Japán Whisky
Fujikai 10 éves malátawhisky 0,5 díszdobozban 43%
25 990 Ft10 évig első töltésű Bourbon-hordóban érlelt japán malátawhisky. Nevét a Fuji-hegy lábánál elterülő Kai tartományról kapta, ahol Monde Shuzo lepárló található. Illata tőzeges, fűszeres, elsősorban pézsma, vanília, kakukkfű és shochu, némi jóddal, ízében szárított gyógynövények, dió, zöldalma, némi fekete bors, száraz lecsengéssel. Van benne valami gázolajra emlékeztető mellékíz, kalandvágyóknak tökéletes!
Kamiki Blended Malt Whisky 0,5 48% díszdobozban
20 990 FtTovábbJapánból származó blended malt whisky, amelyben japán, illetve a világ egyéb országaiból származó malátawhiskyk vannak. A japán whiskyben is megtalálható harmóniát, letisztultságot a különleges, japán cédrusfából (Yoshino Sugi) készült hordókban történő másodlagos érlelés (tölgyfahordós érlelés után), illetve a kristálytiszta forrásvíz kölcsönzi az italnak. Az egyedi érlelési metódus hatására virágmézes, édes karamelles, szilvás, fűszeresen fás- szantálfás és zöld teás jegyekkel gazdagodott. Valamint, japán whisky mércével meglehetősen sok füsttel.
A “Kamiki” jelentése Isten lehelete (Kami – Isten; Iki – lehelet, fuvallat), utalva ezzel arra a lágy szellőre, ami a közeli Isten-hegynek nevezett, ősi, szent hegy felől fúj. A Kamiki whisky otthona Japán egyik legősibb szent városa, Nara. Ezen a vidéken az alkoholkészítés is nagy hagyományokkal rendelkezik, amelyet sokszor a sintó templomokban is használnak szakrális célokra.
Nikka Coffey Grain Whisky 0,7L 45% díszdobozban
23 990 FtA Nikka ezen kiadása abszolút különlegesség a minőségi whiskypiacon. Single grain , azaz egy lepárlóban készülő, különböző gabonák felhasználásával készülő whiskyt ugyanis egészen ritkán szoktak megjelentetni. A Nikka most azonban egy olyan párlattal rukkolt elő, amelyet a Miyagikyo nevű lepárlójában, ún. Coffey-féle üstökön desztilláltak. Ezek a berendezések – a malátawhiskyk főzéséhez használt kisüsti módszerrel szemben – folyamatos lepárlást tesznek lehetővé. Két ilyen, még 1963-ban Skóciából beszerzett oszlopüstben desztillálták le azokat az italokat, amelyekből aztán ezt a csodálatos italt, – a Nikka blendjeinek egyik fő alkotóelemét – megalkották.
A Nikka jóvoltából, a whiskyrajongók körében sokszor ismeretlen és kissé lesajnált grain whisky, most egy új és meglepő oldaláról mutatkozik meg. A magas kukoricawhisky aránynak köszönhetően egy egészen kerek, büszke, és intenzív jegyekben gazdag italt ismerhetünk meg.
Intenzív gyümölcsösség jellemzi, elsősorban sárgabarack és banán, fűszeressége rendkívül harmonikus, lágy karamell, csipetnyi csillagánizzsal és érzéki vaníliával.International Spirits Challenge 2015 – Arany érem
Nikka Coffey Grain Whisky 0,7L 45% díszdobozban, pohárral
20 990 FtTovábbA Nikka ezen kiadása abszolút különlegesség a minőségi whiskypiacon. Single grain , azaz egy lepárlóban készülő, különböző gabonák felhasználásával készülő whiskyt ugyanis egészen ritkán szoktak megjelentetni. A Nikka most azonban egy olyan párlattal rukkolt elő, amelyet a Miyagikyo nevű lepárlójában, ún. Coffey-féle üstökön desztilláltak. Ezek a berendezések – a malátawhiskyk főzéséhez használt kisüsti módszerrel szemben – folyamatos lepárlást tesznek lehetővé. Két ilyen, még 1963-ban Skóciából beszerzett oszlopüstben desztillálták le azokat az italokat, amelyekből aztán ezt a csodálatos italt, – a Nikka blendjeinek egyik fő alkotóelemét – megalkották.
A Nikka jóvoltából, a whiskyrajongók körében sokszor ismeretlen és kissé lesajnált grain whisky, most egy új és meglepő oldaláról mutatkozik meg. A magas kukoricawhisky aránynak köszönhetően egy egészen kerek, büszke, és intenzív jegyekben gazdag italt ismerhetünk meg.
Intenzív gyümölcsösség jellemzi, elsősorban sárgabarack és banán, fűszeressége rendkívül harmonikus, lágy karamell, csipetnyi csillagánizzsal és érzéki vaníliával.International Spirits Challenge 2015 – Arany érem
Nikka Gold and Gold 43% 0,7l Samurai Edition
79 999 FtA Nikka Gold & Gold Samurai Whisky a Yoichi lepárlóüzemben készül.
A lepárlóüzemet Masataka Taketsuru alapította.
Amikor Taketsuru Skóciában utazott, lenyűgözte a whiskygyártás.
