ásványi anyagot és vitamint képes megtartani, mint a szőlő.
Fogyasztása: 5-10oC közötti hőmérsékleten ajánlott.
-
Kontyos szilvabor 0,5 (édes)***
1 780 FtÉDES MINŐSÉGI GYÜMÖLCSBOR
A Kontyos szilvabor selymes ízét a magas gyümölcstartalomnak köszönheti,üde illata a friss szilvát idézi. Különleges aromája a tradicionális, szilvából készült ételeink fűszerességére és íz világára emlékeztet.
Ezt a borkülönlegességet érett, zamatos Stanley szilvából, hagyományos kézi eljárással készítjük. Jellegzetes karakterét a tölgyfahordós érlelés során nyeri el.
Fogyasztását ajánljuk aperitifként, sültekhez, vadételekhez, desszertek mellé.
-
Marconi Vino di Visciola Selezione 0,5 (prémium meggybor)***
5 490 FtEz a különleges, édes, vörös meggybor kézzel váltogatott Lacrima di Morro d’ Alba szőlőből és meggy koncentrátumból készül roppant szigorú eljárás alapján. Meglehetősen magas alkohol és cukortartalommal rendelkezik, színe világos rubinvörös. Illatában édes meggy, marcipán, keserű mandula, a szájban elegáns, selymes, édes gyümölcsös lecsengésű, harmonikus és jó savakkal.
Cukortartalom: 115g/l
-
Mokos Barrique Meggybor száraz 0,5L
2 850 FtMokos Gyümölcsborok
Gyümölcsboraink 100% saját termelésû gyümölcsbõl készülnek, a klasszikus (szõlõbõl készülõ) borokhoz hasonló technológiával.
A készítés folyamata:
1, Kiemlelkedõen fontos, hogy a gyümölcs az optimális érettségi szakaszban kerüljön szüretelésre, ennek érdekében a gyümölcsök érettségi állapotát a szüretet megelõzõ idõszakban naponta ellenõrizzük.
2, A gyümölcs szüretelésre kerül, majd azt a lehetõ leggyorsabban beszállítjuk a gyümölcsfeldolgozóba. Itt a gyümölcsök mosása, magozása a szüretet követõen 20 percen belül megtörténik.
3, Az elkészített gyümölcslé hûthetõ acéltartályokba kerül.
4, A bor erjedése oxigéntõl elzárt környezetben, hidegen történik, így a gyümölcs termeszétes, friss ízvilága (és vitamintartalma) a borban is magmarad.
5, Többszöri átfejtéssel a bor letisztul, majd ezt követõen palackozásra kerül. Gyümölcsboraink hozáadott aromát, színezéket nem tartalmaznak.
Barrique Meggybor
2014 év gyümölcsbora a IV Nemzetközi Gyümölcskészítmények Verseny alapján! Egy év tölgyfahordós érlelés füstös ízvilággal gazdagította a meggy gyümölcsösségét.
-
Mokos Eper- őszibarack bor édes 0,5L
2 850 FtMokos Gyümölcsborok
Gyümölcsboraink 100% saját termelésű gyümölcsből készülnek, a klasszikus (szőlőből készülő) borokhoz hasonló technológiával.
A készítés folyamata:
1, Kiemlelkedően fontos, hogy a gyümölcs az optimális érettségi szakaszban kerüljön szüretelésre, ennek érdekében a gyümölcsök érettségi állapotát a szüretet megelőző időszakban naponta ellenőrizzük.
2, A gyümölcs szüretelésre kerül, majd azt a lehető leggyorsabban beszállítjuk a gyümölcsfeldolgozóba. Itt a gyümölcsök mosása, magozása a szüretet követően 20 percen belül megtörténik.
3, Az elkészített gyümölcslé hűthető acéltartályokba kerül.
4, A bor erjedése oxigéntől elzárt környezetben, hidegen történik, így a gyümölcs termeszétes, friss ízvilága (és vitamintartalma) a borban is magmarad.
5, Többszöri átfejtéssel a bor letisztul, majd ezt követően palackozásra kerül. Gyümölcsboraink hozáadott aromát, színezéket nem tartalmaznak.
Eper-Őszibarack
A magas cukortartalmú epernek köszönhetően egyedállóan zamatos, friss gyümölcsbor. Íze és illata tökéletes harmóniában van, igazi ínyenceknek ajánljuk.
-
Mokos Meggybor édes 0,5L
2 850 FtMokos Gyümölcsborok
Gyümölcsboraink 100% saját termelésű gyümölcsből készülnek, a klasszikus (szőlőből készülő) borokhoz hasonló technológiával.
A készítés folyamata:
1, Kiemlelkedően fontos, hogy a gyümölcs az optimális érettségi szakaszban kerüljön szüretelésre, ennek érdekében a gyümölcsök érettségi állapotát a szüretet megelőző időszakban naponta ellenőrizzük.
2, A gyümölcs szüretelésre kerül, majd azt a lehető leggyorsabban beszállítjuk a gyümölcsfeldolgozóba. Itt a gyümölcsök mosása, magozása a szüretet követően 20 percen belül megtörténik.
3, Az elkészített gyümölcslé hűthető acéltartályokba kerül.
4, A bor erjedése oxigéntől elzárt környezetben, hidegen történik, így a gyümölcs termeszétes, friss ízvilága (és vitamintartalma) a borban is magmarad.
5, Többszöri átfejtéssel a bor letisztul, majd ezt követően palackozásra kerül. Gyümölcsboraink hozáadott aromát, színezéket nem tartalmaznak.
Meggybor
Friss, zamatos palkonyai meggyből készült édes gyümölcsbor különlegesség. A kíméletes borkészítési technológiának köszönhetően a napsütötte gyümölcs mind illatában, mind ízben dominánsan megjelenik.