Márton János
-
Márton Cigánymeggy pálinka 0,35l 40%
7 690 FtA sokféle meggy közül a cigánymeggy adja a legszebb pálinkát, talán ezért is használja sok pálinkafőzde alapanyagként. Vettük a bátorságot, hogy megmérettessük magunkat, és Nagykanizsán termelt “késői szüretelésű”, lekvárnak való gyümölcsből készítettük e pálinkát.
2010, HUNDESZT Országos Pálinkaverseny: EZÜST érem
2011, DESTILLATA, Ausztria: EZÜST érem
2012, DESTILLATA, Ausztria: BRONZ érem
-
Márton és Lányai Gold 50 Vilmoskörte pálinka 0,7L 50%
19 999 FtA magyar pálinka hírnevét ez alapozta meg, amikor annak idején elvitték Angliába. A magyar kajszi, mint gyümölcs a legkényesebb, de mint alapanyag a legjobb. Az ebből készült pálinkának pedig komplex, gyönyörű íze van. A gyümölcsök közt a magyar kajszi a királynő: ebből a legjobb a lekvár és ebből a legjobb a pálinka is!
A 2016 évi DESTILLATA Nemzetközi versenyen aranyérmet nyert.
-
Márton Szilva pálinka 0,35l 40%
7 690 FtDebreceni muskotályos szilva pálinka.
A pálinkát a viszonylag ritka debreceni muskotályos szilvából készítik, fél évig eperfa hordóban érlelik.
Az eredmény a klasszikus szilvapálinkával ellentétben, egy könnyed, nagyon gyümölcsös, nagyon szilvapálinka.
2010, HUNDESZT Országos Pálinkaverseny: EZÜST érem
-
Márton Vadkörte pálinka 0,35l 40%
9 490 FtA vadkörte borzasztóan fanyar gyümölcs, de az ebből készült pálinka íze jóval könnyedebb. Kísérleteztünk vele, pépesítettük, préseltük. E vadpárlat kóstolgatásakor meg lehet érteni, mit áldoztak be a vadgyümölcsök ízéből, illatából a nemesítők, amikor szárazság, fagytűrő, rezisztens tulajdonságokat, erényeket nemesítettek ki. Mi vadkörtebort készítünk, ebből desztilláljuk ezt a könnyű, kevésbé vadízű párlatot.
-
Márton Vilmoskörte pálinka 0,35l 40%
7 690 FtA pálinkák közül a legnehezebb jó vilmoskörte pálinkát készíteni. Több éves kísérletezés és tanulás után úgy érezzük, nekünk ez sikerült. A körtetermesztés hazai fellegvárában -Nagykanizsa környékén- termett, válogatott gyümölcsökből készítettük ezt a számunkra is meglepő illatú és zamatú vilmoskörte pálinkát.
2005, HUNDESZT Országos Pálinkaverseny: ARANY érem
2008, HUNDESZT Országos Pálinkaverseny: EZÜST érem
2010, HUNDESZT Országos Pálinkavesrseny: EZÜST érem
-
Márton Birs pálinka 0,35l 40%
7 690 FtA birsalma az a gyümölcs, amit magában nem fogyasztunk, de ha a polcra tesszük, illatával betölti az egész szobát. Ezt használtuk ki a pálinka készítésénél is: ízében, illatában nagyon meghatározó italt kaptunk. A Kecskemét környékéről származó gyümölcsöt szeletelés után préseljük, a mustot kierjesztjük, és a birsalma bort pároljuk le. Az eredmény egy könnyű, légies birsalma pálinka.
-
Márton Gurulós Málna Pálinka 0,35 40%
14 490 FtA Special Reserve sorozat talán legkelendőbb tagja. Utolérhetetlen zamat, teljesen egyedi ízvilág. Málna a javából !
Málna pálinka (40% V/V) 0,35 l
2005. évben a HUNDESZT országos pálinkaversenyen NAGYARANY ÉREM-mel díjazták.
2007-ben a DESTILLATA nemzetközi versenyen EZÜST érmet nyert.
-
Márton Irsai Olivér Szőlő pálinka 0,35 40%
7 690 FtMárton Irsai Olivér Szőlő pálinka 0,35:
A Speciál Reserve család tagja.
Destillata 2008.: NAGYDÍJ
Az Irsai Olivér szőlőpálinka 2009-ben is az Év Pálinkája. A DESTILLATA nemzetközi pálinkaverseny idei gálája a Bécs közeli Baden elegáns kaszinójában került megrendezésre, ahol a magyar résztvevők személyesen reprezentálták magukat. A Márton és Lányai pálinkák idén is szépen szerepeltek. Az Irsai Olivér szőlőpálinka a 2009 Év Pálinkája díjat nyerte el. Ez a pálinkánk már 2006-ban és 2008-ban is elnyerte ezt a díjat.
-
Márton Magyar Kajszibarack Pálinka 0,35
7 690 FtA magyar pálinka hírnevét ez alapozta meg, amikor annak idején elvitték Angliába. A magyar kajszi, mint gyümölcs a legkényesebb, de mint alapanyag a legjobb. Az ebből készült pálinkának pedig komplex, gyönyörű íze van. A gyümölcsök közt a magyar kajszi a királynő: ebből a legjobb a lekvár és ebből a legjobb a pálinka is!