Célja az volt, hogy maga is japán whiskyt állítson elő, ezért 1934-ben megalapította első lepárlóüzemét.
A szamuráj harcosokra gondolva született meg a Nikka Gold & Gold Samurai Whisky.
Színe: borostyán
Illat: vanília, citrom, méz.
Íz: dió, ananász, körte.
Befejezés: hosszan tartó lecsengés, édesgyökér, fűszerek.Nikka Yoichi Single Malt japán whisky 0,7l 45%
24 990 FtTovábbA japán whisky nagy hírnevet és elismertséget vívott ki magának az elmúlt években szerte a világon. Ezen sikerekben pedig elévülhetetlen érdemeket szerzett Taketsuru Masataka úr, aki skóciai tanulmányai után visszatérve, előbb a Suntory cégnél kamatoztatta tudását, majd saját vállalkozásba fogott. Megalapította a Nikka-t, amelynek első nagy beruházása a gyönyörű Yoichi lepárló felépítése volt Hokkaido szigetén. A skót klímához nagyon hasonló éghajlati adottságokkal rendelkező, érintetlen területen, nem messze a tengertől, a tőzeges Islay szigeti italok karakterére emlékeztető whiskyt készítenek.
Ezt az íz-és illatanyagokban gazdag, erőteljes whiskyt szén-tüzelésű rézüstben párolják le, amely eljárás különösen sok szakértelmet és tapasztalatot kíván. A skót klímához nagyon hasonló, hűvös, csapadékos éghajlatú vidéken fekvő Yoichi lepárló ideális a single malt whisky érlelése szempontjából.
Ízjegyei között csokoládé, mandula, mogyoró, aszalt meggy, egyensúlya kiemelkedő, füstössége nem olyan tőzeges, mint egy Islay whiskynek, de erőteljes.Akashi White Oak japán Single Malt Whisky 46% 0,5
25 490 FtDupla hordós érlelésű (bourbon és sherry), selymesen lágy malátawhisky a Fehér Tölgy lepárlóból, mely a híres Kobé-tól nem messze lévő Akashi városában munkálkodik. Mézes-melaszos gyümölcsösség (barack, körte) jellemzi finom fűszerességgel (szerecsendió, gyömbér) és japános precizitással.
Nikka Miyagikyo Single Malt 0,7L 45%
33 500 FtHokkaido szigetén, a Sendai prefektúrában működik a Miyagikyo lepárló, ahol Masataka Taketsuru Úr (az alapító, a japán whisky atyja) örökségét tovább éltetve, nagy gondossággal, japán precizitással készülnek az oszlop- és rézüstös párlatok.
Szemben a Yoichi single malt-al, a Miyagikyo kevésbé tőzeges malátawhisky. Pot still eljárással készül, ami a sherry hordós érleléssel karöltve elegáns gyümölcsös érzést és jellegzetesen erős aromát kölcsönöz az italunknak.Nikka From The Barrel Box díszdobozban, 2 pohárral 0,5L 51,4%
19 990 FtTovábbKözepesen testes, jó egyensúllyal rendelkező, watted malt, azaz kevert maláta whisky a Felkelő Nap országából, eredeti hordó erősséggel, örökké tartó lecsengéssel. Illatában vágott virágok, fűszeres gyümölcsök és az elmaradhatatlan tölgy, ízében teherautónyi téli fűszer, vanília, karamella, aszalt gyümölcsök – szóval összefut a nyál az ember szájában, ahogy ezt leírja.
Egészségünkre! (hogy is van japánul?)International Spirits Challenge 2015 – Arany érmes, Trófea győztes
Suntory Hibiki Japanese Harmony 43% 0,7 díszdobozban
43 990 FtA Hibiki Japanese Harmony, ahogy a nevében is benne van, maga a megtestesült harmónia. A Yamazaki és a Hakushu lepárlókban készített malt whiskyk, valamint a Chita lepárlóból származó gabona whiskyk házasításából készül. Az érlelés öt különböző típusú hordóban történik, többek között amerikai fehér tölgy, használt sherry-s és Mizurama tölgyfahordóban. A tökéletes harmónia kialakítását a Suntory csoport keverőmestere, Shingo Torii személyesen felügyeli. A végeredmény egy rendkívül kifinomult, elegáns whisky, enyhe mézes, narancsos, fűszeres és tölgyes aromákkal.
The Matsui Single Malt Mizunara Cask 48 % 0,7 papír díszdobozban
41 990 FtA Matsui Distillery Honshu szigetének délnyugati részén található a Tottori prefektúrában és 1910-ben alapították. Tottori prefektúra a lágy ásványos vizéről és arról is ismeretes, hogy a területének 14%-a nemzeti park.
Itt készül a Matsui malátawhisky is, amelyből limitált készletei miatt csak kevés hajózik Európába.
Ez a malátawhisky japán tölgyfából (Mizunara) készült hordóban érlelődött tökéletesre, íze enyhén édes, gazdagon fűszeres, a neves, 2019. májusi san-franciscói World Spirit Competition versenyen dupla aranyérmet szerzett.
