Calvados
Tölgyfahordóban érlelt normandiai almapárlat. A híres, eredettvédett Szabolcsi Almapálinka rokona, de miután nincs megfelelő kajszibarack, szilva, meggy, körte Franciaországban, kénytelenek voltak almapárlatból remeket alkotniuk. Boulard, Papidoux, Christian Drouin, Chateau du Breuil, néhány név a tradícionális, akár több száz év tapasztalattal rendelkező főzde közül.
-
Calvados Boulard 0,5 (érlelt, normandiai almapárlat)
6 999 FtCalvados Boulard
Érlelt, normandiai almaborpárlat, alkoholtartalma 40 %.
A Calvados Franciaország nemzeti almapálinkája. Normandiában már a középkor végén készítettek almapárlatokat. Az elsõ írás az italról egy Cotentin-i újságban 1553. március 23-án, egy helyi nemes, Gilles de Gouberville tollából jelent meg. A calvados-fõzõk elsõ egyesülete 1600-ban alakult meg. A Calvados elnevezés állítólag egy romantikus történethez kötõdik, miszerint egy hajó a spanyol király legyõzhetetlen Armadájából, az El Salvador hajótörést szenvedett Normandia partjainál, ennek emlékére elõször El Calvador, majd “le Calvados” lett a terület neve, ami 1790-ben nyert hivatalos elismerést. Az elnevezés 1942-tõl törvénnyel eredet védett, az almából készült ital csak akkor Calvados, ha Calvados (Normandia) vidékén készült.
Boulard Grand Solage
A Boulard Calvados kiváló minõségû valódi almapárlat, amely 120 fajta válogatott alma felhasználásával készül. A Normandia szívében található, híres Pays d’Auge régió gyümölcsöseibõl származó zamatos almákból kétszeres lepárlással nyerik az üvegbe kerülõ nemes párlatot, amelyet aztán tölgyfahordókban 3-tól 5 évig pihenni hagynak.
Jelenleg díszdoboz nélkül! -
Calvados Boulard 0,7 papír díszdoboz nélkül
8 790 FtCalvados Boulard 0,7
Érlelt, normandiai almaborpárlat, alkoholtartalma 40 %.
A Calvados Franciaország nemzeti almapálinkája. Normandiában már a középkor végén készítettek almapárlatokat. Az első írás az italról egy Cotentin-i újságban 1553. március 23-án, egy helyi nemes, Gilles de Gouberville tollából jelent meg. A calvados-főzők első egyesülete 1600-ban alakult meg. A Calvados elnevezés állítólag egy romantikus történethez kötődik, miszerint egy hajó a spanyol király legyőzhetetlen Armadájából, az El Salvador hajótörést szenvedett Normandia partjainál, ennek emlékére először El Calvador, majd “le Calvados” lett a terület neve, ami 1790-ben nyert hivatalos elismerést. Az elnevezés 1942-től törvénnyel eredet védett, az almából készült ital csak akkor Calvados, ha Calvados (Normandia) vidékén készült.
Boulard Grand Solage
A Boulard Calvados kiváló minőségű valódi almapárlat, amely 120 fajta válogatott alma felhasználásával készül. A Normandia szívében található, híres Pays d’Auge régió gyümölcsöseiből származó zamatos almákból kétszeres lepárlással nyerik az üvegbe kerülő nemes párlatot, amelyet aztán tölgyfahordókban 3-tól 5 évig pihenni hagynak.
Alkoholtartalom: 40%
Származási hely: Franciaország -
Calvados Boulard V.S.O.P. 0,7 díszdobozban
13 690 FtA Boulard Calvados kiváló minőségű valódi almapárlat, amely 120 fajta válogatott alma felhasználásával készül. A Normandia szívében található, híres Pays dAuge régió gyümölcsöseiből származó zamatos almákból kétszeres lepárlással nyerik az üvegbe kerülő nemes párlatot, amelyet aztán tölgyfahordókban 6-tól 8 évig pihenni hagynak.
Boulard VSOP
Szín: arany, borostyán.
