Minden termék

  • TátraTea 62% Forest Fruit tealikőr 0,7 díszdobozban, fém poharakkal

    Értékelés: 0 / 5
    9 999 Ft

    Ha ellátogatsz a Magas-Tátra hegyei között megbúvó menedékházak valamelyikébe, mindegyikben megkínálnak majd különleges, étvágyfokozó specialitásukkal: alkoholtartalmú forró teával, amelyet tátrai gyógynövényekből főznek. Ha megpróbálnánk a TatraTea ízvilágát és aromáját leírni csodálatos ízélménytől fosztanánk meg! Fogyaszthatod tisztán, hűtve, vagy jéggel. Ellenben az igazi zamatát akkor érzed meg, ha 1,5 dl forró vízet, vagy teát öntesz 0,5 dl TatraTea-ra. Továbbá, nagyszerű alapot biztosít kevert hosszú italok készítéséhez, akár kólával, tonikkal, sprite-tal, vagy teával társítod is, egy szelet citrommal megbolondítva. Engedd szabadon a fantáziádat!

    Tatratea 62% – Az Erdei Gyümölcsös

    A Tartatea 62% Forest fruit egy tea alapú gyógynövény likőr,amely természetes összetevők harmonikus kompozíciója.
    A legfinomabb szesz,alpesi gyógynövények,első osztályú fekete tea,cukor,gyümölcskivonatok és párlatok,valamint tátrai hegyi patak kristálytiszta vize teszi teljessé.

    A második legerősebb Tatrateát erdei gyümölcs kivonatai is gazdagítják. A szamóca,málna,szeder és az áfonya ad olyan egyedülálló ízt neki,amitől nagyon nehéz nem beleszeretni.

    Kosárba teszem
  • Tomintoul 12 éves malátawhisky Sherry Finish 0,7l 40% díszdobozban

    Értékelés: 0 / 5
    16 990 Ft

    Ez a kiváló minőségű, gyengéd ital Robert Fleming lepárlómester tisztelgése családja előtt, akik négy generáció óta készítenek whiskyt a Speyside szívében fekvő Glenlivet vidéken. A 2000 óta az Angus Dundee tulajdonában lévő lepárló Tomintoul néven enyhén tőzegelt árpából készülő maltot ad ki (kivétel a Peaty Tang), valamint egy erősen füstös (55ppm), Old Ballantruan névre hallgató whiskyt is. Az itt lepárolt nedű nagyobbik része blended whiskybe vándorol. Az érleléshez bourbon-, illetve kisebb mennyiségben Oloroso sherryhordót használnak, raktáraikban közel 116 ezer hordó pihen. A lepárlóüstök olyan eszközökkel (boil ball) vannak felszerelve, amelyek segítik a visszafolyást, ezáltal könnyedebb, selymesebb alkohol születik.

    Ez a 12 éves ital érésének utolsó 18 hónapját olyan hordóban töltötte, amelyben előtte kiváló minőségű Oloroso sherryt tároltak. Az eredmény egy krémes és elegáns whisky lett, melynek aromáiban ott rejlik a gazdag sherrys édesség. Jim Murray 95,5 ponttal jutalmazta 2012-es Whisky Bibliájában.

    Igazán komoly sherry-s jegyeket visel magán, lehengerlő a vanília, van benne egy kicsi dió, sok maláta, pici füst, elegendő bogyós gyümölcs. Jól egyensúlyoz, éppen elég a 40% alkohol, kis levegőztetést így is igényel.

    Kosárba teszem
  • Absinthe Pere Kermanns 60% 0,7

    Értékelés: 0 / 5
    6 990 Ft

    Az Abszint az iparszerű szeszgyártás történetének legmagasabb (60-80 százalékos) alkoholtartalommal előállított, zöld, vagy színtelen itala. Ürömfű és egyéb fűszernövények, valamint desztillált alkohol keveréke. Az 1920-as években (főleg kábítószer-jellegű és függőséget okozó káros hatása miatt) szinte az egész világon betiltották. Az abszint elnevezés több mint két évszázados hagyományokra tekint vissza. A történelem folyamán olyan kiemelkedően jeles személyiségek kerültek közvetlen fogyasztói kapcsolatba valamilyen formában az abszinttal, mint Verlaine, Baudelaire, Van Gogh, Hemmingway, Oscar Wilde, Manet és Picasso.

    A tradicionális abszint fogyasztás:
    Hozzávalók:
    abszint, egy fém teáskanál, cukor, öngyújtó. Az abszintot pohárba öntjük. A kávéskanálnyi cukrot óvatosan megmerítjük a zöld folyadékban, majd a pohár fölött tartva meggyújtjuk. A cukron az abszint kigyullad, szép nagy lánggal ég közben megolvasztja a cukrot. Óvatosan tartsuk a kanalat, mert a lecsöppenő, égő alkohol felgyújtja a poharunkban feszülten várakozó italt és akkor lángolni kezd az egész pohár. Szép jelenség, csak úgy elég a mennyei nedű! Mikor már jól megolvadt a cukor, elaludt a láng, az egészet beleöntjük a pohárba. A karamellát elkeverjük és megisszuk az egészet!

    Koktél ajánló:
    St. Brendans ír krémlikőr, abszint, konyak vagy brandy, egy rövid szívószál, öngyújtó. A pohárba először a St. Brendans-t öntjük, rá a konyakot, erre kerül koronaként az abszint. Ismét kedvenc tűzcsiholó eszközünkhöz folyamodunk, az abszint lángolni kezd. Nincs idő gyönyörködni a látványban, a rövid szívószállal módszeres alapossággal rábukunk a pohárra; és egy hatalmas szippantással kiszívjuk a tartalmát. Az íze remek, de nem szabad sokat hezitálni az ivással, az olvadt műanyag aromája nem harmonizál a koktéllal!

    Tovább