Akashi Meisei 0,5 40% poharas díszdobozban
15 990 FtTovábbAz Akashi whiskyt a Fehér Tölgy lepárlóban készítik, a Kobe-tól nyugatra fekvő Akashi városában, a tengerparttól nem messze. A lepárlót az Eigashima Shuzo (a 17. század óta működő) cég alapította, amely 1888 óta készít sake-t és shochu-t. Bár már 1919-ben engedélyt kaptak whisky előállítására, csak 1984-ben – amikor átköltöztek jelenlegi helyükre a Fehér Tölgy lepárlóba – kezdtek el ténylegesen whiskyt készíteni. A whiskylepárlók mindössze egy hónapot dolgoznak egy évben, így italuk csak limitált mennyiségben jelenik meg a piacon.
A Blended néven kiadott whisky Japánban – furcsa mód – a malátawhisky mellett melaszból készült szeszt is tartalmazhat, így az európai szabályok szerint nem nevezhető whiskynek. Azonban az exportra kerülő whiskyt már valóban gabona- és malátawhisky keverékéből készítik. A Meisei a gabonawhisky mellett 45%-ban amerikai tölgyfahordóban érlelődött single malt whiskyt tartalmaz, ezért tölgyfásan fűszeres, vaníliás aromák jellemzik.
Ajándékcsomagos kiadásában 2 db dekoratív pohár található. A díszdoboz a kimonót, a különleges pohár a szakéfogyasztás rituáléját jelképezi.
Kurayoshi Pure Malt Whisky 12 éves 0,7 díszdobozban
45 900 FtA Matsui Distillery Honshu szigetének délnyugati részén található a Tottori prefektúrában és 1910-ben alapították. Tottori prefektúra a lágy ásványos vizéről és arról is ismeretes, hogy a területének 14%-a nemzeti park.
Itt készül a Kurayoshi whisky is, amelyből limitált készletei miatt csak kevés hajózik Európába.
Ez a whisky nem kevesebb, mint 12 évet töltött ex-bourbon hordóban. Gazdag, illatos, mogyorós karakter, hangsúlyos malátás ízprofil. Kiegyensúlyozott whisky, vanília, mazsola és egy csipet füst aromájával. A könnyű lecsengés a Tottori forrás vizére emlékeztet, amit a készítéséhez használnak és amit vulkanikus kőzet szűr kristálytisztára.
Illatában frissen sült rozskenyér, pirított mogyoró, narancshéj, citromfű, íze gyümölcsös, alma, szőlő, lime, csipetnyi gyömbérrel, vaníliával.
A 2019. májusi san-franciscói World Spirit Competition aranyérmese.Akashi Blended Sherry Cask Finish csomag 2 pohárral 0,5L 40%
15 500 Ft30% árpamalátából készülő japán blended whisky, amit az amerikai tölgyfahordós érlelést követően rövid időre ex-sherryhordókban is utóérleltek. A tölgy és a vanília markáns aromái jellemzik, lágy és kiegyensúlyozott lecsengésével tűnik ki.
Az Akashi whiskyt a White Oak Distilleryben készítik, a Kobe-tól nyugatra fekvő Akashi városában, a tengerparttól nem messze. A lepárlót az Eigashima Shuzo (a 17. század óta működő) cég alapította, amely 1888 óta készít sake-t és shochu-t. Bár már 1919-ben engedélyt kaptak whisky előállítására, csak 1984-ben – amikor átköltöztek jelenlegi helyükre a Fehér Tölgy lepárlóba – kezdtek el ténylegesen whiskyt készíteni. A whiskylepárlók mindössze egy hónapig működnek egy évben, így italuk csak limitált mennyiségben jelenik meg a piacon.
Akashi Blended Sherry Cask Finish 0,5L 40%
13 490 Ft30% árpamalátából készülő japán kevert whisky, amit az amerikai tölgyfahordós érlelést követően rövid időre ex-sherryhordókban is érleltek. A tölgy és a vanília markáns aromái jellemzik, lágy és kiegyensúlyozott lecsengésével tűnik ki.
Az Akashi whiskyt a White Oak Distilleryben készítik, a Kobe-tól nyugatra fekvő Akashi városában, a tengerparttól nem messze. A lepárlót az Eigashima Shuzo (a 17. század óta működő) cég alapította, amely 1888 óta készít sake-t és shochu-t. Bár már 1919-ben engedélyt kaptak whisky előállítására, csak 1984-ben – amikor átköltöztek jelenlegi helyükre a Fehér Tölgy lepárlóba – kezdtek el ténylegesen whiskyt készíteni. A whiskylepárlók mindössze egy hónapig működnek egy évben, így italuk csak limitált mennyiségben jelenik meg a piacon.
Nikka Yoichi Apple Brandy Wood Finish 0,7l 47% díszdobozban
69 850 FtA japán whisky nagy hírnevet és elismertséget vívott ki magának szerte a világon. Ezen sikerekben pedig elévülhetetlen érdemeket szerzett Taketsuru Masataka úr, aki skóciai tanulmányai után visszatérve, előbb a Suntory cégnél kamatoztatta tudását, majd saját vállalkozásba fogott. Megalapította a Nikka-t, amelynek első nagy beruházása a gyönyörű Yoichi lepárló felépítése volt Hokkaido szigetén. A skót klímához nagyon hasonló éghajlati adottságokkal rendelkező érintetlen területen, nem messze a tengertől, a tőzeges Islay szigeti italok karakterére emlékeztető whiskyt készítenek.