A 2008 évi DESTILLATA Nemzetközi versenyen aranyérmet nyert, majd 2011-ben az ÉV PÁLINKÁJA címet nyerte el.
-
Márton Mézes Ágyas Konyakos Cigánymeggy 0,5 prémium likőr
7 990 FtA pálinkatörvény nem engedélyezi a mézes pálinka elnevezést, ezért mostantól likőr, de továbbra is a hagyományos recept alapján készül!
Az illatos minőség
A MÁRTON ÉS LÁNYAI Special Reserve termékcsaládot 2006-ban hozták létre a hazai illetve nemzetközi pálinkaversenyeken díjat nyert termékeikből. E termékcsalád jellegzetessége, hogy kirobbanó, parfümös illatta alapján azonnal felismerhető a mindenki által jól ismert, érett gyümölcs.Ez a termék a legújabb a sorban. Különlegessége, hogy a kitűnő minőségű cigánymeggy pálinkán és akácmézen (10%) kívül a saját készítésű, 10 éves érlelésű, díjnyertes borpárlatot is tartalmazza.
Alkoholtartalom : 40% v/v
-
Márton Mézes Magyarkajszi Barack 40% 0,5 Spec. Res.
7 990 FtMárton Mézes Magyarkajszi Barack 40% Special Reserve sorozat
A magyar kajszi, mint gyümölcs a legkényesebb,de mint alapanyag a legjobb, az ebből készült pálinkának pedig komplex, gyönyörű íze van. A gyümölcsök közt a magyar kajszi a királynő: ebből a legjobb a lekvár és ebből a legjobb a pálinka is. A magyarkajszi barackból készített pálinka vetekszik a göncivel, hátha még mézzel ízesítjük.
-
Márton Szamóca Pálinka 0,35
11 490 FtPálinkáink különlegessége a gyümölcsösség, a parfümös illat, amely a szamócánál még inkább előtérbe kerül. A mi szamócapálinkánkat a nyírségi homokon, szabadban termesztett, apró szemű, de illatban, zamatban gazdag földieperből készítjük.
2012 és 2013-ban a Destillata Nemzetközi Párlatversenysen aranyérmet nyert.
-
Márton Szomolyai Feketecseresznye Pálinka 0,35
7 690 FtA cseresznyefa szemet gyönyörködtető virágairól is ismert; gyakran kifejezetten a tavaszi virágzásukkor nyújtott látvány miatt ültetik őket. A „szomolyai fekete” talán a cseresznye legjobb fajtája. Íze édes, zamata jellegzetes, leve sötétvörösen festő, pálinkája pedig a legrégebbiek közét tartozik. Nagy merészség volt hát részünkről saját termelésű szomolyaiból pálinkát készíteni, de úgy gondoljuk, az eredmény magáért beszél. -
Márton Vadőszi barackpálinka 0,35 40%
7 690 FtAz őszibarack-pálinka a ritkaságok közé tartozik. A főzőmesterek az utóbbi időben a legelfeledettebb fajtákat is felkutatták, csak hogy valami különlegességgel rukkolhassanak elő.
Pálinkában a legújabb divat a vadgyümölcsökből készített párlat. A vad őszibarack esetében kijelenthetjük, szelíd testvérénél intenzívebb, izgalmasabb illat- és ízvilággal rendelkezik.
A vadőszi első szippantásra virágos-fűszeres, majd földes jegyeket mutat. Az alkohol diszkréten a háttérben marad, intenzív íze hosszan kitart a szájban.
Játékos pálinka, idővel parfümössége is előbújik, nem tolakodó, bár bódító. Íze finom, virágos-édeskés lecsengésű. Elegáns, puha, lágy, újabb és újabb kóstolásra ösztönző párlat.
-
Nocino Ágyas Zölddió 0,5 (Márton) 34%
8 990 FtNocino- Zölddió likőr
A nocino a Svájcban élő olaszok kedvelt itókája. Márton Jánost – lévén rokoni szálakkal kötődik hozzájuk – rávették, készítse el az ital magyar megfelelőjét. Így született meg az elsőrangú muskotályos szőlőpálinka alapú, zölddió- és fűszerkivonattal házasított változat. Alkoholtartalom: 34% v/v.
-
BARDIN érlelt almapálinka VSOP 40% 0,7l
13 990 FtA francia calvadoshoz hasonlóan, ám magyar almából készítjük a többszörös aranyérmes BARDIN érlelt almapálinkát, melyet aztán 3-6 évig tölgyfahordóban érlelünk. Ízvilága hasonlít a brandyére, ám az almajelleg meghatározó, színe áttetsző arany. Desszertekhez, fagylaltra, kávé mellé kitűnő.
A Magyar Szeszipari Szövetség által rendezett versenyeken mindig díjazott, 2003-ban ARANY érmet nyert. 2005-ben a HUNDESZT pálinkaversenyen EZÜST éremmel díjazták, a 2007. évi osztrák DESTILLATA verseny pedig BRONZ éremmel díjazta.