Illat: gazdag gyümölcsös illat, könnyű fás jegyekkel, egy csipetnyi pirított dióval.
Íz: Kiegyensúlyozott harmóniáját a vanília, a fás jegyek és az érett alma kompót ízvilága adja. -
Calvados Boulard XO 0,7 papír díszdobozban
21 350 FtBoulard XO
A Boulard Calvados 120 féle válogatott alma felhasználásával készül, megalapozva ezzel a párlat tökéletes ízharmóniáját. A Normandia szívében található, híres Pays d’Auge régió gyümölcsöseib?l származó zamatos almákból kétszeres lepárlással nyerik az üvegbe kerül? nemes párlatot. Az XO-t 8-15 évig érlelik.
Kiszerelés: 0,7l díszdobozban
Alkoholtartalom: 40%
Származási hely: FranciaországFogyasztása: Tisztán, szobah?mérsékleten.
-
Calvados Boulard XO Auguste 0,7 papír díszdobozban
37 500 FtA leghíresebb, almából készült párlat a franciák gyártotta Calvados, amely nagyon jót tesz a túlterhelt gyomornak, és néhány cseppje csodálatos ízeket bont ki a feketekávéból. A Calvados tulajdonképpen nem pálinka, hanem alma-brandy, mert almabor lepárlásával készül és nem az összezúzott gyümölcsöt erjesztik meg.
A Cuvée Auguste egyfajta tisztelgés a Boulard alapítója előtt. Egy egyedülálló calvados, mely az alma, a vanília, a méz, a karamell és a pirított mandula harmonikus zamatait hordozza. A szimfónia legszebb akkordja, bársonyos, gyümölcsös, kerek.
-
Calvados Chateau du Breuil XO 20 éves 0,7 41%
28 990 FtA Chateau du Breuil „20 ans d’Age” calvados egy olyan házasítás, melyet legalább 20 évig érleltek Limousine tölgyfahordóban. A kis mennyiségű fiatalabb párlat illatos alma bukét ad a házasításnak, mely később utat enged az érett calvados erőteljes tanninjainak. Egy gazdag és komplex calvados, nagyszerű mélységgel, a karamellizált alma nagyszerűségével.
A 2010-es International Wine & Spirit Versenyen Londonban aranyérmet kapott. -
Calvados Chateau du Breuil Chocolate Blend 41% 0,7 díszdobozban
22 500 FtA Chateau du Breuil létrehozott egy különleges Calvadost a csokoládé szerelmeseinek. A keverőmester szoros együttműködésben dolgozott a híres csokoládé kézművessel, Michel Cluizel-el. Az együttműködés abban ált, hogy 10-30 éves válogatott Calvados és fekete csokoládé között egy tökéletes és érzéki összhangot alkottak meg. A kiváló remekmű karakterrel teli, az aszaltgyümölcsök (sárgabarack, birs, aszalt szilva) és vanília ízével.
-
Calvados Fine Chateau du Breuil 40% 0,7
7 890 FtEgy igazi különlegesség a világhírű Chateau du Breuil Calvadostól: 3 éves érlelés, friss, ropogós, virgonc a Fine névre keresztelt belépő modell. Jégre töltve, almalével, almaborral long drinkként az igazi!
Concours Agricole de Paris 2011: Ezüstérem
-
Calvados Christian Drouin VSOP 0,7 papír díszdobozban
14 490 FtCalvados Christian Drouin V.S.O.P.
30 különböző – édes, édes-keserű, savanyú, keserű – almafajtát tartalmazó, kis szériás, kiváló minőségű normandiai almapárlat.
A gyümölcsöket szüretelés után ledarálják, kipréselik, majd erjesztés után többször is lepárolják. Ezek után pedig hordókban kb 2 évig érlelik.
Intenzív almaaroma és füstös, fűszeres ízek jellemzik.
Fogyasztását leginkább étkezés közben, lassan kortyolgatva ajánljuk, így váltja ki leginkább gyomornyugtató és emésztést segítő hatását. -
Calvados Christian Drouin XO 0,7 papír díszdobozban
19 990 FtKitűnő étkezés utáni ital, az alma többrétegű aromáival és frissességével.