A Nikka céget megalapító Taketsuru Masataka 2020-ban a kerek 100 éves házassági évfordulóját ünnepelhetné skót feleségével, Rita Cowannal. Ennek örömére, emlékére a Nikka mindkét lepárlójából, a Yoichiból és a Miyagikyoból is piacra dobtak egy-egy azonos finiselésű single malt whiskyt, limitált mennyiségben. A két azonos korú, de eltérő karakterű single malt az érési folyamat utolsó 6 hónapját olyan hordókban töltötte, melyben almapárlatot érleltek több, mint 28 éven keresztül. A Yoichi erőteljes és vastag íze így kicsit lágyabbá, gyümölcsösebbé vált. 6700 palack került forgalomba.
Kavalan Podium 0,7L tajvani whisky 46% díszdobozban
32 950 FtEz a korjelölés nélküli kiadás új virginai tölgyfahordóban és használt bourbon hordóban is érlelődött párlatokból lett megalkotva. Édes, gyümölcsös jegyekben gazdag ital, melyben a cseresznye, a mangó és a méz ízei dominálnak.
A Kavalan whiskyt a tajvani Yuan Shan (avagy King Car Kavalan Whisky Distillery) lepárlóban készítik. Malátázott árpáját egyenesen Skóciából kapja. A whisky lepárlásnál szokatlanul korai vágási pontok alkalmazása miatt alapvetően édes karakterű italokat készítenek, amelynek érleléséhez válogatott, minőségi hordókat használnak; többek között bourbon, sherry, portói és egyéb más boroshordókat. A forró és magas páratartalmú klíma miatt a máshol szokásosnál jóval nagyobb az angyalok jussa vagyis amekkora rész elpárolog évente a hordóból: a legfelső szinten akár 42 fok is lehet, az angel’s share pedig 15-17%, ellentétben például a Skóciában szokásos évi 1-2%-kal! Ugyanakkor az ital érlelődése is jóval intenzívebb, amit – személyes tapasztalatok alapján – mi magunk is meg tudunk erősíteni! Ezek az 5-8 éves italok jóval idősebb whiskyk aromavilágát és összetettségét képesek felmutatni.
Fuyu Blended Japanese Whisky 0,7 40%
14 890 FtFuyu, azaz a tél visszaszorítása a melengető maláta által. Fiatalos, kis hordós érlelésű kevert whisky, melyben jól egyensúlyoz a gyümölcs, a fűszer, a maláta és a füst.
A Honshu szigeten található kyotói főzdék párlatainak házasítása 80% gabona, 20% malátawhisky arányban.The Matsui Single Malt The Peated 48 % 0,7 papír díszdobozban
45 990 Ft2019-ben a World Whisky Awards-nál elnyerte a Book Designe díjat.
A 2019 májusi san-franciscói World Spirit Competition versenyen pedig aranyérmet kapott, ez a tőzeges, füstös, leginkább a Lagavulinra felnéző malátawhisky.Akashi Meisei japán kevert whisky 0,5l 40% díszdobozban
13 990 FtAz Akashi whiskyt a Fehér Tölgy lepárlóban készítik, a Kobe-tól nyugatra fekvő Akashi városában, a tengerparttól nem messze. A lepárlót az Eigashima Shuzo (a 17. század óta működő) cég alapította, amely 1888 óta készít sake-t és shochu-t. Bár már 1919-ben engedélyt kaptak whisky előállítására, csak 1984-ben – amikor átköltöztek jelenlegi helyükre a Fehér Tölgy lepárlóba – kezdtek el ténylegesen whiskyt készíteni. A whiskylepárlók mindössze egy hónapot dolgoznak egy évben, így italuk csak limitált mennyiségben jelenik meg a piacon.
A Blended néven kiadott whisky Japánban – furcsa mód – a malátawhisky mellett melaszból készült szeszt is tartalmazhat, így az európai szabályok szerint nem nevezhető whiskynek. Azonban az exportra kerülő whiskyt már valóban gabona- és malátawhisky keverékéből készítik. A Meisei a gabonawhisky mellett 45%-ban amerikai tölgyfahordóban érlelődött single malt whiskyt tartalmaz, ezért tölgyfásan fűszeres, vaníliás aromák jellemzik.
Nikka Miyagikyo Apple Brandy Wood Finish 0,7L 47%
66 200 FtA japán whisky nagy hírnevet és elismertséget vívott ki magának szerte a világon. Ezen sikerekben pedig elévülhetetlen érdemeket szerzett Taketsuru Masataka úr, aki skóciai tanulmányai után visszatérve, előbb a Suntory cégnél kamatoztatta tudását, majd saját vállalkozásba fogott. Megalapította a Nikka-t, amelynek első nagy beruházása a gyönyörű Yoichi lepárló felépítése volt Hokkaido szigetén. A skót klímához nagyon hasonló éghajlati adottságokkal rendelkező érintetlen területen, nem messze a tengertől, a tőzeges Islay szigeti italok karakterére emlékeztető whiskyt készítenek.
