Kavalan Solist Bourbon Single Malt Cask 58,6% (Tajvan) 0,7

42 990 Ft

A 2014-ben kiadott, ikonikus World Whisky Bibliában Jim Murray egy japán Yamazakit hozott ki (97,5 ponttal!) győztesnek, ráadásul az első 5 helyre a skótok be sem fértek. A kegyelemdöfést 2015-ben a fiatal (első párlatát 2011-ben piacra dobó) tajvani Kavalan adta meg, hiszen az IWSC-n hordó erősségű párlata lett a győztes.

A szubtrópusi éghajlattal megáldott lepárlóba a malátázott árpa Skóciából érkezik, az érleléshez Bourbon, portói, sherry hordókat használnak. Ezen a helyen az extrém klíma miatt az “angyalok jussa” eléri a karibi rumok veszteségét a 15-17%-ot éves szinten, szemben a skóciai 1-2%-kal! Ennek köszönhetően az ital 5-8 év alatt “gyűjt” olyan beltartalmat (gyümölcsös édességet, finom fűszerességet), melyet Skóciában talán kétszer ennyi idő alatt sem!

 

A Solist Single Cask esetében az érlelés ex-Bourbon hordóban történik, mindig csak egy hordót palackoznak le, nem hűtve szűrik, erőssége 58,6%.

Illata friss, fűszeres, trópusi gyümölcsökkel teli, íze természetesen édeskés, gyümölcsös, vaníliás, tölggyel kerekítve.

 

Figyelem! A kép tájékoztató jellegű, kis szériás termékről van szó, főképp a díszdoboz szinte minden beszállításnál változik. Kérésre átküldjük az aktuális fotót!

Egység ár: 61414 Ft/liter

További információk

Kiszerelés