A Christian Drouin Calvadost a Pays dAuge régióban fekvő Coeur de Lion birtokon készítik. A gyümölcsösökbe kizárólag alacsony terméshozamú, gondosan
válogatott fajtájú almafákat ültettek, ezáltal biztosítva az édes, a keserű és a savanyú ízű fajták közötti egyensúlyt, valamint a kiváló minőséget. A Chrstian Drouin XO kiadását kisméretű 225 literes fahordókban érlelik minimum 6 évig, majd az egyes hordók tartalmait nagy kádakban keverik össze. -
Calvados Christian Drouin XO Pierre Pivet 42% 0,7 fa dobozban
44 990 FtLegkevesebb 20 éven át tartó tölgyfahordós érlelésű calvados-ok házasítása. A névválasztás tisztelgés Christian Drouin barátja Pierre Pivet előtt, aki fél évszázada saját, hordozható rézüstjével segített Monsieur Drouin-nek, az első calvadosok lepárlásában. A nagy becsben tartott berendezés a mai napig szolgál a birtokon.
Elegáns, kerek, letisztult, kiváló egyensúllyal rendelkező, érett calvados, mely a zamatos, vaníliás, fűszeres alma ezer arcát tárja fogyasztója elé.
-
Calvados Christian Drouin 1969 0,7 fa díszdobozban
119 000 FtA Drouin-család egészen egyedülálló évjáratos sorozattal bír, amelyben különleges minőségű, számos díjat elnyert darabok találhatók, egészen az 1939-es (!) esztendőtől.
Mivel Christian Drouin a 60-as években fogott bele a calvadoskészítésbe, ezért a korosabb italok még nem a Drouin-család keze alatt lettek lepárolva. Számos italt közülük (A.O.C. jelzéssel a címkén) akkor vásároltak fel, amikor a híres termelők birtokai még nem rendeződtek besorolt calvadosrégiókra (Pays d’Auge, Domfrontais stb.), hanem csak szétszórva lehetett megtalálni őket.
Az évjárat nem a szüret, hanem a lepárlás évét jelöli, amely rend szerint a szüretet követő év elején történik. Ezt a darabot 50 éve, 1969-ben réz oszlopüstben párolták le, majd calvadoshordóban érlelték fél évszázadon át. Színét és ízét is a hordó tette intenzívvé: fűszeres, töltött alma, körte, aszalt gyümölcsök és tölgyes jegyek.
-
Calvados Papidoux 0,7
5 990 FtÉrlelt (legalább 3 évig, tölgyfa hordóban), normandiai almaborpárlat, alkoholtartalma 40 %
A Calvados Franciaország nemzeti almapálinkája. Normandiában már a középkor végén készítettek almapárlatokat. Az első írás az italról egy Cotentin-i újságban 1553. március 23-án, egy helyi nemes, Gilles de Gouberville tollából jelent meg. A calvados-főzők első egyesülete 1600-ban alakult meg. A Calvados elnevezés állítólag egy romantikus történethez kötődik, miszerint egy hajó a spanyol király legyőzhetetlen Armadájából, az El Salvador hajótörést szenvedett Normandia partjainál, ennek emlékére először El Calvador, majd “le Calvados” lett a terület neve, ami 1790-ben nyert hivatalos elismerést. Az elnevezés 1942-től törvénnyel eredet védett, az almából készült ital csak akkor Calvados, ha Calvados (Normandia) vidékén készült.
-
Calvados Papidoux 0,7 15 éves
10 490 FtÉrlelt (legalább 15 évig, tölgyfa hordóban), normandiai almaborpárlat, alkoholtartalma 40 %
A Calvados Franciaország nemzeti almapálinkája. Normandiában már a középkor végén készítettek almapárlatokat. Az első írás az italról egy Cotentin-i újságban 1553. március 23-án, egy helyi nemes, Gilles de Gouberville tollából jelent meg. A calvados-főzők első egyesülete 1600-ban alakult meg. A Calvados elnevezés állítólag egy romantikus történethez kötődik, miszerint egy hajó a spanyol király legyőzhetetlen Armadájából, az El Salvador hajótörést szenvedett Normandia partjainál, ennek emlékére először El Calvador, majd “le Calvados” lett a terület neve, ami 1790-ben nyert hivatalos elismerést. Az elnevezés 1942-től törvénnyel eredet védett, az almából készült ital csak akkor Calvados, ha Calvados (Normandia) vidékén készült.