A Nikka céget megalapító Taketsuru Masataka 2020-ban a kerek 100 éves házassági évfordulóját ünnepelhetné skót feleségével, Rita Cowannal. Ennek örömére, emlékére a Nikka mindkét lepárlójából, a Yoichiból és a Miyagikyoból is piacra dobtak egy-egy azonos finiselésű single malt whiskyt limitált mennyiségben. A két azonos korú, de eltérő karakterű single malt az érési folyamat utolsó 6 hónapját olyan hordókban töltötte, melyben almapárlatot érleltek több, mint 28 éven keresztül. A Miyagikyo enyhébb íze többrétegűvé vált és édességgel egészült ki. 6450 palack került forgalomba.
Kurayoshi Pure Malt Whisky papír díszdobozban 0,7
28 990 FtA Matsui Distillery Honshu szigetének délnyugati részén található a Tottori prefektúrában és 1910-ben alapították. Tottori prefektúra a lágy ásványos vizéről és arról is ismeretes, hogy a területének 14%-a nemzeti park.
Itt készül a Kurayoshi whisky is, amelyből limitált készletei miatt csak kevés hajózik Európába. A malátázott árpa Skóciából érkezik, stílusa is a skót whisky készítési hagyományokat tükrözi.
A Pure malt több, mint 3 évig ex-bourbon hordós érlelést kapott. A malátázott árpa szolid, friss aromájával rendelkezik, amit jól egészít ki a mazsolás és vaníliás édesség. A könnyű lecsengés a Tottori forrás vizére emlékeztet, amit a készítéséhez használnak és amit vulkanikus kőzet szűr meg.
Illatában édes tölgy és méz, földes tőzeggel, íze finoman fűszeres, pirított diós.
Kurayoshi Pure Malt Whisky Sherry Cask 0,7 díszdobozban
36 990 FtA Matsui Distillery Honshu szigetének délnyugati részén található a Tottori prefektúrában és 1910-ben alapították. Tottori prefektúra a lágy ásványos vizéről és arról is ismeretes, hogy a területének 14%-a nemzeti park.
Itt készül a Kurayoshi whisky is, amelyből limitált készletei miatt csak kevés hajózik Európába.
A 3 éves hagyományos érlelést követően sherryhordóban finiselt whisky. Illatában az érett gyümölcsök és a csokoládé jelenik meg, némi dióval és egy leheletnyi áfonyával kiegészítve. Ízében pedig a citrusok és a citromfű. Mazsola, kék bogyós gyümölcsök, méz. Az édes és tésztás ízek kiegészítik egymást. A könnyű lecsengés a Tottori forrás vizére emlékeztet, amit a készítéséhez használnak és amit vulkanikus kőzet szűr kristálytisztára.
- Díszdobozos termékek, Japán italok, Japán Whisky, Maláta whisky (Single/ Blended Malt), Whisky, Whiskey
Matsui Single Malt Collection 3×0,2l 48% díszdobozban
43 990 FtA Matsui Distillery Honshu szigetének délnyugati részén található a Tottori prefektúrában és 1910-ben alapították. Tottori prefektúra a lágy ásványos vizéről és arról is ismeretes, hogy a területének 14%-a nemzeti park.
Itt készül a Matsui malátawhisky is, amelyből limitált készletei miatt csak kevés hajózik Európába.
Ez a malátawhisky kollekció tartalmazza a Sakura és Mizunara fában érlelt portékákat éppen úgy, mint a Japánban ritka tőzeges verziót.
Tokinoka White Oak Blended Japanese Whisky 0,5 40%
10 999 FtTovábbA japán whiskyt nem csak a Suntory és a Nikka jelenti, bizonyíték erre a White Oak Distillery, amely ugyan a kevésbé ismert, de feltörekvő lepárlók közé tartozik a távol-keleti országban. A White Oak lepárló Akashi városában működik (Hyogo prefektúra), és ez a főzde volt az első, aki 1919-ben engedélyt kapott whisky lepárlásra.
Enyhén olajos textúra jellemzi a belépő szintet, közepes testtel és komplexitással. Az illatnak megfelelően egészen gyümölcsös: kajszibarack és más szárított gyümölcsök jegyeit élvezhetjük benne.Suntory Toki japán whisky 0,7 43%
15 990 FtRemekbe szabott japán whisky a híres Suntory 3 lepárlójából: a Chita-ból gabonawhisky, a Hakushu-ból single malt whisky, míg a Yamazakiból kevert maláta érkezett. Az érlelési időről nincs információ, de Rolls-Royce hasonlattal élve, éppen elegendő, hiszen a Toki “időt” jelent. A közepes test és édesség mellé a füst és a tőzeg nyomokban sem társul, ellenben kapunk sok gyümölcsöt (szőlőt, zöld almát, grape fruitot), némi mentás, fehér borsos, gyömbéres fűszerességet, finom mézzel és vaníliával kiegészítve.
Nikka All Malt (japán malátawhisky) 0,7
16 650 FtTovábbNagyon tiszta, gazdagon fűszeres, kissé füstös, egzotikusan gyümölcsös japán malátawhisky, amely kisméretû rézüstökben (pot-still) és magas acéltartályokban (Coffey) lepárolt malátawhiskyk házasítása.
Illatában cserzett bőr és füstölt hús keveredik a pörkölt kávéval és a ropogós almával, ízében még több gyümölcs, mangó, maracuja, passion, lecsengésében különleges keleti fűszerek.Nikka Blended Whisky 40% 0,7 díszdobozban
13 290 FtTovábbKönnyed, letisztult, gyümölcsös kevert whisky, amely jól reprezentálja a mára már oly sokak által elismert japán whiskykészítést. Illatában barack, szőlő és ropogós alma, finom vaníliával, kókusszal és mandulával kiegészítve. Íze rendkívül sima, a barackos-mandulás vonalon túl érett mandarin és egyáltalán nem keserű árpamaláta mutatja magát.
Nikka From the Barrel Ice Bucket Set 0,5l 51,4%
39 990 FtNikka from the Barrel 0,5 51,4%
Közepesen testes, jó egyensúllyal rendelkező, watted malt, azaz kevert maláta whisky a Felkelő Nap országából, eredeti hordó erősséggel, örökké tartó lecsengéssel. Illatában vágott virágok, fűszeres gyümölcsök és az elmaradhatatlan tölgy, ízében teherautónyi téli fűszer, vanília, karamella, aszalt gyümölcsök – szóval összefut a nyál az ember szájában, ahogy ezt leírja.
Egészségünkre! (hogy is van japánul?)Ez a blend az egyik legismertebb japán whiskygyártó, a NIKKA cég remekműve, amelyet most egy jégvödörrel és egy jégcsipesszel is megfejeltek.
Nikka from the Barrel 0,5 díszdobozban 51,4%
16 500 FtNikka from the Barrel 0,5 51,4%
Közepesen testes, jó egyensúllyal rendelkezõ, watted malt, azaz kevert maláta whisky a Felkelõ Nap országából, eredeti hordó erõsséggel, örökké tartó lecsengéssel. Illatában vágott virágok, fûszeres gyümölcsök és az elmaradhatatlan tölgy, ízében teherautónyi téli fûszer, vanília, karamella, aszalt gyümölcsök – szóval összefut a nyál az ember szájában, ahogy ezt leírja.
Egészségünkre! (hogy is van japánul?)Nikka from the Barrel 3L 51,4%
119 990 FtTovábbNikka from the Barrel 51,4%
Közepesen testes, jó egyensúllyal rendelkező, watted malt, azaz kevert maláta whisky a Felkelő Nap országából, eredeti hordó erősséggel, örökké tartó lecsengéssel. Illatában vágott virágok, fűszeres gyümölcsök és az elmaradhatatlan tölgy, ízében teherautónyi téli fűszer, vanília, karamella, aszalt gyümölcsök – szóval összefut a nyál az ember szájában, ahogy ezt leírja.
Egészségünkre! (hogy is van japánul?)A mérete nem lehet gond, a videón megmutatják, hogyan érdemes!
Nikka Coffey Malt japán whisky 0,7 45% díszdobozban
26 500 FtA Nikka néhány éve Coffey Malt néven megjelentetett egy 12 éves maltot, amely kitűnő kritikákat kapott és hamar nagy hírnévre tett szert. Ezt a mostani kormegjelölés nélküli kiadást is ugyanúgy Coffey féle oszlopos lepárlóban (folyamatos eljárással) párolták le. A malátawhiskyk körében szokatlan desztillációs eljárás következtében egy extrém lágy és selymes malt születik, amely joggal számíthat mindannyiunk rajongására. Mind az urak, mind a hölgyek kedvelni fogják.
International Spirits Challenge 2015 – AranyéremNikka Taketsuru Pure Malt Whisky 17 éves 43% 0,7L díszdobozban
109 990 FtTovábbA 2014-es WWA második alkalommal (2012 után) választotta meg a világ legjobb kevert malátawhiskyjének!
Nevét az alapítóról Masataka Taketsuru úrról kapta, aki Skóciában leste el a whiskykészítés fortélyait, sőt, feleséget is ott választott. Miután visszatértek Japánba, oroszlánrészt vállaltak a szigetországi whiskykészítés tökéletesítésben. Kezdetben a Suntory-nál munkálkodott, majd 1934-ben megalapította saját lepárlóját, melyet néhány év elteltével Nikka-nak kereszteltek.
Lágysága alapján akár ír whiskey is lehetne. Kivételes mélység, tökéletes egyensúly jellemzi. Összetett, bonyolult íz világ. A hordó fája, a finom füstösség, megannyi fűszer (fahéj, vanília, bors), aszalt gyümölcsök (füge, cseresznye, vérnarancs, sült alma) és édesen pergő méz, pici bőrrel, eukaliptusszal, kakaóval, szarvasgombával kísérve.