-
Calvados Papidoux VSOP 0,7 40%
6 790 FtÉrlelt (legalább 5 évig, tölgyfa hordóban), normandiai almaborpárlat, alkoholtartalma 40 %. Elegáns, jól lekerekített, finom alma jegyekkel.
A Calvados Franciaország nemzeti almapálinkája. Normandiában már a középkor végén készítettek almapárlatokat. Az első írás az italról egy Cotentin-i újságban 1553. március 23-án, egy helyi nemes, Gilles de Gouberville tollából jelent meg. A calvados-főzők első egyesülete 1600-ban alakult meg. A Calvados elnevezés állítólag egy romantikus történethez kötődik, miszerint egy hajó a spanyol király legyőzhetetlen Armadájából, az El Salvador hajótörést szenvedett Normandia partjainál, ennek emlékére először El Calvador, majd “le Calvados” lett a terület neve, ami 1790-ben nyert hivatalos elismerést. Az elnevezés 1942-től törvénnyel eredet védett, az almából készült ital csak akkor Calvados, ha Calvados (Normandia) vidékén készült.
-
Calvados Papidoux XO 0,7 40%
9 750 FtAz előírt 6 évnél jóval tovább érlelt normandiai almaborpárlat, alkoholtartalma 40 %. Nagy test, aszalt szilva és tölgy illata, ízében halvány citrusosság és aszalt gyümölcs, de az alma aromája mindent legyőz. Hordószelektált, csak a legjobb alappárlat kerül hosszú érlelésre.
A Calvados Franciaország nemzeti almapálinkája. Normandiában már a középkor végén készítettek almapárlatokat. Az első írás az italról egy Cotentin-i újságban 1553. március 23-án, egy helyi nemes, Gilles de Gouberville tollából jelent meg. A calvados-főzők első egyesülete 1600-ban alakult meg. A Calvados elnevezés állítólag egy romantikus történethez kötődik, miszerint egy hajó a spanyol király legyőzhetetlen Armadájából, az El Salvador hajótörést szenvedett Normandia partjainál, ennek emlékére először El Calvador, majd “le Calvados” lett a terület neve, ami 1790-ben nyert hivatalos elismerést. Az elnevezés 1942-től törvénnyel eredet védett, az almából készült ital csak akkor Calvados, ha Calvados (Normandia) vidékén készült. -
Calvados Boulard 0,7 papír díszdobozban
9 999 FtA Calvados Franciaország nemzeti almapálinkája. Normandiában már a középkor végén készítettek almapárlatokat. Az első írás az italról egy Cotentin-i újságban 1553. március 23-án, egy helyi nemes, Gilles de Gouberville tollából jelent meg. A calvados-főzők első egyesülete 1600-ban alakult meg. A Calvados elnevezés állítólag egy romantikus történethez kötődik, miszerint egy hajó a spanyol király legyőzhetetlen Armadájából, az El Salvador hajótörést szenvedett Normandia partjainál, ennek emlékére először El Calvador, majd “le Calvados” lett a terület neve, ami 1790-ben nyert hivatalos elismerést. Az elnevezés 1942-től törvénnyel eredet védett, az almából készült ital csak akkor Calvados, ha Calvados (Normandia) vidékén készült.
Boulard Grand Solage
A Boulard Calvados kiváló minőségű valódi almapárlat, amely 120 fajta válogatott alma felhasználásával készül. A Normandia szívében található, híres Pays d’Auge régió gyümölcsöseiből származó zamatos almákból kétszeres lepárlással nyerik az üvegbe kerülő nemes párlatot, amelyet aztán tölgyfahordókban 3-tól 5 évig pihenni hagynak.
Alkoholtartalom: 40%
Származási hely: Franciaország