Nikka Taketsuru Pure Malt Whisky 0,7 43% díszdobozban
21 990 FtA Taketsuru Non Age az igen népszerű 12 éves Taketsurut váltja a Nikka sorban, amelyet 2014 folyamán fokozatosan fognak kivonni az itteni piacokról. A döntés hátterében az egyre növekvő igények állnak, amelynek a cég jelenleg csak úgy tud megfelelni, ha fiatalabb érleléseket is felhasznál italának megalkotásakor. A keverőmesterek a 12 éveshez egészen hasonló karakterű, kiváló whiskyt készítettek nekünk, amelynek átlagéletkora nem sokkal csökkent. Ez a whisky a Yoichi erőteljesebb, illetve a Miyagikyo elegáns karaktere által egyesíti magában a férfias és nőies hatásokat, a hagyományt és az újító törekvéseket.
Nikka Taketsuru Pure Malt Whisky 21 éves 43% 0,7L
229 990 FtA világ legjobb kevert malátawhiskyje WWA 2009, 2010, 2011.
Nevét az alapítóról Masataka Taketsuru úrról kapta, aki Skóciában leste el a whiskykészítés fortélyait, sőt, feleséget is ott választott. Miután visszatértek Japánba, oroszlánrészt vállaltak a szigetországi whiskykészítés tökéletesítésben. Kezdetben a Suntory-nál munkálkodott, majd 1934-ben megalapította saját lepárlóját, melyet néhány év elteltével Nikka-nak kereszteltek.
Illata erősen tölgyes, aszalt szilvával, kakaóval, kávébabbal, szójaszósszal és egy pici ánizzsal.
A 17 évesnél is gazdagabb ízvilág, csokoládés, kávés jegyek is megjelennek a fűszeresség (bors, kurkuma, gyömbér) és a (szilva)lekvár mellett.
Kurayoshi Pure Malt Whisky 18 éves 0,7 díszdobozban
99 990 FtA Matsui Distillery Honshu szigetének délnyugati részén található a Tottori prefektúrában és 1910-ben alapították. Tottori prefektúra a lágy ásványos vizéről és arról is ismeretes, hogy a területének 14%-a nemzeti park.
Itt készül a Kurayoshi whisky is, amelyből limitált készletei miatt csak kevés hajózik Európába.
A 18 éves a lepárló csúcsterméke, kifinomult, remekül kiegyensúlyozott összetett párlat.
Illatában puffasztott gabona, kenyérhéj, szárított fű, citrusok, ízében finom fűszerek, a sós, édes és citrusos aromák kavalkádja, a füst is jelen van, de cseppet sem tolakodóan.Yamazakura Blended japán whisky 0,5l 40% díszdobozban
14 990 FtA Sasanokawa Shuzo szaké és shochu gyártó cég 1765 óta működik. Közel 200 év után, 1946-ban úgy döntöttek, hogy whiskykészítéssel is megpróbálkoznak. Az Asaka Distillery néven is ismert főzde több fajta gabonát is használ. A Yamazakura Blended 4 fajta árpamaláta valamint gabonawhisky keveréke, amelyben gyümölcsös-virágos, valamint tölgyes-karamelles jegyeket egyaránt felfedezhetünk. A ‘Yama’ jelentése hegy, a ‘Sakura’ szó pedig a cseresznyefára utal, vagyis a kifejezés jelentése a cseresznyefák hegye, mint ahogy az a címkén is feltűnik.
Suntory The Chita (Single Grain) 43% 0,7 díszdobozban
23 500 FtA híres Suntory japán mamutvállalat két malátawhisky (Yamazaki és Hakushu), valamint egy gabonawhisky lepárlóval rendelkezik. Az előbbiek jóval ismertebbek, míg a Chita csendesen gyártja a grain whiskyt (a single grain kukoricából, búzából és árpából készült whisky, melyeket együtt párolnak le oszlopüstön), főként a híres Hibiki kevert whiskybe. Az Aichi prefektúrában található főzde 1972 óta működik, single grain whiskyje pedig 2015-ben jelent meg először a nagyközönség számára. A fehér címke is azt a könnyedséget, simaságot hangsúlyozza, amely ezt a (és a többi single grain) whiskyt jellemzi. Évről-évre limitált mennyiségben adják ki.
Nikka Days japán whisky 0,7 díszdobozban
14 490 FtA Nikka mindig is a kultúrák kereszteződésénél, a Kelet és a Nyugat, a Természet és az Ember, a Hagyomány és az Innováció között állt. Minden nap egy új út, amely folyamatosan tanul a korábbiaktól. A Nikka Days, a márka legújabb alkotása, amely nagyszerűen kifejezi ezt a lelkiállapotot. Benne keveredik a gabonawhiskyk lágysága, gyengédsége és az enyhén tőzeges jelleg. Krémes, gyümölcsös, bársonyosan sima whisky: mind kezdőknek, mind gyakorlott whiskyfogyasztóknak tud olyat nyújtani, amitől szerethetővé válik.
Suntory Hibiki Whisky 12 éves 0,7L 43% papír díszdobozban
39 990 FtTovább12 évig érlelt, kevert japán whisky, mely számtalan díjat nyert az elmúlt években (World Whisky Awards 2010 kategória győztes, IWSC 2012 aranyérem stb.) Kristálytiszta hegyi patakok, érintetlen környezetű lepárlók, különleges hordós érlelések (Mizunara-tölgyfa, Ume-likőrös hordó) és a világszínvonalú szakmai felkészültség fémjelzi ezt a csodálatosan kiegyensúlyozott italt.
Illata kifejező és izgalmas, sok gyümölccsel (érett narancs, édes barack és szilva), ínycsiklandó süteményekkel (almás pite, piskótatekercs).
Ízében fűszerek (szegfűszeg, bors), citrusok (citrom, narancs, grépfrút), sherry (valamelyik összetevő hordója), finom gabona, tölgy, fergeteges kavalkád, de az egyensúly tökéletes!
Suntory Hibiki Whisky 17 éves 0,7L 43% papír díszdobozban
49 500 FtTovábbCsak egyetlen elismerés a sok közül : WWA 2012 kategóriagyőztes (legjobb Japán Kevert Whisky 13-20 éves érlelés kategória).
Kitűnő 17 éves luxus-whisky a Suntory-tól, 3 lepárló kifinomult blendje.
Telis-tele kakaóval, finom pirítóssal, lágy tölggyel, érzéki gyümölcsök sokaságával (banán, körte, édes narancs és lime). Közben ott incselkedik a fahéj, a kókusz, a mogyoró, halványan, majd új erőre kapva, lecsengése hosszú és selymes, emléke újabb kóstolásra késztet.
Suntory Yamazaki 12 éves japán malátawhisky 0,7 díszdobozban
149 990 FtSuntory Yamazaki 12 éves 0,7 díszdobozban
Japános precizitással készített 12 éves malátawhisky. Fõ jellemzõje, hogy 3 fajta hordóban érlelik: amerikai bourbon, japán és spanyol tölgyfa. Összetett, mégis lágy íz, Japán legrégebbi lepárlójából.
Suntory Yamazaki 18 éves japán malátawhisky 43% 0,7 díszdobozban
95 990 FtTovábbKomoly eredményekkel büszkélkedő, nagy testtel rendelkező, ikonná vált japán malátawhisky.
Rengeteg tölgy, csipetnyi sherry, zamatos citrus, csodás gyümölcsösség.
A 2014-es WWA-n dupla aranyat kapott, épp úgy, mint a 2005-ös San Francisco-i World Spirits Competition versenyen, 2015-ben, szintén a World Whiskies Awards-on a legjobb japán Single Malt-nak választották.
Fuyu Blended Japanese Whisky 0,7 40% díszdobozban
14 990 FtFuyu, azaz a tél visszaszorítása a melengető maláta által. Fiatalos, kis hordós érlelésű kevert whisky, melyben jól egyensúlyoz a gyümölcs, a fűszer, a maláta és a füst.
A Honshu szigeten található kyotói főzdék párlatainak házasítása 80% gabona, 20% malátawhisky arányban.The Matsui Single Malt Sakura Cask 48 % 0,7 papír díszdobozban
45 990 FtA Matsui Distillery Honshu szigetének délnyugati részén található a Tottori prefektúrában és 1910-ben alapították. Tottori prefektúra a lágy ásványos vizéről és arról is ismeretes, hogy a területének 14%-a nemzeti park.
Itt készül a Matsui malátawhisky is, amelyből limitált készletei miatt csak kevés hajózik Európába.
Ez a malátawhisky japán cseresznyefából (Sakura) készült hordóban érlelődött tökéletesre, íze enyhén édes, gazdag, merész, igazi cseresznyevirág bomba.
A whisky címkéjén és díszdobozán Kikukawawa Eizans japán képzőművész “A szépség a cseresznyevirág kertjében” című festménye látható.Kavalan Triple Sherry Cask 0,7L díszdobozban 40% tajvani whisky
31 990 FtEzt a remek tajvani single maltot háromféle remek sherryhordóban érlelték – Oloroso, Pedro Ximénez és Moscatel. Ennek a ritka kombinációnak ízbeli főszereplője az Oloroso aszalt gyümölcsei. A dús karamell és a malátacukor édessége a lepárló egyedi trópusi gyümölcseivel van rétegezve. Könnyed, baráti beszélgetésekre is ajánlott ital.
A Kavalan whiskyt a tajvani Yuan Shan (avagy King Car Kavalan Whisky Distillery) lepárlóban készítik. A malátázott árpáját egyenesen Skóciából kapják. A whiskylepárlásnál szokatlanul korai vágási pontok alkalmazása miatt alapvetően édes karakterű italokat készítenek, amelynek érleléséhez válogatott, minőségi hordókat használnak; többek között bourbon-, sherry-, portói- és egyéb más boroshordókat. A forró és magas páratartalmú klíma miatt a máshol szokásosnál jóval nagyobb az angyalok jussa, vagyis amekkora mennyiség elpárolog évente a hordóból: az érlelőházak legfelső szintjén akár 42 fok is lehet, az angels share pedig 15-17%, ellentétben például a Skóciában szokásos évi 1-2%-kal! Ugyanakkor az ital érlelődése is jóval intenzívebb, amit – személyes tapasztalatok alapján – mi magunk is meg tudunk erősíteni! Ezek az 5-8 éves italok jóval idősebb whiskyk aromavilágát és összetettségét képesek felmutatni.